Az ismert blogger kinyomozta, hol a 305 ezres magyar átlagbér – érdes humor következik!

Kép forrása: patakimarton.blog.hu

Rendkívül frappáns szöveget tett közzé az ismert blogger, Virányi András alias BANDITA a Facebook-oldalán. Az engedélyével változtatás nélkül publikáljuk a karcolatot, reméljük, az olvasóinknak is elnyeri majd a tetszését.

“Olvasom a nagy magyar átlagbérről, hogy eléri a 305 ezer forintot. Hurrá, meg vagyok mentve, mivel nekem egy forint jövedelmem sincs. Szólok a páromnak, nem szép dolog ha a havi hétszázezrét eltitkolja előttem, de most lebukott.

Először hülyének néz, másodszor is annak, majd előkapja a szelvényét, és mutatja a rajta levő összeget. Na ez nem fasza, itt valaki nem mond igazat, és az nem az én párom. Nem tehetek róla, de magyar átlaghoz akarok tartozni, és elindulok közvéleményt kutatni. Elsőként a szomszédokat veszem sorba, néhol megkérdezik milyen cucc van most bennem, kitől veszem. Nyugtatgatnak, simogatják a fejem, jól van, te kis buta, menj aludni, holnapra elmúlik.

Mivel nem járok sikerrel, de nem is akarom feladni, végigjárom az egész települést! Van, ahol a kutyát engedik rám, néhol simán vasvillával kergetnek, pár helyen kölcsönkérnek elsejéig. Na jó, akkor sem adom fel. Nekivágok a kistérségnek, az nem lehet, hogy ennyi ember nem éri el az országos fizetési átlagot. A kistérségben sem jobb a helyzet, meg már fáradt is vagyok, néhol fát kell vágnom a nyugdíjas néninek, át kell segítenem a vakot az utcán, de még mindig nincs meg az átlagjövedelem.

Sok itt a csóró, a fene egye meg, ezek mind bérből és fizuból élnek, de lehet az nem elég nekik, nem érik el az átlagot. Átúszom a Dunán, kompra nem telik, és tovább gyalogolok az utamon az átlagfizetés nyomában. Elérek egy stadion tövébe, behúzódok a kisvasút várójába. Fáradt vagyok, el is alszom. A reggeli madárcsicsergés ébreszt fel. Bekopogok a helyi hentes és mészároshoz, az átlagjövedelemről érdeklődöm. És egyből stimmelnek a számok. Végigjárva a környéket, és a fél országot, egy ember adta meg a megoldást. Így már kijön a fél ország átlagjövedelme.

Továbbmegyek a kastélyok között a saját lábon álló család felé, már az ország másik fele átlagjövedelme is érdekel. Mert így stimmel minden.”

loading...