Magyarok halálos megbetegedéseiért követelnek bocsánatkérést Orbántól

forrás: nol.hu

Sokféle okból kifolyólag hibáztatták már a kormányfőt, de ezúttal sokkal durvább vizes lepedőt akarnak ráhúzni, mint eddig valaha. Azt az olvasókra bízzuk, hogy mindezt jogosan teszik-e.

Az élelmiszerbiztonság és az élelmiszertermelés javítását célzó országgyűlési határozati javaslatot terjeszt a Ház elé az LMP, amelyben a miniszterelnököt is bocsánatkérésre szólítanák fel az elmaradt intézkedések miatt.

Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: tizenkilenc pontos javaslatukban a többi között hatékonyabb minőségbiztosítást és minőségellenőrzést sürgetnek, valamint a minőségi kritériumokat is tartalmazó Magyar Élelmiszerkönyv átfogó vizsgálatát.

A politikus bírálta a kabinetet „a hatósági háttér leépítése” miatt, vagy mert árpreferencia-versenyt vezettek be a közétkeztetésbe, amely miatt a gyermekek rosszabb minőségű élelmiszereket esznek. A kabinet szerinte Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor kezébe adta az élelmiszerellátás jelentős részét, és a multiknak biztosított piaci előnyt a helyi termelőkkel szemben a támogatásokkal.

Kijelentette: a javaslatban arra kérnék Orbán Viktor miniszterelnököt, nyilvánosan kérjen bocsánatot a magyar társadalomtól az eddigi élelmiszerbiztonsági hiányosságokért, a daganatos megbetegedések hazai kiemelten magas számáért, vagy azért, mert az elmúlt években semmit sem tettek a kockázatok kiküszöböléséért.

Hozzátette: az előterjesztést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek személyesen kívánja átadni, mert úgy véli, több befolyása lehet a kérdésre mint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, aki az elmúlt években semmit sem tett az ügyben.

Forrás: MTI-Népszava

loading...