Kitálalt egy volt fideszes – „nem ezért szerveztük a polgári köröket, Viktor!”

Az olvasók megszokhatták, hogy az Ellenszél leginkább véleményjellegű cikkeket, publicisztikákat közöl. Nem próbál az objektív tájékoztatásra törekedni, hiszen ez egy blog, ami nyugodtan lehet „vállaltan elfogult,” mivel egyszemélyben szerkesztem. Mindez azonban nem gátol meg abban, hogy az olvasóktól érkező írásoknak is publicitást adjak. Tegnap este kaptam egy levelet valakitől, aki 2002-ben részt vett a polgári körök szervezésében, de mostanra kiábrándult a Fideszből. Kérésére a nevét nem hozom nyilvánosságra, de az általa írt szöveget változtatás nélkül publikálom.

„Ott voltam a Dísz téren 2002. májusában, amikor meghirdetted a mozgalmat. Az elsők között csatlakoztam, és elhittem, hogy »a haza sohasem lehet ellenzékben.« a Szövetség a Nemzetért Polgári Körben kezdtem a munkám, és egyike voltam a Demokrácia Központ kitalálóinak. Annak idején még nem szégyelltük azt a szót, mi fideszesek, hogy demokrácia. Szerveződtünk, találkoztunk, olyan volt az egész, mintha valami igazán nagy dologra készülnénk. Tudtuk, hogy eljön a mi időnk, de akkor még nem sejtettem, hogy mekkora gazember vagy! Voltak körülötted olyanok, akikből kinéztem, de te nekem olyan voltál, mint a legnagyobb példakép.

A mai napig megvan nekem, itt tartom a kezemben azt az „alaptörvényt”, amit akkor megfogalmaztunk. A polgári körök hitvallása. Ez volt a címe, emlékszel? Idézek most neked valamit abból, hogy milyen céljaink voltak. Egy mondat az egész, nem lesz hosszú, talán még te is emlékszel rá: „a nemzeti érdekek védelme a politikai intézményrendszerrel párhuzamos szerveződési formában.” Tudod, mit jelent ez? Annak ellenkezőjét, amit csinálsz! Nem véded sem a nemzeti érdekeket, sem nem tiszteled a politikai intézményrendszert! Egy hazug disznó lettél, aki korcsabb az összes kommunistánál, akiket megvetettünk a körökben!

Nem ezért hoztuk létre a polgári köröket, Viktor! Nem az volt a célunk, hogy hatalomra jutásod után (vagy mondjam úgy, hogy a haza hatalomra jutása után?) úgy viselkedj, mint azok, akik sanyargatták az országot a rendszerváltás előtt! Azért írok most egy ilyen újságnak, (és meg fogom írni máshol is!) hogy tudd, nem mindenkinek fűlik a foga ahhoz a rendszerhez, amit kiépítettél, mert ez nem más, mint egy etatista diktatúra!

Nem akarom leírni a nevemet, kell a fenének a per, de már rájöhettél úgy is. Ha mégsem, még annyit írok, hogy a Visi utca 6-ban a második emeleten találkoztunk többször is. Akkor még nem bolondultál meg.

Őszinte szívből kívánom, és a Jóisten áldását kérem ahhoz, hogy észhez térj!”


Oszd meg ezt a cikket, hogy más is lássa: Viktor őrült meg, és nem az egykori hithű fideszesek!

 

loading...