Nem félünk, hogy rosszul leszünk egy rendőrautóban – kimondjuk az igazat!

Kép forrása: atv.hu

Ha a mai közéletünkben létezik a pávatánc fogalma, akkor értelemszerűen a politikához való kacsolódása miatt, “médiatáncnak” is lennie kell. Hiszen a diktatórikus hatalom semmit nem ér az őt támogató média nélkül. Ezért volt fontos G.orbánnak 2010-ben, mindjárt a fülkeforradalmas hatalomra jutásakor a NER-es illegitim rendszerváltással párhuzamosan az addig szabad és demokratikus sajtó megfojtása.

A mai magyar diktatúrának ahhoz, hogy fenntarthassa a demokrácia látszatát – ami az EU-s pénzek országba érkezésének, majd korlátlan ellopásának elengedhetetlen feltétele – alapvetően két dologra van szüksége: a rendszerrel kollaboráns parlamenti pártokra és az őt kiszolgáló médiára.

Önkényuralomban a média csak olyan hírekről adhat tudósítást, melyek a demokrácia látszatát biztosítják, és legfeljebb csak valamilyen apróbb rendszerkritikáról vagy esetleges reformtörekvésekről szólhatnak, magának a rendszernek a megkérdőjelezéséről sohasem. A látszat kedvéért a pártok mindig csupán a kormány egyes intézkedéseit kifogásolják, amire azonnal cáfolat hadjáratot indítanak kormányoldali ellenriportok.

Ennél rosszabb a helyzet akkor, amikor civil szerveződések csupán valamilyen ágazati problémát feszegetnek. Mert ugyan a média az eseményeket leközli, azonban utána a mozgalom vezetőit a hatalom rendre ellehetetleníti. A tavalyi évben ez történt az egészségügy és az oktatásügy utcai tüntetéseivel is.

Ebben a blogban olyan civil megmozdulásokról kaphat képet az olvasó, amelyeket a hazai sajtó hosszú időn át egyszerűen elhallgatott (ezzel is igazolva azt a tényt, hogy ebben az országban már régóta nem létezik európai demokrácia).

Az első ilyen képösszeállítás 2014 augusztusától – a már kialakuló diktatúra (az illiberális állam önkényes bejelentése okán) rendszere ellen – 2015 áprilisáig (290 napon át) tartott, mely az Ország Gyűlése Mozgalom (OGYM) tüntetése volt. Ezt a civil ellenállást, melynek helyszínéül a budapesti Kossuth tér szolgált, kizárólag a magyar országgyűlés elnökének önkényes utasítására tiltották be.

kop

A Kossuth téri eseményekkel párhuzamosan, a közeli Szabadság téren is zajlott egy civil demonstráció. Itt az emberek – több mint 100 napon keresztül – egyrészt a II. világháború alatti magyar események történelemhamisítása ellen, másrészt pedig a Horthy-rendszer ideológiájának relativizálása miatt tiltakoztak. Mostanra kiderült, hogy teljes joggal, mert az idegengyűlöletet, illetve a saját nemzet kizárólagosságát hirdető média ezzel a polgárok millióit megtévesztette és azóta is megtéveszti.

kop2

A következő megmozdulás – ők a Ligetvédők és a Ligetben Ligetvédők – pedig 2016 március közepén kezdődött és a napjainkban is tart (350 napja!). Ez a civil fellépés a kormány megalomániás és a természetet pusztító tervei miatt törtek ki. Ők is, csupán látványos akcióikkal tudják nagy ritkán magukra felhívni a figyelmet.

Ma a magyarok legfőképpen hamis, de legalábbis elferdített híreket hallhatnak/láthatnak. Azaz a közszolgálati tévécsatornák, a rádiók, és az írott sajtó zöme kizárólag a diktatúra szócsövei. Emiatt az emberek – akár emberiség elleni bűnnek számító eszmékkel is – mára teljesen megfertőződtek, mert a diktatúra hatalomban maradáshoz szükség van a torz ideológiák fejekbe sulykolására is.

16825953_1761194317529057_7369188462988604098_o

Csupán néhány internetes felület és újság létezik, amelyből az érdeklődő a valóságot még talán megismerheti. Az egyik ilyen oldalról való az alábbi aktuális példánk, mely az MTI keményvonalas cenzúrájáról tesz tanúbizonyságot.

“Az Ellenszél postacímére Ujhelyi István sajtóosztályáról érkezett az a nyilatkozat, amit az EP-képviselő adott ki, az alábbi kísérőszöveggel: Sajnálatos módon az MTI szerkesztői nem engedték, hogy a távirati iroda tudósítson róla. Így abban bízom, hogy a segítségetekkel minél több helyre el lehet juttatni a tartalmát. Tekintettel arra, hogy Magyarországon a sajtószabadság megnyirbálásának legfőbb fokát értük el az utóbbi néhány hónapban, minden letiltott, elhallgatott nyilatkozatról, tudósításról, cikkről be fog számolni az Ellenszél, hogy minél nagyobb réteghez juttathassuk el azt…”

A cikk az Európa Blokk írói által született, közzétételük az engedélyükkel történt. Ha támogatod a munkánkat, segíts, kérlek egy megosztással! Köszönjük!

loading...