Náray Tamás nem tűr tovább: “az egész kezd Auschwitzra emlékeztetni”

forrás: facebook

Náray Tamás hazánk egyik leghíresebb divattervezője nagyon kemény bejegyzést tett közzé a hazai egészségügyi állapotokról.

Bevallom sokáig azt hittem az emberek, amikor az egészsegügy állapotáról beszélnek, túloznak. Mivel hála istennek eddig nem voltam komolyan beteg – s remélem ez így is marad -, személyes tapasztalatot a témával kapcsolatban nem szereztem.

Bár hallva néhány esetet, gondolhattam volna, hogy ilyeneket kitalálni sem lehet, többük annyira bizarr. S akkor álljon most itt egy elképesztő történet, ami velünk esett meg.

Ez a bizonyos családtagom, a nyári melegben, miután felborult az ionháztartása, elvesztette az eszméletét és elesett. Bekerült egy vidéki klinika sürgősségi osztályára. Megröntgenezték vajon tört-e valamije. Megállapították, hogy szerencsére épen megúszta.

Elvégeztek néhány laborvizsgálatot, helyreállították a sókat és az ionháztartást, majd hazaengedték. Mozogni kezdett, a fájdalmai ellenére tornázott, hogy minél hamarabb visszanyerje a régi formáját. Aztán egy reggel, amikor belépett a fürdőkádba, éles, nyilaló fájdalom hasított a hátába, megint elvesztette az eszméletét és többé nem állt fel.

Újra bekerült ugyanoda. Az osztályon az egyik nővér erőszakosan bánt vele, rángatta hogy ne szimuláljon. Azt mondta, ő tudja, hogy sok idős ember eltúlozza a fájdalmait. Amikor végképp nem bírt mozdulni, akkor tüzetesebben megvizsgálták, és kiderült hogy eltörött a keresztcsontja.

Előbb tagadták, később belátták, hogy ez a korábban észre nem vett repedés következménye lehet. Nővérhiányra hivatkozva bepelenkázták és katétert tettek bele. Nincs aki ágytálazza! – mondták. Nem volt más választásunk, ki kellett onnan menekíteni.

Sajnos nem lévén egyéb hirtelen megoldás, magánkórházba szállíttattuk. Itt megszabadították a megalázó helyzettől, és két hét kezelés után már járókerettel képes volt mozogni. Azonban itt nem volt, csak két hétre hely az előjegyzett műtétek miatt, így tovább kellett mennünk egy másik magánkórházba, de itt is csak egy hetet maradhattunk a krónikus helyhiány miatt.

Az állapota persze folyamatosan javult, így már örültünk amikor rehabilitációs központba kerülhetett. Ebben az intézményben, amelyen nem magánintézmény volt, elkeserítő állapotokat tapasztaltunk. Magasvérnyomásos betegnek hétvégente nem mértek vérnyomást, nem tájékoztatták arról, hogy milyen gyógyszert szedetnek vele, a fürdetésért könyörögni kellett és fizetni, az ételt pénzért kellett megrendelni, mert amit egyébként adtak, attól még a disznók is elfordultak volna.

Eltelt újabb két hét, az akarat és a kitartás meghozta a gyümölcsét, a kezelésekkel együtt hála az égnek újabb javulás következett be. Ezek után úgy döntöttünk, hogy abban a városban folytatjuk a terápiát, ahol él. Megrendelték ebben az intézményben az elszállítást. Államiból államiba csak így lehet, közölték. Vákumágy kellett valóban, s ezt kocsival nem tudtuk volna megoldani. A beteget nem tájékoztatták, hogy mi vár rá. Egy két-három órás útról beszélünk. Délelőtt berakták a mentőkocsiba. Ott derült ki, hogy még két másik kórházból négy helyre további betegeket szállítanak közben. Immáron nyolc órája fekszik most a kocsiban, furikázva, gyógyszer nélkül, fájdalomcsillapítás nélkül, élelem nélkül, víz nélkül és wc-zési lehetőség nélkül!

Én a helyszínen várok. Türelmetlenül és tehetetlen dühöt érzek. Az egész kezd Auschwitzra emlékeztetni. Kegyetlen, embertelen, irgalmatlan, és végtelenül erodálódott rendszer. Miután a családtagom is, meg én magam is egész életünkben fizettünk nem keveset azért, hogy ha valami baj történne emberhez méltó körülmények közé kerüljünk, úgy tűnik ez mégsem volt elég. A kiadásaink eddig többmilliós nagyságrendűek. Ki tudja ezt átlagos életkörülmények között kifizetni? (Mi igen. Ez nem dicsekvés akart lenni.) Aki nem, haljon meg? Valóban így kell ennek kinézni? A helyzet több mint elkeserítő. Valóban.

166 Comments

 1. na erről van szó…. csak mint ahogy ma is hallottuk kedves fideszes politikusunktól…. a betegek hazudnak!!!!:) jaaaa igen, mert nekik ez a fő szórakozásuk…. csak mímelik a betegséget, hogy legyen miről beszélniük…. elmebetegek élnek itt, akik mindent tesznek: stadionokat építenek, Erdélyben óvodákat, iskolákat, Vietnamban kórházat hoznak létre…. Ébredjünk már fel… mi van itt, hülyének nézik a nyugdíjasokat, a betegeket, a fiatalokat, mindenkit… lopnak, csalnak, hazudnak…. 🙁 és akinek tényleg nincs pénze? megalázva, emberi mivoltát nem figyelembe véve elpusztulhat…:( de ezeknek a gazembereknek sem jut más, mit a kétméteres gödör….:(

 2. Szégyeld magad te vén satrafa!Kívánom neked hogy éld át ugyanezt a borzalmat mint amit a számomra ismeretlen hölgy átélt-.És hogy ki a libsi és ki a buzeráns nem te fogod megmondani!Hallgass el már, mert mindenütt a te gonosz hozzászólásaidat lehet olvasni.Remélem hamar eljön az idő amikor neked kell majd félned!

 3. Nem érdemes reagálni erre a fideszes trollra, aki tuti,hogy nem idős és nő, hanem egy megfizetett fideszes ficsúr. Hagyni kell, had’ dolgozzon meg a pénzéért.

 4. Ezekkel a szavakkal csak a butaságod fejezed ki és kürtölöd világgá kedves MÁRIA NÉNI! Nem látod mi folyik itt körülötted? Nyisd ki a szemed, és nagyon vigyázz az egészségedre, nehogy kórházba kerülj, mert a saját bőrödön fogod megtapasztalni, amit most még nem hiszel. (Lehet, hogy nekem te nem is vagy NÉNI)

 5. Rosszul fogjátok fel Mari bácsi hozzászólását. Akinek ezelőtt nemvolt rossz kritikája a Fidesz és híveiről, “Mari néni” beszólásai után lettek.

 6. Magat Maria neninek nevezi ? Ki maga ? Egy hulye picsa vagy egy fizetett kommentelo vagy egy gyerek aki ebbe eli ki magat ? Es meg nagyon finom voltam, mert nekem volt gyerekszobam !! Szegyelje magat es menjen orvoshoz, ha mar a rokanai nem zaratjak be egy elmegyogyintezmentbe, ahol legalabb kezelnek !!

 7. Arról miért nem ír ez a gyűlölködő portál, hogy A kormányközeliséggel aligha vádolható ZRI Závecz Research Intézet októberi adatai szerint a Fidesz az elmúlt negyed évben 15 százalékponttal lett népszerűbb Budapesten. Országos szinten pedig továbbra is utcahosszal vezet, az ellenzék romokban?
  Az intézet szerint a Fidesznek harmadik hónapja nő a támogatottsága, szeptember és október között statisztikailag is érdemben, 27-ről 30 százalékra bővült a tábora. A Jobbik híveinek aránya Vona Gábor túlzó kijelentései ellenére sem változott, maradt mindössze 12 százalék. Az MSZP támogatottsága valamelyest csökkent, a múlt havi 10 százalékról 9-re.
  .
  Látványos a Fidesz fővárosi térnyerése is: az elmúlt negyed évben 22-ről 37 százalékra emelkedett az itteni táborunk!
  Éljen a Fidesz, éljen Orbán Viktor!
  2018-ban újra győzünk!

 8. Kedves aranyos márianéni,és nem tudom volt e koncentrációs táborba vagy sem de ha volt akkor nagy hiba ,hogy túlélte.de ha meghal akkor biztos sok ember de talán a családja is visznek néhány zsák szódabikarbónát nehogy kihánny a főld,mert az ilyen görény vénkotlót sajnos nehezen fogad be,nem baj ha a menyországba kerűl csak minnél hamarabb

 9. ő nem is lehet,mert “férfi”legalábbis a nemét illetően.egy szánalmas troll köcsög.elbújik egy őreg asszony képe mögé.az arcát nem vállalja fel,mert fél mint imádott csüngőhasú csuti disznaja.

 10. Én még emlékszem rá, hogy valaki változtatni akart a romló egészségügyön, ezért bevezették a vizitdíjat. 300 Ft volt csupán, ami nem vágott földhöz senkit. Ebből tudták volna finanszírozni a jobb ellátást. De Orbán népszavazást kért, ahol is elvetették a dolgot. Most mennyit is fizetünk, ha nem akarunk elpusztulni?

 11. Azt magyarázza el nekem valaki, vajon hány embert kérdeznek meg ahhoz,hogy kijöjjön egy %, ki vezeti a politikai listát? 10 ezret,20-at?Ez nem más,mint néphülyítés…..legalábbis szerintem.

 12. Ne kérdezgessen hülyeségeket. A Google a barátja. Keressen rá a teprezentatív mintára, és olvassa el ami a minimális tájékozottsághoz kell. Utána ugasson.

 13. “De Orbán népszavazást kért, ahol is elvetették a dolgot. ”
  És milyen érdekes hogy akkor a nem volt olyan népszavazást akadályozó tényező mint pl. ” a költségvetést közvetlen érintő kérdésekben nem lehet népszavazást tartani” !
  Mert ezt csak a mostani kibaszott seggnyaló választási buzibizottság tolja veszettül!

 14. Kussolj köcsög fideszgeci trollgané! csak akkor ugass ha az igazat mondod! Addig meg csak nyald azt a vastagbelet!

 15. Itt arról van szó, hogy egy laikus buzi celeb sivalkodik, mert nem tud eleget lopni. Miért nem ugatott a Gyurcsány alatt?

 16. Sajnos nemcsak a politikusok, de híveik is azt mondják – hazugság, addig míg a saját bőrükön meg nem tapasztalják.

 17. Igazad? Majd ha szájbakúrtad anyádat a ravatalán. Addig csak egy köcsög geci trollbuzi vagy szépöcsém. Ha beledöglesz is te faszkalap, akkor is.

 18. Kedves Mária néni! Csak azt kívánom, hogy menjen keresztül azokon a kórházi megpróbáltatásokon, amiken én is keresztül mentem a daganatos férjemmel. És ha megtapasztalja saját bőrén a borzalmat, akkor lelkesedjen továbbra is a regnáló hatalomért, akik előterjesztették és meg is szavazták, hogy 75 év fölött már államilag nem finanszíroznak semmilyen műtétet, valamint a legolcsóbb rákgyógyszert finanszírozza csak az egészségügy a daganatos betegeknek. Ugyanakkor ez a kormány 500 ágyas onkológiai kórházat épít Vietnamban. Engedje meg nekem, hogy én meg abban higgyek, hogy 2018.-ban kormányváltás lesz!

 19. Hazudik. Az onkoterápiás készítmények támogatása indikációhoz, therápiás vonalhoz kötött, nem életkórhoz. Maga egy mocskos hazudozó. Olyanokat hazudozzon, amit nem lehet cáfolni. Ostoba.

 20. ez a magát máérianéninek nevező lény egy büdöspofájú mocskos troll.
  ne etesd! mert annak örül a sz@rházi komcsi hazaáruló, ha másokat bosszanthat.

 21. ez a magát máérianéninek nevező lény egy büdöspofájú mocskos troll.
  ne etesd! kár az időért!

 22. ez a magát máérianéninek nevező lény egy büdöspofájú mocskos troll.
  ne etesd! mert ilyenkor örül a sz@rházi komcsi hazaáruló féreg!

 23. ez a magát máérianéninek nevező lény egy büdöspofájú mocskos troll.
  ne etesd! akkor éhendöglik, ha senki sem eteti a szemét komcsi hazaáruló prolit! LOL

 24. A helyzet az, hogy sok dolog az egészségügyben nem fidesz-függő. Sajnos éppen benne vagyok. Nem fidesz-függő az, hogy egy szakorvos nem ad javaslatot a háziorvos felé ami a mielőbbi felépülést segítené. Nem fidesz-függő, hogy a kórházi gyógytornász a beteggel való foglalkozás helyett nyomkodja a tfonját. Igen. Sajnos ha nincs pénze az embernek, akkor haljon meg. 🙁 Ez történik ma az egészségügyben. Azt mondják, kevés a bérük. És tényleg. De kevés a más területen dolgozó embereké is, meg a nyugdíjak is. És nincs jatt. Nem lehet mindent a fideszre kenni. Sokat lehet, de mindent nem. Emberség is van (?) a világon. Már akinél.

 25. Látszólag nem Fidesz-függő. De ha egy nagy állami rendszer romlott, azért MINDIG a politika felelős. Elsősorban a kormány. Márpedig az, hogy a kórházakból eltűntek a felelős szakemberek (elhagyták a pályát, külföldre mentek…), és csak a lébecoló oda nem valók maradtak, ők is nagyon kevesen, hogy nincs meleg víz, hogy ehetetlen a koszt, hogy a kórházigazgatói pozíció kivétel nélkül politikai és nem szakmai státusz lett, hogy omlik a vakolat a kórtermekben és orvosi szobákban, hogy az orvosok munkaidejének 60 százalékát az adminisztráció teszi ki a gyógyítás helyett, az azt jelenti, hogy romlott a rendszer.

 26. Ne szóljatok hozzá. Én már blokkoltam, jobban idegesíti, és hamarabb kap agyvérzést, ha nem reagál senki rá. Blokkoljuk mindannyian!

 27. Kedves Mária néni, legyen elégedett azzal, amivé az országot tették. Orbán talán még gyógyítja a rákot is. A hazaárulók közül Görgey, Kossuth, Károlyi külföldről már nem tud bennünket megmenteni. Megnyugodhat… Akik segíthetnének, orvosok, kutatók – inkább menekülnek, Éljen a haza, amíg meg nem hal.

 28. “Kedves” becsületben megőszült nénike? Maga fizeti a nyugdíjat? Ezek szerint még 100 évesen is dolgozik?

 29. márianéni, te mocskos fidesznyik! Miért nem baszod szájba azt a mosdatlan cigány kurva anyádat? A fejed szakadt volna anyádba, te genetikai hulladék!

 30. Hogy mit csinál Orbán? Gyógyítja a rákot? Éppen most készül megfosztani bennünket még a gyógyulás lehetőségétől is.Vizet prédikál és bort iszik!

 31. De bizony a fidesz politikájára vezethető vissza, csak az a helyzet hogy a z egészségügyi dolgozók a betegeken állnak bosszút (tisztelet azoknak akik lelkiismeretesen végzik a dolgukat holt fáradtan is.) KÖSZÖNÖM NEKIK!

 32. A kór az a betegség egyik megnevezése. Önnél az élet egy nagy kór. Nagyon káros az Ön egészségére. Jobb lenne, mielőbb orvoshoz, elmeorvoshoz fordulnia. Ja, bocs. A jó orvosok már 98%-a külföldön van. Talán a kedves Viktor haverja, akinek a seggébe szakadt a nyelve, megfinanszíroz Önnek egy magánszobát a graz-i pszichiátrián.

 33. Mi van buzikám? Lemásztál anyádról? Akkor itt az ideje hogy rákússz a lányodra. Köcsög fideszbuzi trollgeci. A belterjes szaporítás is munkaköri kötelesség?

 34. Nem szoktam csúnyán beszélni, de hazaáruló az a b..dös, k,va anyád!
  Mit képzelsz magadról, hogy ilyeneket irogatsz, te vén banya. Amúgy gratulálok, a gyűlöletkeltés megint sikerült.

 35. Ez bírja. 😀 Másfél év alatt több mint 30000 hozzászólás. Ez függő. Ha nem etetik itt “eszik” máshol. 😀 Szegény! Én sajnálom, szegény, beteg ember.

 36. Na most ezt a Nárayt se bírom sajnálni, ez se volt kint tüntetni 8 éve mikor megszavazta a sok büdös barom abszolút többséggel ezt a narancs-zsidó bandát és átadta nekik a teljhatalmat, ez meg egyenes út a diktatúrához.
  Ez kellett parasztok, szopjatok 30 évig legalább mint a franco alatt a buzi spanyolok!

 37. Nagyon szomorú ,de sajnos ez az igazság ,akinek nincs pénze az haljon meg !!!! Ezért sírják sokan vissza a Kádár rendszert ,ott tényleg nem hagytak senkit az “árok ” parton !!!

 38. Tehát elismered, hogy így van! De becsületesen bevallani azt már nem! Inkább csúfoskodni… Szánalmas vagy…

 39. Ez a legnagyobb baj, amit írtál!! Idézem: Bevallom sokáig azt hittem az emberek, amikor az egészségügy állapotáról beszélnek, túloznak….
  Bizony Tamás nem hülyék és nem hazudnak az emberek. Már elhiszed hogy tíz és százezrek milyen körülmények között “gyógyulnak” az állami intézményekben?? Ők hogyan menjenek magán kórházba?? Látod, hogy alig van reményük a felépülésre?? Ezért mocskos ez a kormány, s csatlósai. lelkiismeret nélküli aljas emberek.

 40. Zoli ne nyanyázd. Megnéztem a guglin a fotóját. Kanadai idős hölgy!! Ez egy fizetett kis pöcs valahonnan a Hős utcából.

 41. ne nyanyázd. Megnéztem a guglin a fotóját. Kanadai idős hölgy!! Ez egy fizetett kis pöcs valahonnan a Hős utcából.

 42. Akkor sem változik a véleményük, mert ugye az egész a Soros terv része és bűne! Hogy az ég rohassza rájuk! Sajna nem rohassza = nincs más hátra, mint előre és nekünk kell rájuk rohasztani.

 43. Bizony Náray Ur ez a helyzet. S milyen jó lenne ha Önöknek nem akkor nyilna ki a szemük, amikor közeli hozzátartozó kerűl ilyen helyzetbe. Mert tudja igazat mondanak Sassék, fentről minden gyönyörű, de lentről nagyon tré! A hozzátartozójának őszintén javulást kivánok, és ne a dolgozókat hibáztassák a türhetetlen körülményekért, hanem azok okozóit

 44. A fideSSnél ismeretlen szó az, hogy “emberség”, tehát a birkatömeg csak utánozza “vezérét!”! Tavaly egy betegségem miatt sürgős ellátás kellett , de nem volt hely az egyetemi klinikán, ahol kezeltek. Addig is míg lesz hely, írásban kérte a kezelőm – professzor – a városi kórházamat , ahová területileg tartozom, hogy vegyenek fel, kezdjék meg a kezelésemet, és amint lesz hely, átvesznek. A professzor írásban megadta a diagnózist és, hogy milyen kezelést lát szükségesnek. Felvettek a városi kórházba, de az ottani osztvez. főorvos közölte velem, hogy a javasolt terápiát nem adják meg, mert az drága!!!!! Megkérdeztem, akkor mi legyen, mondjuk önként dögöljek meg? Erre nem válaszolt, ott hagyott. Szerencsére megúsztam, nem kellett harakirit elkövetnem, de ez nem az ottani főorvosnak köszönhető, hanem egy igen kedves rezidens doktornőnek. Na a hozzáállás valóban nem felcsutifüggő, persze csak elvileg nem az = a felcsuti vonta (lopta) ki a pénzt az egészségügyből, emiatt nem jut a fizetések rendbetételére, a körülmények javítására, és nincs pénz a megfelelő kezelésekre = tehát igenis fideSS-függő!!!!!

 45. Jaj, de agresszív tetszik lenni! Tessék inkább sietni főzni, mert hátha jönnek az unokák! 😉 Vagy külföldön élnek, mert ott nyugisabb, nincs ennyi gyűlölet, és könnyebb a megélhetés? 😀

 46. ..és ez csak kis szelete annak, amit kormányzásnak nevez a politika.
  Lesz-e ennek következménye?- semmi. Hiszen a választásra jogosultak 20%-a elmegy szavazni, akkor már a jelenlegi 4/5-del győz. ..és ez lesz a legbrutálisabb diktatúra.
  A DEMOKRÁCIA diktatúrája.

 47. Igen Kedves Tamás. Akinek nincs pénze, haljon meg. A csökkent munkaképességűek csoportja 6 éve próbálja a figyelmet erre felhivni, de teljesen hiábavaló

 48. jaj de szórakoztató hogy nézem a Likud-fideszes trollokat. Arthur Finkelstein már nem fog kifizetni titeket fiúk, fogjátok meg a bokátokat, mert Georg Birnbaum vette át a szerepet, és ő bizony a férj volt a propagandista melegházaspár közül és most igencsak megözvegyült bruhahahahaha

 49. “A stílus maga az ember” mondta Georges-Louis Leclerc.
  Semmi sem igazolja azt, aki leginkább a mocskos stílusával és gyalázkodásával híresül el, és többet árt annak, akinek a védelmére kel, mint bármennyi dühödt ellensége.

 50. Kedves Mária néni! Mit tett magával ez a kormány, hogy ennyire védi, és nem is mindegy milyen stílusban. Én azt hittem, hogy idősebb korban több tapasztalatot szerez és bölcsebben látja a dolgokat. Én a szavaiból arra következtetek, hogy egy betanított, kiképzett pártkatona.

 51. Olyan eset sehol nincs, hogy 8 órát töltene a beteg egy mentőautóban, ahogy ez a farok állítja.
  A kiadásaikat több milliós (!!!) nagyságrendűeknek állítja be. Írhatott volna több milliárdot is, ha már össze-vissza hazudozik. Aki több milliót fizet ki egy, szerinte kegyetlen, embertelen és irgalmatlan ellátásért, az úgy hülye, ahogy van. (A hálapénzzel az elégedettségünket szoktuk kifejezni.)
  A körházi koszt tapasztalatom szerint mindenhol elfogadhatóan jó. Ebből csak a bukott baloldal próbál rendszeresen hisztériát kelteni, ahogy ez a farok ember is.
  Auschwitzhoz pedig, csak egy teljesen idióta ember hasonlíthatja a magyar betegellátást.

 52. Én tisztességesen írtam le a dolgokat, de a válasz alpári stílusban jött. Ne legyen büszke magára, mert nem érdemli meg. Lehet másként gondolkozni, de NEM ÍGY!!!

 53. Ez olyan, mint a nácik ideje alatt. SZÉGYEN!!! Meguntam. Megosztom minden ismerősömnek, hogy ilyen művelt követői vannak a másik oldalnak. Tisztességes véleményre bunkó válaszra telik csak.

 54. Valaki, aki a médiaiparhoz, tudat iparhoz ilyen közel helyezkedik el, felháborodik ezen, és nem tudja, hogy ez nem csupán az egészségügyről vagy az aktuális kormányzatról szól, hanem a tudatipart szervező háttérről?!? Sajnos, ahogy elkezdődik a háború, ez nemcsak Magyarországon fog durvulni, hanem az egész világon. Szóval, sajnálom a beteget, és minden szenvedőt, és őszintén kivánom a legjobbakat, de a helyzetért mi vagyunk a felelősek, különösen azok, akik kiszolgálják és terjesztik a megtévesztést.

 55. Te? A 4 gyerekemnek összesen 9 diplomája van. Milka körül keres mindegyik. Nem csóró trollok, mint te, aki fillérekért vállalta a gyűlöletkeltést.

 56. Oh drága Uram, csak három napon át egyen korházi kosztot. Azonnal megváltozik a véleménye. Természetesen nem magánkorházra gondolok. A hétköznapi ugynevezett közkorházakra!

 57. Nemlétező Mára néni Majd mi szívesen fizetjük, hogy Önt pátyolgassák.Pontosan érdeme szerint!

 58. N.T. Játszod itt a pökhendi meleg nagyképű köcsög fejedet ? azt a nagyot? Menj a picsába te kocsog buzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.