Talán van remény! Nyomozás indult, kiderülhet, ki írta át az Orbán-interjút!

Mint azt megírtuk, a meghamisított Orbán-interjú után “tisztogatások” jöttek. Felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. Földesi Gábort, a veszprémi Napló digitális menedzserét is elbocsátották.

A kozmetikázott interjúban a kormányfő olyanokat mondott, hogy nemcsak a pedagógusok bére, hanem „a kórházi hullák száma is emelkedik”. „Magyarország azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket”,. akár csak az, hogy a kormány azt szeretné, hogy „minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez”. Orbán emellett az átírt interjúban a lejárató kampányokról, mint olyan eszközről beszélt, amit a kormány is használ.

Aki információs rendszerbe az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve vagy azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, áll a Büntető törvénykönyvben. A veszpremkukac.hu most arról ír, hogy ennek alapján december 28-án elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen, a portál információi szerint pedig a napokban elkezdik a tanúk kihallgatását.

Kinek állt érdekében a hamisítás?

A lapnál dolgozó újságíróknak biztosan nem. Elvégre mostanában meglehetősen könnyű repülni egy újságtól, ha a tulajdonosnak nem tetsző tartalmat ír meg valamelyik munkatárs. Úgy még könnyebb, ha Orbán Viktor interjúját meghamisítja. A Pannon Lapok mégsem zárja ki ennek esélyét, bár a külső támadás lehetőségét sem veti el. Utóbbi mégis furcsa lenne, hiszen ha valaki kívülről nyúlt volna a rendszerbe, nem csak a Fejér Megyei Hírlap tartalmát írta volna át, hanem a Pannon Lapok egészéhez hozzáférhetett volna. Mindenképpen valószínű tehát, hogy egy belsős ember áll a “merénylet” mögött.

“A mi fejünkre spekulált” – írta még az elbocsátása előtt Klecska Ernő lapszerkesztő a Facebook-oldalán. Egy ellenzéki érzelmű hekker pontosan tudja, hogy a dolgozók munkáját veszélyeztetné egy efféle akcióval, tehát ezért sem valószínű a kívülről érkező támadás. Ilyen esetekben azt kell megfigyelni, hogy ki járt a legjobban.

A válasz egyszerű: a Pannon Lapok. Elvégre a jobboldalhoz köthető tulajdonosi kör nem bocsát el ellenzéki újságírókat csak úgy, mivel ebből már nagy botrányok kerekedtek eddig is. Érdeke viszont, hogy kézi vezérléssel irányítsa azokat is, akik esetenként nem idomulnak a kormánypropagandához. Épp ezért jól járt, hiszen szigoríthatott a rendszeren, és gyanúba keverhetett olyan újságírókat, akik esetleg nemkívánatos személyekké váltak a lapnál.

A nagy kérdés, hogy kiderül-e mindez…

loading...