Saját magának készített felmérést az EMMI, és kiderült, hogy nagyon mellényúlt

Nem túl hízelgő eredményre jutott az Emmi, miután megkérdezték a lakosságot az oktatással kapcsolatos kérdésekről – írja az eduline.hu.

Közepesnél gyengébbre értékeli a magyar oktatás minőségét a lakosság – ez derül ki abból, az Emmi által készített felmérésből, melyet a Magyar Nemzet szerzett meg.

Megbukott az oktatási rendszer a magyarok szerint

A közoktatási kerekasztal ülései után mindig körbeküldenek egy beszámolót az intézményvezetőknek, a lap szerint egy ilyen anyagban szerepelt a felmérési eredmény. Ebből kiindulva az anyagot nem a nyilvánosságnak szánták, de nagyon nem is titkolták.

A magyar lakosság egy egytől ötig terjedő skálán (ahol az egy elégtelent, az öt kiválót jelent) a köznevelést mindössze átlagosan 2,72-ra értékelte tavaly szeptemberben. Ez egyébként javulásnak tekinthető az áprilisi mélyponthoz viszonyítva, mikor mindössze 2,42-os „osztályzat” járt a területnek – írja a lap.

A Klikből azóta Klebelsberg Központtá átvedlett intézményt még rosszabbra értékelték. A megkérdezettek 54 százaléka elégtelent vagy elégségest adott a központ munkájára. Kiváló minősítést a megkérdezettek 0 százaléka adott.

A számokból az is kiderül, hogy az iskolák működtetésének állami kézbe adását a megkérdezettek kevesebb mint 32 százaléka támogatta.

Kell ennél nagyobb bizonyíték, hogy az oktatási rendszer megbukott? Oszd meg ezt a cikket, ha te is egyetértesz a nagy többséggel!

 

 

loading...