Orbán döbbenetes felszólalása: nagyon jól teszik a fiatalok, hogy kivándorolnak és nem segélyen élnek itthon

Kép forrása: Kovács Attila/MTI

Hihetetlen, hogy Orbán Viktor milyen felszólalásokat enged meg magának. A kivándorlás miatt a kormányt kritizáló ellenzéki képviselőknek viszontválaszában elmagyarázta, hogy tulajdonképpen teljesen rendjén van a fiatalok tömeges külföldre költözése, hiszen jobban teszik, hogy ott dolgoznak és pénzt küldenek haza, minthogy itthon élősködjenek a munkanélküli segélyből.

Elképesztő, hogy ez az ember micsoda képzeletvilágban él.

Hozzá kell tenni azt is, hogy Orbán láthatóan semmit nem tett azért, hogy honfitársainkat ne érje hátrányos megkülönböztetés Nagy-Britanniában. Miért is tett volna, hiszen csupán pár tízezer magyar és családjaik érdekei állnak szemben az unió bomlasztásának távlati céljával. Hiszen a britek kilépési törekvése megtette a hatását: az elfogadott kompromisszum az EU egyik alapszabadságának, a szabad mozgásnak és letelepedésnek ellenében hat, és először az EU történelmében visszabontja a már elért vívmányokat nemzetállami szintre.

Ezzel olyan uniós polgárok, köztük több százezer külföldre költözött magyar egyszer már elismert joga, a helyiekkel való jogegyenlősége került veszélybe, hiszen ezután bármelyik uniós tagállam követheti a briteket. Nagy-Britanniában pedig egyenesen elveszik a már megszerzett jogokat: az ott dolgozó uniós munkavállalók otthon maradt gyermeki után járó családi pótlékot ugyanis drasztikusan megvágják, a kint dolgozók esetében 2020-tól, a most kiköltözőknek azonnali hatállyal. Kiskapuként viszont ottmarad a lehetőség, hogy az utódokat is kivigyék a munkavállalók, hiszen így rájuk már nem vonatkozik a módosítás. Ezzel csak Magyarország jár rosszul, hiszen a kinti családegyesítés után még valószínűtlenebb, hogy a kint dolgozók egyszer hazatérnek.

loading...