Ha szórakozni akarsz, nézd meg, mivel állt elő G. Fodor lapja!

„Elképesztő rendőrségifénykép-összeállítás Soros György katonáiról” – ezzel a címmel publikálta tegnap a 888.hu nevű portál azt a cikket, amelyben egy amerikai tüntetés résztvevőit listázzák. Mielőtt továbblépnénk, érdemes tüzetesebben is megnézni a mondatot. Minden szava gyöngy. A rendőrség, a katonaság, az elképesztő… minden van benne, ami a jobboldali média-eszköztárhoz szükséges.

Ezek az emberek erőszakos összetűzésbe keveredtek a rohamrendőrökkel. A 888.hu szerint ők nem egyszerű tüntetők voltak, hanem „magukat demokratának mondó, ámde erőszakos, Soros-féle tüntetők.” A kettő között pedig van különbség. Mitől lesz egy demonstráción résztvevő személy Soros-féle? Az összetűzéstől? Mert ha igen, 2006-ban nagyon sok sorosista rohanta le a TV székházat.

Mitől elképesztő a képösszeállítás? Minden bizonnyal azért, mert meglehetősen rossz arcú figurák szerepelnek rajta. Az azonban számomra rejtély, hogy a G. Fodor Gábor által szerkesztett portál miként jött rá arra, hogy ezek a tüntetők Soros György katonái. Minden bizonnyal úgy, ahogy a magyarországi tüntetők, civilek esetében is repkednek azok a bélyegek, amelyek könnyen tapadhatnak mindenkire, aki Orbán Viktor ellen emeli fel a szavát.

Ennek azonban aligha van valóságalapja.


A cikk elkészítését támogatta: Soros György és kétes eredetű alapítványai.

loading...