Megnyerték a lottót, csődbe mentek: úgy kellett nekik – olvasd el, mi az új tervük

Kép forrása: MTI

„Vállalkozásba fektetni a pénzünket csak akkor szabad, ha nagyon jól értünk hozzá” – idézi a Blikk Samu János közgazdász korábbi megszólalását, amelyet Andraschekék „romba dőlt álmával” illusztrál.

A korábban hajléktalanként élő pár, illetve a férj, Andraschek László 2013-ban nyert 636 millió forintot a Skandináv lottón. A nyereményből egyebek mellett futotta néhány lakásra is, ami jó befektetésnek bizonyult, a kiadásból bejön nekik nagyjából havi egymillió.

Nem tartott túl sokáig az öröm. A veszteséges kávézó becsődölt, adótartozások miatt lefoglalták az ingóságokat, egyszóval beletört a bicskájuk. Ilyenkor a legtöbb ember, aki valaha is álmodott lottónyereményről, azt mondja: úgy kellett nekik. Aki nem tud mit kezdeni 636 millióval, az meg is érdemli. Hozzátartozik azonban a történethez, hogy át is verték a házaspárt, mert előzőleg sosem volt tapasztalatuk abban, hogy miként tartható fenn egy vállalkozás.

László megtett hét számot, egy nappal később pedig a győri vasúti pályaudvaron várakozott, amikor a lottózó falán megpillantotta a számait: 3, 7, 8, 16, 17, 21, 24. Először térdre rogyott, aztán magában kezdett beszélni – számolt be a lap. „Remegett kezem-lábam, az emberek körülöttem meg azt kérdezték, mi a bajom?” – mesélte a híradóban az ötvenöt éves férfi.

„Autót venni kerékpárral mentem. Amikor kérdezte a kereskedő, hogy mégis milyen drága autót keresek, három ujjamat mutattam neki. Azt mondja, ott van 270 ezerért egy Zsiguli. Mondom, valamit félreértettünk, mert én hárommillióra gondoltam” – mesélte Andraschek a nyeremény átvétele után.

Az új tervük pedig, hogy egy bioszoláriumot nyitnak. Okulva az eddigiekből, nem biztos, hogy az év üzletét fogják ezzel lebonyolítani. Akárhogy is történt a házaspárral, a mondás esetükben halmozottan igaz: szegény embert még az ág is húzza.

 

 

 

loading...