Vágó István fenomenális részt fedezett fel Rétvári egy elfeledett írásában

Kép forrása: origo.hu

A Facebook-oldalán osztotta meg Vágó István az alábbi szöveget:

Újraolvastam Rétvári Bence három évvel ezelőtti beszédét, melyben ezt mondja: „ateista csak három másodpercig létezik, mert három másodperc után minden ateista materialistává változik és valamilyen anyagi jót kíván imádni és azt kívánja felhalmozni.”

Lehet, hogy ez a mostani egy virtigli ateista kormány? Érdemes egyébként is elmélyedni a beszédben. Sok fincsi dolog van benne, ilyenek például: „Ma nagyon sokan úgy gondolják, hogy a férfiak és nők között valóban meg lévő különbséget úgy lehet megszüntetni, ha a biológiai különbségeket felszámoljuk.” – és ebben nem a helyesírási hiba az érdekes…

A biológiai nemek felszámolása KDNP-módra

Megnéztük a cikket, és Rétvári az alábbival folytatja értekezését: „mi úgy gondoljuk, hogy a biológiai különbséget meg kell őrizni és így kell felszámolni a társadalmi egyenlőtlenségeket.

A biológiai különbségek, amelyekről a nem kereszténydemokraták beszélnek néha, tulajdonképpen arról szól, hogy az asszonynak ne a sámlin legyen a helye, ahogyan ezt sokan elképzelik. Rétvári szerint ezeket a különbségeket meg kell tartani, és így számolni fel az egyenlőtlenségeket. Tehát a férfi legyen férfi, aki dolgozik, a nő pedig nő, aki a sámlin várja haza az urát. Ezeket már megszokhattuk… van ennél érdekesebb is a szövegben.

KDNP-magyar szótár

Rétvári szövegében más nyalánkságokat is találtunk.

„Sokan tisztességes szavaknak is igyekeznek az eredeti értelmét kiforgatni. Úgy gondolom, nekünk kereszténydemokratáknak külön szótár kell majd az elkövetkezendő hetven évben, mintahogyan külön szótárunk volt az elmúlt huszonöt évben is” – írja Rétvári, majd elkezdi sorolni, mire gondol pontosan.

„Mi nem jogszolgáltatásról beszélünk, hanem igazságszolgáltatásról. Mi nem természetvédelemről, hanem teremtésvédelemről beszélünk. Mi nem szolidaritásról beszélünk, hanem felebaráti szeretetről. Mi nem emberi jogokról beszélünk, hanem emberi méltóságról, ami sokkal többet jelent, sokkal inkább átfogja a személy egészét, és végül de nem utolsósorban nem személyi jövedelem adóról beszélünk, hanem családi adózásról.”

Mi bővítettük a listát, és elkészítettük a KDNP-magyar szótár béta-verzióját.

  • Mi nem szegénységről beszélünk, hanem életformáról
  • Mi nem szerelemről beszélünk, hanem bűnről
  • Mi nem abortuszról beszélünk, hanem gyilkosságról
  • Mi nem szabad vásárlásról beszélünk, hanem vasárnapi templomi programról
  • Mi nem korszerű oktatásról beszélünk, hanem begyöpösödött, vaskalapos, központosított katyvaszról

Folytathatnánk még, mert lenne mit, de akkor nem tudnánk rátérni a csúcsra, ami ebben a szövegben egyszerűen fenomenális!

„Fontos számunkra az igazságosság a gazdaság terén is. A tulajdon szent számunkra, amiből minél több embernek részesülnie kell. Vagyis akinek van tulajdona, vállalja az ezzel járó kötelességeket. Igyekezzék munkát biztosítani, segíteni a rászorulókat. Éppen ezért mi ellenzünk mindent ami a tulajdon túlzott koncentrációját szolgálja. Hiszen ha egy vagyon mérete meghaladja az emberi léptéket, akkor nagyon könnyen embertelenné is válik, ami előbb utóbb az emberellenességet is elhozza. Ha egy vagyontömeg személytelen, akkor az előbb-utóbb személyellenes lesz.”

Erre pár szóban válaszolnánk Rétvárinak:

  • helikopter
  • 4000 milliós iroda
  • MÉSZÁROS LŐRINC!!!

Köszönjük a figyelmet, a szó a stúdióé…

loading...