Ákos dalt írt Orbán Viktorhoz? Így érthető a Kossuth-díj…

Forrás: 24.hu

A fullank.hu weboldalon szúrtunk ki egy érdekes írást, ahol arról értekeznek, hogy minden zsarnok szereti, ha dalt írnak róla. Így volt ez sokakkal. A fullank.hu állítása szerint valószínűleg Orbánnal is. Ákos száma ugyanis a portál vélekedése alapján a miniszterelnökről szól. Változtatás nélkül osztjuk meg a blog véleményét, bár hozzátesszük, nem tartjuk valószínűnek, hogy ez a szám tényleg Orbán Viktorról szólna, ugyanis már az egykori Bonanza Banzai 1990-ben kiadott lemezén is szerepel.

„Mindig kell egy barát, meg mindig kell valaki , akiért rajongani kellene. A dalszerzők mindig, minden korszakban meg is találták ezt a személyt. Milyen érdekes véletlen, mindig a politikában. Ami a magyar történelmet illeti, az osztrák-magyar monarchia népszerű császára – csak így- ferencjóska tiszteletére írt dalok.

A legnépszerűbbet a “ Ferenc József csatorna “ dalt, amely a bácskai magyar városok visszafoglalásának örömére készült dzsesszesített formában a 3o-as évek közkedvelt Chappy zenekara is műsorára tűzte.
Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Magyarország egykori kormányzója is megihlette a dalszerzőket.
Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája című dal, még a slágerlistákat is sokáig vezette, Kalmár Pál a kor híres énekes vitte igazán sikerre.

Olykor még napjainkban is hallható a gagyi muzsika tévében, Horthy Miklós katona dalát , a mulatós műfaj új hangszerelésben feldolgozta ihaj-csuhaj nótává.

Rákosi Mátyás sem maradhatott ki a dalszerzők repertoárjából.

A személyi kultusz szülte többek között az erősen fenéknyaló hangulatú “ Éljen, éljen Rákosi elvtárs sokáig” és a “Köszönjük néked Rákosi elvtárs “ dalokat, amelyeket főleg kórusok énekeltek, esetenként az ünnepi felvonulásokon a Hősök terén sokezres tömeg.

A tucatnyi Sztálin, Lenin dalokat ezúttal nem sorolnám fel. A rendszerváltás után is még úgy érezték a slágerszerzők, nem tehetik meg azt, hogy ne írjanak dalt az általuk sokra tartott politikai nagyságnak. Így született meg István a király alias Varga Miklós lelkes, rockos ízű dala, “ Minden jót, elnök úr” címmel. Az elnök úr, akihez szólt a dal, Szűrős Mátyás volt, akit a rendszerváltók ki tudja miért, beültettek köztársasági elnöknek.

Már itt kezdett sántítani valami , ez tényleg rendszerváltás volt ? Csepregi Éva a Neoton énekesnője a slágerlisták élére vitte az Oké Gorbacsov című nótát. Ezzel Szovjetunió szétdarabolója is megkapta magyar részről, a maga talp és seggnyalását.

A végére hagytuk Ákos szerzeményét: a Megváltót.

A szerző a dalában egy szóval sem említette Jézust, akit egyébként eddig a Megváltóként ismertünk.
Igaz, azt sem nevezte meg kire gondolt. Mindenki tudta, számára ki a megváltó.

“Én hiszem, és tudom, hogy ő a megváltó. Akire vártunk, az örömhírt hozó.” Kapott is sok magyar forintokat meg a mára keveset érő Kossuth-díjat.

Aztán a sor végére hagytuk a „Kisember, hát itt a vége „refrénnel bíró opust.

A kisember még itt van.
(kemény)”

 

loading...