Egy 22 éves lány hihetetlen bejegyzést tett közzé a Fidesz győzelme után – meghökkentünk

Forrás: Facebook

Egy 22 éves egy nem mindennapi bejegyzést tett közzé a Facebook oldalán. Pár óra alatt több ezer megosztásnál jár a bejegyzése amit a szomorú magyar valóságról osztott meg, bejegyzését változtatás nélkül közöljük

Íme a teljes bejegyzés:

Nem szoktam ilyeneket kiírni. Sőt, még semmit nem írtam ki Facebookra. Soha. Azt sem tudom, mi a franc értelme van, hogy kiírom most, de ma egyszerűen kikívánkozott belőlem. Szóval egy Luca féle kora reggeli poszt következik.

22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.

22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.
Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.

22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre. Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.

22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.

22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.

22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.

Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.

22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.

22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.

22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.

22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.

Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.
Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.

Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet.

188 Comments

 1. Csak választási csalás árán gyözhettek orbánék.Nincs aki az egészet Hivatalosan felügyelje.Remélem gyöz a nép igazsága és ennek a szemét cigány pofájárol lefagy a gunyos vigyor.

 2. Sajnos, ha azt hiszed, hogy kulfoldon ez maskepp van akkor tevedsz. Annyi a kulonbseg, hogy ha szerencsed van egy ideig meg fogsz tobbet keresni, mondjuk Angliaban. En 10 ev Anglia utan koltoztem mashova. 10 ev alatt 100%al ment fel a benzin ara. Hiaba ment fel a minimalber minden evben az atlag heti vasarlas 40 fontrol felment 100ra. Food bankok szama meg10xezodott 3 ev alatt… Ez azoknak van akik nem tudnak kajat venni maguknak. Magyarorszagon forditva tortennek a dolgok. De menj ki es tapasztald meg. Lehet, hogy szerencsed lesz.

 3. Igen tudsz venni , nem csak kavefozot , mert meg az is olcsobb kint , mint itthon . Lanyom 18 eve kint el tudom az embernek a szive szakad meg 🙁 Az a gond mi lettunk mingransok 🙁

 4. Ja, ezert segitettem 30 embernek kint munkat adni, vagy elhelyezni. Most meg Magyarorszagon adok munkat nehanynak. Meg Lengyelorszagban is. Nyugi liberalfasisztaknak nem.

 5. Tehát azt mondod, hogy amikor jelentkezik nálad valaki, hogy munkát szeretne, akkor te megkérdezed a politikai álláspontját és ez alapján adsz vagy utasítod el. Kb. hirtelen 3 törvényt szegsz meg ezzel. Csak, hogy tudd.

 6. Mit lehet erre írni , menj ez egy szabad ország . Ahogy Gyurcsány Ferenc is elmondta annak idején akinek nem tetszik el lehet innen menni, Tessék.

 7. Szerintem meg igenis másképp mennek itt a dolgok. Második éve élek itt kint és sikerült a nulláról egy ANGOL középszintű fizetést elérnem. Ehhez kis alázat tanulás és akarat kellet.Otthon meg ha normálisan akar megélni az ember lopni,csalni,hazudni kell vagy esetleg kampányolni az aktuális pártnak vagy jó viszont ápolni esetleg valakivel..

 8. Nem. Angliaban mindig csak annyit akartam keresni mint Magyarorszagon 90 ora/hettel. Anyazhattok, okolhattok barkit, a sorsotokrol ti tehettek es senki mas.

 9. A helyzet az, hogy nem kell… az ellenzeki liberalfasisztakat eleg konnyen ki lehet szurni…ahogy beszelnek, ahogy gondolkodnak…2 mondat eleg… 🙂

 10. Gugli..beütni” Gyurcsány el lehet menni..”- megnézni a videót vagy olvasni a leiratot..utána kommentelni érvelni vele..Nem fog.-)

 11. Azért ne ámítsunk, a minimálbér pennyk-kel ment fel, a busz bérlet meg 2 Font-tal,az élelmiszerek is drágultak elég jelentősen, szóval nincs már olyan nagyon jó világ… a Brexit bizony , bizony érezteti kedvezőtlen hatását, és stb, stb.

 12. Az ilyen primitív lények miatt tartunk itt, aki csak arra képes, mint a tyúk, fölkap egy darab szart, amit az orra alá dörgöltek, és rohangál vele 😀

 13. Nem, külföldön se könnyű. De ott sokkal nagyobb eséllyel múlnak rajtad a dolgok, mint ebben a disznóólban, ahol vagy dörgölődzöl, vagy arrébblöknek .. Persze meghúzhatod magad, mint szar a fűben, csak lapulj, kussolj, és fizesd a nagyurak hóbortjait, költségeit, kamatait ..

 14. Képzeld, én meg a nagyarcú, hazudós tuskókat tudom elég könnyen kiszúrni. Még egy mondat sem kell!

 15. Igen, el lehet menni. Elmegy a magyar, az országot majd lakni fogja más, akkor utána ne sírjon a szátok hogy tele van külföldivel ha le van szarva hogy a magyar meg elmegy …had menjen…Abdul biztos jobb szomszéd lesz a panelban.

 16. TOTÁL CSALÁS!!!
  Nincs okom mihez gratulálni az ellenzéknek, így nem teszem. Sajnálom hogy így történt.
  Meggyőződésem hogy totál csalás csalás volt ez a választás, ha 1az1 ellen indultak volna is az ellenzéki jelöltek, akkor sem nyert volna az ellenzék, legfeljebb nem lett volna 2/3 a Fidesznek. Az újraszámolás lehetősége, a szavazatok a szavazókörökből (jegyzőkönyv) eljuttatása a MVB-hoz, senki nem tudja leellenőrizni. Az MVB Fideszes munkatársai által meghamisíthatott eredmények, ezek mind feltételezik a csalást, mert a Fidesztől minden kitelik. Tehát nincs lehetőség arra hogy ezt a választást, le lehetne ellenőrizni demokratikus módon. Mert nincs hozzá akarat. Ha lenne, akkor követelni kellene megfigyelők részvételével a szavazatok újra számolását, de ez elég komplikált. Elég lenne ha a MVI-nél a beérkezett szavazatokat leellenőrizni a kiadott, nyilvánosságra hozott szavazatokkal. Mert a legnagyobb csalás itt történt, az egész rendszerbe már eleve itt be van beépítve. De ha az ellenzéki pártok birkamód lehajtják a fejüket és beletörődnek, akkor sosem lesz itt igazság.
  A továbbiakban, semmi értelme hogy az ellenzéki jelöltek beüljenek a parlamentbe és annak sincs értelme hogy egyet is szóljanak az üléseken.
  (Ha mégsem volt csalás, akkor ha a Magyar embereknek nem kell a demokratikus vezetés és vezérekben, diktátorokban gondolkodnak, akkor legyen meg az akaratuk.)
  Éppen ezért az én javaslatom: AZ ELLENZÉKI KÉPVISELŐKNEK NINCS HELYE, SEM ÉRTELME MEGTARTANI A MANDÁTUMAIKAT A PARLAMENTBEN, EZÉRT FELHÍVOM MINDEN ELLENZÉKI KÉPVISELŐT HOGY TILTAKOZÁSBÓL ADJÁK VISSZA A MANDÁTUMAIKAT, ÉS HAGYJÁK URALKODNI EGYEDÜL A FIDESZT!
  Ezt minden ellenzéki pártnak meg kell tennie, tiltakozásból az elcsalt választásokért.
  Ez világbotrányhoz vezetne és a Fidesz vesztét is okozhatná.
  Kiegészítem azzal, hogy ezek után nincs joguk felesküdni az ellenzéki képviselőknek ebben a diktatórikus parlamentben és arra sincs joguk hogy elfoglalják a kiosztott parlamenti helyeiket!
  A fönti felhívásomat eljuttatom minden parlamentbe készülő ellenzéki párhoz.

 17. Tozser Judit eltel te valaha Angliaban??? Tudod hogy mennek itt a dolgok? Akkor en is elmondom hogy 9eve vagyok itt, itt sem fenekig tejfel minden. Ha azt mondom olyan £1200-1500 altalaban a kulfoldiek fizetese te atszamolod hu mennyi penz. Ja meg is kell elni belole. Mint most diplomazott okos kislany a nagy ertelmisegi jojjon csak ki Angliaba az a lany, remeljuk beszeli kicsit az angolt es talaljon munkat. Ha nyelvtudas nincs oruljon ha talal, illetve mint oly sok kulfoldi mehet raktarba pickelni vagy hotelba takaritani. De fel ev mulva nem fogja birni mert tul lealacsonyito az ilyennek ilyen helyeken dolgozni

 18. London ban valoszinuleg jo es baromi draga. De Anglia nem csak London es az eszaki reszek olcsobbak es elhetobbek. Ott viszont kell a kocsi. Tapasztalataim mondjak

 19. Nem érted, hogy ha elmennek a fiatalok, akkor nem lesz aki fizesse a nyugdíjad? Nem tudod, hogy működik a nyugdíjrendszer? Nem érted, hogy ha nincs aki adózzon, nem lesz közvilágítás, közbiztonság, tömegközlekedés, TB, eü.i ellátás? Nem érted, hogy ezeket mind az aktívan dolgozók termelik ki? A népesség elöregszik, te is nyugdíjba akarnál egyszer menni. Következésképp a gyerekednek, illetve a többiek aktívan dolgozó gyerekeinek kellene ezt kitermelnie. Viszont már most több az idősebb, mint a fiatal, eleve fogy a magyar, s még az a kevés fiatal is elmegy. Életed végéig dolgozni fogsz, vagy ha már nem bírod, akkor mehetsz a híd alá. Vedd tudomásul, hogy efelé tart az ország.

 20. Tudod én szeretném hogy velem együtt hirtelen eltűnjön az országból az a 2,6 millió ember aki nem szavazott a fideszre, akkor te éhenhalnál a többi agymosott gecivel együtt,,,,

 21. Értem…ha 10 év alatt nem tudtál magadnak valami egzisztenciát teremteni angliában, az nem anglia hibája…..

 22. sajnos az ilyeneket sem, mint te vagy. Különben egyáltalán, fogalmad van róla, hogy miről van itt szó?

 23. Ön pedig álljon az elé a 22 éves leány elé és mondja el neki, hogy miért van ez így az életét illetően! (szeretném azt hinni, hogy elgondolkodik de nem sok reményem van rá).

 24. Fasiszta az te vagy taplókám meg a csúti názi törpéd!!! FideSS= “nemzeti” fasizmus! Ott éltél Angliában és semmi értelem nem ragadt rád. Kár…

 25. Nyilvánvaló a csalás. A hibátlanul működő választási oldal “elromlott”. Nem véletlenül jöttek Pestre a rendőrök. A szervert vagy mit lekapcsolták, míg átírták a programját. Nyerő eredményeket kellett szétküldeni. Mi csak azokat hallottuk. Az elcsalt eredmények küldésétől vártak szavazói tiltakozást,ezért kellettek a rendőrök, akikre aztán nem lett szükség. Ők már a kezdéskor tudták mi történik majd a voksok számolásakor. Veszíteni biztos nem akartak, és a biztos nyerésre játszottak.

 26. Engem soha nem támogatott anyagilag senki. Sokkal nehezebb körülmények között kellett eltöltenem mind a tinédzser, mind a fiatal felnőtt koromat. Diplomáról és albérletről csak álmodozhattam, hiszen dolgoznom kellett. Pedig jó munkahelyem volt, de a fizetés nevetségesen kevés, a nem normális apámmal kellett együtt laknom és a kiskorú testvéremre vigyázni valahogy. De én soha senkinek erről nem beszéltem, soha nem szidtam a kormányt mert NINCS KÁVÉFŐZŐM, még csal azért se szídtam őket, mert nem segítettek amikor az apám kizárt a lakásból vagy magára költötte az anyám halála miatt járó segélyeket. Nem tudom biztosan, hogy tényleg szabad-e a kormányt szídni, azért mert valaki nem tud együtt élni a valósággal és nincs ereje és akarata, hogy váltiztasson és jobbá tegye. A szavazásra elmenni az semmi. Változtatni míg egy zsarnok elnyom az a valami. Ha járt főiskolára megismerhette, hogy soha sem a gyáva menekvő emberek tették jobbá a világot. Vajon milyen példát fog mutatni a bátor skót embereknek?

 27. A cikk író 22 éves Luca, csak sajnálni tudlak! Minden ember a saját sorsa kovácsa! A leírtakból arra következtetek, hogy nincs akaraterőd! A Kormányra mutogatsz! Ha valóban Óvónő szeretnél lenni itthon, a Hazádba, elsősorban elhivatottságból, szeretetből csináld a munkádat! Az a probléma, hogy a 27 év alatt felnőtt generáció az EU-ba belépett, pénz centrikus fogyasztói Magyarországba született meg! 20-on évek alatt, a “demokratikus” Kormányzatok vezetésével, teljesen le amortizálták az Országot /átvert mindenki mindenkit, lehetett a zavarosba halászni/ és a becsületes magyar embereket is Hitetlen Tamásokká silányították le! A fiatalok 1991-ig, csak a füves cigit ismerték, 20-on évek alatt, a legkeményebb drogokkal buliztak és kiabálták ” örült vagyok, szabad vagyok, azt csinálok amit akarok”! A Kormánytagok pedig, bizony hirdették ” akinek nem tetszik, elmehet”! A tisztesség, erkölcs, tisztelet fogalma, hit, szeretet, bizony nagyon nagy léket kapott! ” akinek pénze nincs, az nem is ember”. Aki a közép osztályba tartozott, az lecsúszott a szegénységi rétegekben, aki pedig, a szegény rétegekbe élt, az pedig hajléktalan lett! A vállalkozások, Bankok, úgy nőttek ki, mint a fűszálak! 3-4 év alatt 3000 milliárd került a magánnyugdíj pénztárakba, miközben az IMF-től a Kormányzat több ezer milliárd hitelt vett fel, hogy nyugdíjakat tudjon kifizetni! Ez a Kormányzat, 8 éve erőlködik és bizonyít, az Ország fejlődését nem lehet szőnyeg alá söpörni! Ha enged Az EU- globalista migrációs politikájának ez a Kormányzat, Magyarországnak vége! A Magyar Emberek megértették és ismét esélyt adtak ennek a Kormányzatnak! Luca, ha igazán az Ország jövő generációját Óvónőként nevelni szeretnéd hívatásodhoz híven, akkor türelemmel , akarattal, szeretettel műveled azt. /Édesanyád is így nevelt fel titeket/. Ha erre képtelen vagy, mert ” nem tudsz egy kávéfőzőt venni”, akkor jobb ha tényleg elmész, mert nem látsz meg semmit Országodból és nem érted azt, hogy Te is egy tégla vagy, aki építenéd Magyarország jövőjét!

 28. Teljesen egyetértek! Egyedülálló anyaként, ápolónőként, két Egyetemista gyerekkel halálra ítéltek… – a két gyerekemmel együtt!!! Köszönöm Fidesz…

 29. 3 kisfiam van, 5 éves 3 éves és a kicsi 10 hónapos, szakmunásként egy gyes en lévő feleséggel törlesztőrészletek mellett azért bármikor tudok venni egy kávéfőzőt, persze nem csak várni kell a sült galambra hogy a szádba repüljön, és megnyugtatlak ha akár pl németországban arra vársz hogy majd megoldja valaki a dolgaidat ugyan úgy a híd alatt fogsz kikötni….

 30. Te jó ég! Hányszor kell még kitárgyalni, leírni, elmondani, szólni, hogy olvass utána, ha már idézetekkel dobálózol, hogy Gyurcsány Ferenc kinek mondta ezeket az elhíresült mondatokat!!

 31. Attól függ, mi nálad a normális! Én 72 éves vagyok, sosem kellett lopnom, csalnom, hazudnom és még párt tagnak sem kellett lennem, csak becsületesen, tisztességesen élnem és dolgoznom! Ezt a pénz centrikus fogyasztói mocskos világot is “magyar” emberek alakították ki Magyarországon 27 éve már, amibe nekünk becsületes embereknek, élnünk kell és minden nap a lehető legjobbat kihozni belőle!

 32. De ha mindannyian elmentek külföldre, ki fizeti a nyugdìjunkat? Egy drarabig okés, a megemelt adókból, az egyre drágább élelmiszerek, stb. adójàból ………… Kilàtástalan minden ès mindenkinek, függetlenül ki hova szavazott.

 33. Miért kellene szégyelleni magát,mert leírta az igazságot.De gondolom Önnek fáj az igazság,ezért általánosítják a nyugdíjasokat,én is nyugdíjas vagyok,de nem süket és nem vak,nincs rózsaszín szemüveg a szememen,tisztán látok.

 34. A leírtakból nem következtetsz semmire, kedves Mária, mert el sem olvastad. Ekkora demagóg baromságot, mint amit leírtál, ritkán tudok elolvasni – várjunk, mégis, a újra és újra bármelyik értelmiséginek csúfolt narancspörgettyű posztjában. Foglaljuk össze az irományod:

  – Az ő akaraterejének a hiánya miatt 120.000 Ft a kezdő fizetése
  – Az se baj, ha éhen döglik, mert “elsősorban elhivatottságból, szeretetből csináld a munkádat”. Ja, az evés meg a ruházkodás azok már csak ilyen úri hunczutságok ugyebár.
  – Csak a Fidesz előtti 20 év Demokratikus kormányai verték át és lopták meg az embereket. Az Orbán banda és haveri körének (továbbiakban csak “narancskartel”) hirtelen milliárdokra rúgó vagyonosodása tökre rendben van.
  – A füvezés meg a keménydrog nem tudom, hogy jött ide, de biztos azt is az MSZP terjeszette.
  – A Fidesz jelenti a hitet és a szeretetet magyarországon. Az a vöröslő fejjel Soros-t kiáltó, átkozódó, ellenzéket megtorlással fenyegető Hakapeszi Maki a keresztényi szeretet kvintesszenciája, valóban.

  – A vállalkozások és bankok kinövése rossz. A magánnyugdíjpénztár szintén. Mer’ a narancskartell megmondta.
  – Brüsszel migrációs politikája szintén. Kár, hogy a drága jó Viktor mostanra már 2300 “migráncsot” telepített be. Ja, hogy ez lemaradt.
  – A szerző leányzó a szemét, mert nem hajlandó kussolva megszakadni egy nevetséges bérért. Szívszeretetből. Tudod Mária, a türelem, az akarat meg a szeretet olyanok, mint a fény. Azzal se lehet ám jóllakni.

  Imádom, mikor idejön az önző, mindenki másra magasan sz*ró fajtád, aki az első betű után vérszemet kap és már harsogja is a kormánypropagandát, mint egy engedelmes kis droid.

 35. 16 évesen kezembe adták a szakmunkás bizonyítványom, és a 2000 forint ösztöndíjamat. Azóta a két kezem munkájából élek. Nem kértem édesanyámtól egy forintot se, sőt én adtam haza. Munka mellet csináltam az érettségit a technikumot. Vettem magamnak új autót, új motort. Nem nyávogtam 22 évesen senkinek a facen, nem is volt facem, viszont volt munkám, néha több is. Mert kerestem magamnak. Nem nyávogni kell, hanem tenni érte hogy jobb legyen.

 36. Talán másik kormány élhető országot csinálna na nemár ! Mindegyik ugyan olyan szar de csak szidjátok egymást az elöréb visszi az országunkat ! Igazából nagy a pofa , mindenkinél de ha odda kellene lépni akkor kussvan ! Amiért öseink meg küztödek ,szenvedtek mi szépen el herdáljuk ! De jó is ez igy ! Csak igy továb ! Hajrá Magyarok !

 37. Te voltál kint?tudod miröl beszélsz?Németországban is napi szinten mennek fel az árak…sajnos…Nem csak otthon….

 38. MÁRIA CSUHAI HA SZÉGYEN KEZNI KEL AKKOR ŐNŐKNEK KELLENE HOGY EL CSALTÁK VAGY EL LOPTÁK A SZAVAZÁST A BAGÁZSUKKAL .

 39. nemtudom babám mit képzeltél hogy óvónő gyakornokként majd mérnöki fizetést fogsz kapni, Valszeg többet kaptál volna ha bukik a fidesz? jah nem
  A fidesz miatt ilyen magasak az albérlet árak? jah nem (monjuk igazán kezdhetnének vele valamit)
  A fiszed kormányzás előtt többet kerestél volna óvónőkét? jah nem?
  Eljátszátok itt a nagy halált, hogy nem lett kormányváltás és toljátok a nagy megható több oldalas hogy mind nyomorban pusztulunk meg, közbe ugyan olyan ostobaságokat fújtok mint a fidesz a lejárató meg a migráns kampánnyal.

 40. Kedves 22 évesek ha esetleg a fidesz 8 évi kormányzása kezdetén kormányváltáskor még nem csak 14 évesek lettetek volna akkor lenne fogalmatok róla,hogy a szocialista rémkormányzáshoz képest rengeteget fejlődtünk.Senki többet nem tudott volna tenni.Köszönjétek meg a szociknak!

 41. Én 40 vagyok,és még mindig albérletben lakom.Saját lakás?Aham…Ja..szüljél pár gyereket,aztán majd kapsz…Úgyhogy van akinek ez az élet lett a jövő..

 42. Épp ezt akartam , sírnak hogy rossz kint , de nem értem hogy akkor miért nem jönnek haza ?A sok rosszból itthon is van , Nemhiába vannak kint sokan és még mennyien fognak menni ?

 43. A mi generációnk nem kádár népe már. Mi többre vágyunk, mint a minimum. Ennyi az egész. Amúgy meg nem mi mondtuk, hogy “mindenki annyit ér amennyije van”, szóval revideálni kéne ezt az álláspontot mert úgy tűnik a korral bölcsesség nem, elvakultság annál inkább jön.

 44. Nagy tetű vagy te faszikám! Ezt őszintén gondolom rólad. Nálunk soha sem számított ki milyen pártnak vagy egyháznak volt a tagja vagy szimpatizánsa. Egyébként tényleg dögölj meg.

 45. Én édesanyám is óvónő. Folyamatosan emelik a fizetését. (és súlyos összegekkel, nem 5e ft-al) Tisztában vagytok vele, hogy a Gyurcsány kormány idején mennyit kaptak? Nem hőbörögni kéne talán, mert elegem van belőle személy szerint. Még nem olvastam tovább, de gondolom milyen hiteles lehet az iromány, ha az elején valótlanságot állít.

 46. En nem olvastam olyat, hogy a kormanyt szidta volna, hogy nincs kavefozoje ! A gazdasagi helyzetrol meg igenis a kormany tehet. Dehat epp ez a lany a bizonyiteka, hogy akart, hiszen nem ment el 8 altalanos utan egy kinai boltba eladonak, hanem tanult !

 47. Nekem cask annyi, hogy van pofajuk idejonni magyarorszagra, menetelni meg beleszolni a magyarok eletebe. Es ez pont annyi ami kimeriti nalam nincs baratsag kategoriat, sot … !

 48. Ha az allamkasszaba folyik a nem kicsit alacsony adojuk akkor valami kozuk cask lehet a dolgokhoz, gondolom en !

 49. A fogyasztoi vilagot nem a magyarok alakitottak ki, ez igy mukodik az egesz vilagban, hosszu-hosszu idok ota .

 50. A nagy részvételi aránynak köszönhetően fagyott be a rendszer. Az online rendszer csak a szavazatok gyorsabb feltöltése érdekében volt, mert eddig úgy működött a rendszer hogy a szavazókerületek vezetőinek kellett manuálisan bevinni a lesszámolt szavazatokat. Mivel mindenki egyszerre kezte feltölteni befagyott a rendszer (nem ismeretlen ez számunkra pl.: neptun vagy kormányablak) Maradni kellett a 4 évvel és azelőtti választásokon használt módszernél, a lábon központba sétálásnál. Én is részese voltam ennek, mint szavazat számláló bizottsági tag. A választási rendszerben gyakorlatilag lehetetlen csalni. A Gyurcsány kormány megválasztásakor volt az, hogy a szavazatok lezárása után kitöltött fideszes szavazólapokat lehetett találni eldugva az óvodákban. (szemtanúja voltam) Most, hogy megtudta hogyan működik mindez van kérdése?

 51. Tudod, hogy mit beszelsz ? Ha mar hivatkozol legalabb jol hivatkoznal ! Tudod, hogy kiknek es miert mondta Gyurcsany, hogy el lehet menni ??

 52. Segitek : “Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

 53. Ott, ha dolgozol, akkor jut lakbérre, rendes kajára, ruhára, szórakozásra. Nem fázol, nem éhezel, nem nélkülözöl. Itt, ha van is munkád, mindezeket nem biztos, hogy meg tudod fizetni. És ez nagy különbség. És ne gyere az okoskodással, mert családtagjaim vannak kint.

 54. Sokkal valóságosabb, hogy sok ukrán jön ide. Már a dél-alföldön néhány gyárban többnyire ők vannak.

 55. Lassan el is szivárognak. Akkor lesnek a Fidesz szavazók! Apropó. Én megtiltanám a Fidesz szavazóknak, hogy máshol dolgozzanak! Éljenek csak Magyarországon!

 56. 4éve is így volt ,8 éve is így volt , 12éve is így volt ,16 ève is így volt ,miert vagytok meglepôdve ??? Teljesen mindegy ki van kormànyon .
  16 éves korom óta dolgozom és 18 éves korom òta nem lògok anyukàm nyakàn … Örüljön neki ez a kislàny h ilyen sokàig tudta az édesanyja tàmogatni!!! Ideje felnôni és rájönni , hogy sehol nem lessz könnyû!

 57. Kedves Mária, több idősotthonban dolgozó, (nagyrészt vidéki) ápoló ismerősöm van, műszakpótlékkal, éjszakai műszakokkal keresnek 130-140ezer nettót. Alapból 80ezer a budapesti albérlet + étkezés, bérlet, ruha, időnként hazautazás, kérem számolja ki, hogy ebből hogy lesz tanulás, gyerek, önálló otthon, fogorvos, nyugdíj, ruha, egy bútor, mosógép, stb.?
  Sehogy…, 25-35 között nők többségében, de már most sincs pénzük pl. fogorvosra, pedig fiatalok, terhelhetőek. 400ezer Ft. egy szakmájukban előrelépést jelentő tanfolyam, de itthon csak az éhenhalás elől menekülnek hónapról-hónapra.
  Magyarországon is kb. annyiba kerül az élet, mint Európában bárhol, azaz 800-1.000 Euro kell legalább, hogy családról,versenyképes munkavállalói létről gondolkodhasson valaki, ha ez alatt keres, akkor előbb utóbb az egészsége, vagy egzisztenciája látja kárát,tartalék pedig zéró, ezért mennek el innen a fiatalok.

 58. Nincs akaratereje? Már hogy ne volna! A saját akaratából megy oda, ahol élhetőbb az élet. Csak ő a szülő hazájában szeretett volna boldogulni! De úgy tűnik, hogy elvették tőle a lehetőséget.

 59. A jövőt nem látni kell, hanem tenni érte. Ha céljaid vannak, amiket kitűztél magad elé, valósítsd meg! Kávéfőző? Ne viccelj! Diákként is nyári munkát vállalt az ember, hogy király nyaralása legyen, vagy megvegye az IGAZI Levis farmert. Olyan országban élünk, ahol az emberek pluszmunkát vállaltak, hogy legyen autó, nyaraló, meg egyéb extrák. Nem vagyunk nagyhatalom, nem zsákmányoltunk ki gyarmatokat, elvették a nyersanyagaink, iparunk, lakosságunk nagy részét, mégis élünk! Az ilyen hangulatkeltő irományokból már épp elég! Kapd össze magad!

 60. Attol hogy kuporgatsz hogy évente elmehess valahova nem feltétlen jelenti hogy kurva jol megy dolgod csak próbálsz kiszakadni a folyamatos mókuskerékből és valami szépet is találni ebben a szemét világban

 61. Na az ilyen emberek miatt mint te tart ott az orszag ahol te idiota azert mert elment egy fesztivalra mar egybol ringyo gratulalok👋👋

 62. Kedves Luca!

  Sándor vagyok. Már nem 22 éves. De én is voltam egyszer 22 éves.
  Másfél év sorkatonaság után épp leszereltem.

  4.900-at kerestem akkor, és kilátástalan volt a jövőm. Semmire sem volt elég a 4.900 Ft. Én még kávéfőzőt sem tudtam venni, igaz, ’86-ban nem is a kávéfőző volt az álmunk. Mi csak önállósodni szerettünk volna, házasodni, családot nevelni.

  Nem volt lehetőségünk külföldre menni, így esélyünk sem volt az életszínvonal növelésére.
  Felköltöztem Pestre, ott már 8.500-at kerestem. Ezért mindössze éjszaka kellett keményen dolgoznom, aki csinálta, tudja, milyen az… Munkásszállón éltem a szobában 7 másik ember társaságában, így szinte ingyen laktam, alacsony volt a díja. Volt étterem, ahol olcsón jutottam főtt ételhez is. De hiába a több, valahogy az sem volt elég semmire. Nem tudtam belőle lakást venni, ideiglenes lakóként pedig bérlakáshoz sem jutottam volna.

  Esténként munkába menve a villamoson-buszon sóvárogva néztem a lakások fénylő ablakait, s beletörődötten gondoltam arra, hogy mögöttük egy-egy család éli bensőséges mindennapjait-estéit.

  Aztán találkoztam egy lánnyal, aki vidékiként épp a diplomáját védte, az első napjainkat a kollégiumában töltöttük együtt. Az anyagi gondok a háttérbe szorultak.
  Ő is elhelyezkedett, fele annyit sem keresett, mint én, de legalább nem kellett éjszakáznia.
  Ő is munkás-, akarom mondani nővérszállón lakott, és így házasodtunk. Házasként mindketten maradtunk a magunk szállóján, mert anyagilag ez volt a megfelelő megoldás. Terveink voltak, nem engedhettünk meg magunknak közös albérletet.

  Aztán mint házasok pályáztunk OTP-lakásra. Saját lakásra, önerő összegyűjtése után közösen. Nem egyedül. Közösen. A legutolsót visszamondták előttünk, mi meg boldogan elfogadtuk. Jó sok volt a törlesztőrészlet, de kibírtuk. Kibírtuk, mert az a miénk volt már így is, és nem kellett bérletet fizetnünk. Csak a törlesztőt… Csak…

  Aztán rövid időn belül jöttek a gyerekeink, és mivel a lakás már a miénk volt, apránként berendezkedtünk, bebútoroztunk, közben a rokonságtól is kaptunk ezt-azt. Alacsony életszínvonalon éltünk, de nekünk a család volt a lényeg, és a család biztonsága. A lakás adta meg ezt a biztonságérzetet, az volt a várunk, és egyben a menedékünk. Hamar lett egy Zsigulink is, így teljes életet élhettünk, a gyerekeknek meg tudtuk adni a minimumot. Idővel persze anyagilag is bővültünk, a munkahelyváltások, a munkatapasztalatok gyűltek, és a jövedelem is párhuzamosan nőtt. Később a lakás is kicsi lett, ma már családi házban élünk. A gyerekeink pedig egyetemet végeztek, és a körforgásban most ők tartanak ott, ahol huszonévesen mi is… Az egyik gyerekünk már szintén a párjával közösen megoldották a lakhatásukat, és ugyanannak az útnak az elején tartanak, amit mi is befutottunk. A másik gyerekünk pedig most tervezgeti az útja elejét.

  Amit a mi időnkben az OTP-lakás jelentett, azt most épp CSOK-nak hívják. Az állam mindig igyekezett segíteni a fiatalok családalapítását, és támogatni a lakhatásukat. Most is, sőt, most olyan mértékben, amiből szinte már-már könnyű elindulni. Sajnálatos, hogy az egyetemisták között ezt a támogatást leértékelik. Persze, lehet most már kimenni külföldre. Csakhogy amivel többet ott keresnek, abból ott kéne megteremteni a saját lakást. Az viszont megfizethetetlen, ugyanúgy hosszú évtizedeket kell beáldozni érte, mint itthon. Az élet itthon is kb. ugyanolyan drága, mint kint. Csak a jövedelem és a lakhatás különbözik, de azok meg párhuzamosan viszonyulnak egymáshoz. A több jövedelem mellé magasabb lakhatás tartozik. És ott nem adnak CSOK-ot…

  Kedves Luca!

  Amikor két fiatal házasságot köt, onnantól kezdve minden sokkal egyszerűbb. Dupla jövedelem, de csak egy lakhatási költség. Mindegy, hogy hitel vagy albérleti díj, egy lakás van. Az egyikük jövedelmét nyilván leköti. A másikéból meg meg lehet élni. Hogy milyen magas színvonalon, az sok mindentől függ, és sokaknak gyerekeket felnevelni sem könnyű, de nem is lehetetlen. S a szülők is gyakran támogatják a gyerekeiket, az is könnyebbség. Kint ilyen szülői támogatásra nem lehet számítani…

  A kulcsszó: Együtt. – Itthon is, és kint is… A házasságkötés a szülők pénztárcáját is megnyitja… Hogy aztán majd a szülők öregkorára önök, fiatalok is megnyissák a sajátjukat, ha a szükség úgy hozza…

  Egyedül nem megy…
  Senkinek nem érdeke, hogy azt támogassa, aki egyedül akar jólétben élni. Még az állam sem… Aki egyedül akar, az oldja meg magának!
  A szülők is arra vágynak, hogy családot alapítsanak a fiatalok, hogy legyen helyettük más, aki a gyerekeik felnőtt életében a gyerekük támasza.

  Kedves Luca!

  A pánikolás helyett keresse és kombinálja egybe azokat a körülményeket és lehetőségeket, amelyek lépésenként a céljai felé repítik. Célok. Ezek lebegjenek a szemei előtt, s ha azok vezetik a gondolatait, akkor terelni fogják a megoldások felé.

  S meg fogja tapasztalni, hogy milyen egyszerűen tudja elérni az élete legfontosabb vágyait…

 63. 4 gyereket neveltünk fel a feleségemmel, és gyakran munka nélkül voltunk! A legfiatalabb 22 éves lesz hamarosan, 29 a legidősebb.
  Mind a 4-en érettségizettek, és szakmájuk van. Legidősebb diplomás, jelessel diplomázott, pedig sokszor enni is alig tudott. Most multinál árufeltöltő(itthon). Egyik sem akar külföldre menni, pedig vannak gondok, de úgy vannak vele, hogy ha mindig mindenki elmenne, már nem is lenne lakója az országnak! Mindez mellett, sajnálom, és mélységesen megértem a bejegyzést író, nagyon nehéz annak aki nem dúskál anyagiakban!

 64. Jelentkezz számlálónak. Akkor a saját szemeddel fogod látni, hogy lehetetlen csalni.
  Tapasztalatból beszélek.

 65. hát nem szeretnék kötekedni de megnézte valaki a profilján levő képeket???amiket hamarosan törölni fog úgyis 🙁 Balaton Sandon mennyien jártatok mert ö sokszor? külföldi nyaralások? mert ö ott is a lényeg megint azok alázkodnak akiknek nem kéne,én még nem voltam a Balatonon csak ha dolgozni kelet és külföldön is csak akkor,pedig én 37 vagyok akkor miről beszélünk,és mégsem sírok mert jobb mint szocik alatt csak ennyi köszönöm ,és neki is különben nem utazgatna .

 66. Nem csaltak a szavazáskor! Talán könnyebb ezt gondolnod. De a valóság az, hogy ÍGY SZAVAZOTT MAGYARORSZÁG!!! Külön köszönet a pártvezéreknek az asszisztenciáért!

 67. Ez mekkora kamu! 120000 egy szoba? Hol????? 50-70 között lehet bérelni 30-50nm-es lakást. Mennyit fizetett az oktatásért? Semmit. 19 évesen már dolgoztam, jött az első gyermekem, nem arról álmodoztam az iskolapadban hogy mi lesz velem, hanem aktívan éltem és dolgoztam az velem egykorú fiatalokkal! Ezek még tanulni sem akarnak inkább az utcán tüntetnek! Fizetjük az oktatásukat, utána meg lelépnek külföldre, ahol belerokkanna ha fizetnie kellene érte! 22 évesen tudja, hogy kitörölhet a seggét a diplomájával, mégis ott ücsörög a padban, vagy bulizik stb… Megnéztem az adatlapját, tavaly Balatonsound, Szigetfesztivál, ausztriai kirándulás, és minden évben! És buli buli buli. Szóval elég csóró a csaj 22 évesen…

 68. Csak végig futottam ezeket a sirámokat úgy csinál ez a kis fruska ,mintha éhen akarna halni aki ezt feltetette az pedig szegénységi biizónyítványt kapjon.
  4

 69. Mi történt?! Mi történt?! Mint ahogy az ország is, több részre szakadt. Mert a politikusaink elhatárolódtak egymástól a nagyobb konc reményében. Nem érdekelte őket az ország sorsa. Ez tökre számítható volt! Két hónapja az összes betelefonálós műsorban erről regélt a nép! A statisztikák kimutatták a várható eredményeket. Miért is nem mozgatták fülük botját sem a politikusok a megegyezés irányába???

 70. 22 évesen sok mindent akar az ember, de először ki kellene próbálni a munka világát. Mennyit szeretne keresni 22 évesen a leírt végzettséggel? Lehet, hogy nem tudott, de sokan nevelnek hasonló fizetésből gyerekeket a mai Magyarországon. Tessék nagyot álmodni, bátran belevágni, de csak ajánlani tudnám, hogy mindezt csendben, ahogyan sokan mások is teszik.

 71. Te mekkora egy alpári paraszt vagy. gratulálok. látszik a hozzászólásaidból, hogy mennyire művelt, világot láttott ember vagy. A hozzád hasonlók miatt tart ott az ország ahol…és sajnos nagyon sokan vagytok.

 72. Erről megoszlanak a vélemények. Látványberuházás az van, ez tény, és tény, hogy amit építenek az marad is (más kérdés, hogy az adónkból épített létesítményeket a pórnép használhatja-e majd, vagy sem…), azonban az a mérhetetlen szellemi sivárság, amit szintén hátrahagynak, nagyobb baj, mintha semmit sem építettek volna. 🙁

 73. Micsoda orditóan gusztustalan átlátszó propagandaszöveg,,,,,,,jaj de undoritó igy választási bukás után,,,,,,fogjátok már fel hogy az ország 80százaléka nem kér belőletek meg a hazugságaitokból,,,,,

 74. Kedves Luca! Szerintem amikor ezt a szakmát választottad,nagyon is jól tudtad,hogy mennyit fogsz keresni. Főleg,hogy édesanyád is óvónéni. Én is az vagyok,de ez hivatás ,ebből nem fogsz jól élni. Én levelezőn munka mellett végeztem el a főiskolát. 25 éves koromig a szüleimmel laktam és támogattuk egymást,jobbára én segítettem be a fizetésemmel a háztartásba,akkoriban ez így ment. Minden hétvégén gazdag szülők gyerekeire vigyáztam,hogy mobilom lehessen,minden nyáron az egy hónap szabadságom alatt egy büfében robotoltam reggeltől estig az olajgőzben,hogy legyen egy kis pénzem nyaralásra. Akkoriban ez így ment. Pont húsz éve. Ma sem az én fizetésemből élünk,de ideális a 46 nap szabadságom a gyermekem mellett. Sok-sok időt tudok vele tölteni,mert nem 8-10 órákat kell dolgoznom és utaznom sem kell,mert a saját lakhelyemen vagyok.Javaslom kezdj el dolgozni,hozzádolgozni és ha megtaláltad a párodat akivel le szeretnéd élni az életedet,kezdjétek el tervezni a jövőtöket. Közösen könnyebb,nem lesz minden rögtön egyik napról a másikra. Igaz,hogy a környező országokban több a pedagógusok bére,de az élet is többe kerül. Ha külföldre mész a fizetésed ott is rámenne a felépítetlen életedre.
  Hozzáteszem pont 5 éve 89.000 ft-t hoztam haza. Most a dupláját. Nem elégedetlenkedni kell,hanem keresni a lehetőségeket!

 75. Az albérletárakhoz akkor mindek van köze? A lakásáraknak. Azok miért szálltak el? Alacsony kamatok +CSOK. Valóban semmi köze hozzá a fidesznek. De kiváncsi lennék milyen elképzelésed van, hogy hogy kezdenének vele valamit? Hatósági árak bevezetése? Vagy szimplán csak kisajátítják – úgysem kell ide malomtulajdonos kulák –
  aztán majd olcsóbban adják?

 76. Amikor 22 éves voltam, kölcsönnel házat kezdtünk építeni, ami 46 éves koromra vált összkomfortossá. Közben volt egy 20. hetes koraszülésem, majd egy 33. hétre született babám – kórházi bent-fekvés és orvosi mulasztás miatt szintén meghalt -! Aztán elsődleges célom, hogy sikerüljön érett babát világra hozni, Sikerült,…. és sikeres 2 diplomás – diploma nem minden, kreatívnak és sok egyéb jó tulajdonsággal rendelkezőnek kell lenni, hogy az életben ne keseredjünk meg -. Igen, lehet mondani, az akkor volt. Most mások az igények, elvárások. Elvárásaink akkor lehetnek, ha először teszünk is érte!

 77. Egyik ismerősöm,egész évben dolgozik ,nem megy szabadságra és spórol,szinte semmit nem vesz magának. De mikor jön a nyár, akkor egy hónapig szabadságon van és fesztiválokra jár, élvezi az életet amire 11 hónapig spórolt. Hozzá teszem motoros fesztiválokra jár, ahova a heti jegy 4000-6000 Ft között van. 11 hónapnyi spórolás, hogy 20 napig szabad lehess, önfeledt motorozhass fesztiválról-fesztiválra. Így 4-5 fesztiválon jól érezheted magad ez olyan 80-100 ezer Ft összesen, fesztiválonként 20-25 ezer Ft. Így kimondva egész jól hangzik,de belegondolva,hogy 11 hónap alatt 100 ezret meg tud spórolni kicsit lehangoló.

 78. Szerintem nem kellene itt mocskolódni, igen a fiataloknak vannak elvárásai. Ha tanult akkor szeretne annyit keresni,hogy megéljen tudjon család alapításra gondolni. A tudás befektetett tőke.. sajnos nem értékelik sokan.. Igen drágák az albérletek A nyári kiruccanásokat sem kell felróni. Diák munkával részt vesz rendezvényeken. Ott van de dolgozik is.. Tehát az a véleményem ,hogy nagyon alacsonyak a bérek Magyarországon.

 79. 22 évesen én sem tudtam kv főzőt venni.25 évesen 13000 Ft volt a kezdő fizum 93 ban.Most megvan mindenem. KÁVÉ főző van 150 ezerért es van 6900 ft ert. Elég tág fogalom.Majd szép lassan kialakul lehet h lesz férjed aki kicsit jobban keres és megéltek.Amúgy egy ismerősöm óvónő es 170 e körul keres kezdőként.Azert nem kell azt gondolni hogy még nem is dolgoztál de mindjárt lakas jár.Svájcban a legtöbben egy életen át bérlik a lakást mert olyan drága megvenni. Udv

 80. I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and honestly liked you’re blog site. Most likely I’m want to bookmark your blog post . You definitely come with wonderful articles. Thanks a bunch for sharing with us your blog site.

 81. Apple at present is made up of Rhapsody as an app, which is a exceptional begin, nonetheless it is currently hampered by means of the inability to shop locally on your iPod, and incorporates a dismal 64kbps bit price. If this improvements, then it will somewhat negate this ease for the Zune, nonetheless the 10 tunes per month will however be a significant as well as in just Zune Pass’ like.

 82. I have been surfing on-line greater than 3 hours lately, yet I never found any attention-grabbing article like yours. It¡¦s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you probably did, the net can be much more helpful than ever before.

 83. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I¡¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 84. you’re in point of fact a just right webmaster. The website loading pace is incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you have performed a great task on this topic!

 85. I’ll equipment this assessment towards Two designs of Those people: present-day Zune property owners who are considering an up grade, and Those people trying in direction of make your mind up amongst a Zune and an iPod. (There are other players worthy of looking at out there, such as the Sony Walkman X, yet I assume this presents your self enough information in direction of generate an knowledgeable selection of the Zune vs avid gamers other than the iPod line as well.)

 86. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 87. I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Carry on the superb works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

 88. Very good written article. It will be beneficial to anybody who utilizes it, as well as yours truly :). Keep doing what you are doing – looking forward to more posts.

 89. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site :).

 90. I will immediately seize your rss as I can not find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me understand in order that I may subscribe. Thanks.

 91. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site.

 92. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post actually made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 93. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

 94. I want to express my thanks to the writer for bailing me out of such a trouble. After researching through the world-wide-web and coming across strategies which are not beneficial, I assumed my entire life was over. Living minus the solutions to the problems you’ve resolved through your short article is a critical case, and ones that might have adversely affected my entire career if I had not discovered your website. Your primary talents and kindness in handling every aspect was excellent. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a solution like this. I can at this moment relish my future. Thank you so much for your skilled and sensible guide. I will not think twice to propose your blog post to any individual who would like tips about this topic.

 95. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too excellent. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a tremendous web site.

 96. Some really great information, Sword lily I detected this. “War does not determine who is right – only who is left.” by Bertrand Russell.

 97. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

 98. Sorry for the huge evaluate, still I am extremely loving the contemporary Zune, and expect this, as well as the superior opinions some other men and women include prepared, will assistance by yourself make a decision if it can be the specifically option for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published.