Zaklatás: Rónai Egon is megszólalt a #metoo botrányban

Forrás: PestiBulvár, Atv

Az összeomló katedrális

Mi is beszámoltunk Marton László napról napra dagadó zaklatási botrányáról. Legutóbb Bombera Krisztina tűpontos írását adtuk közre, amiben  alaposan kiosztotta Hont Andrást. Ám az ügynek még nincs vége.

Már hétre nőtt azoknak az egykori áldozatoknak a száma, akik jelezték, hogy Marton őket is zaklatta. A botrányban – amiről nem túlzás azt állítani, hogy velejéig rázta meg nem csak az egész művészvilágot, de talán az egész országot is – sorra szólalnak meg prominens médiaszereplők, újságírók és  művészek. Tegnap Rónai Egon posztolt a Facebookon. Szavaiból süt a végtelen szomorúság, de egyúttal az ilyenkor elvárható keménység is. Már  szöveg legelején keményen indít:

“A szemünk előtt omlik össze egy hosszú életút katedrálisa.”

-kezdi  a népszerű műsorvezető. Ebben az egy mondatában benne minden, amit sokan érezhetünk magunkban. Egy világ omlott össze.  Sok évtized alatt felépített tisztelet és bizalom. Ezt pedig ilyenkor már nem lehet újjáépíteni.  Hogy nyomatékosítsa, Rónai ugyanilyen keményen folytatja:

“Már nincs főrendező, nincs professor emeritus, nincs Kossuth-díj, könyvek, darabok.”

Kemény szavak a népszerű műsorvezetőtől. Gyakorlatilag kijelenti, hogy a Marton-életmű bizonyos értelemben teljesen megsemmisült. Ugyanakkor a szomorúság hangján azt is hozzáteszi, hogy “még  nincs ítélet, csak vélelem”, majd rögtön utána,hogy  “már nincs csodálat, csak szomorúság”. Olyan  ez, mint az érzelmi sivárság, a kietlen pusztaság, az üres sivatag.

Végezetül az Atv jól ismert arca az együttérzéséről biztosítja az érintetteket és kimondja a legfájóbbat:

“Mindenki vesztes itt, csak van, aki vigaszra méltó és van, aki nem.”

Úgy tűnik, Rónai Egon nemcsak a stúdióban, hanem emberként is megállja a helyét.

18 Comments

  1. Nagyon régóta figyelem Rónai Egon “viselkedését”–főleg azóta—gondoljatok csak bele hányadik kiadása “jelenik” meg a Könyvének.Néhány gondolatot vet fel bennem !!!!!!!

  2. Mária néni! Ha ilyen véleményt írsz a Rónai Egonról, akkor én is leírhatom,büntetlenül, hogy szerintem Mária néni, Te egy húgyagyú, büdös, vén kurva vagy……..mint a többi, hozzád hasonló.

  3. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

Leave a Reply

Your email address will not be published.