Schmidt Máriáig vezetnek a szálak az LMP titkos ügyei körül? – a népszerű blogger meglepő elmélettel állt elő

Forrás: MTI

Szél Bernadett sötétebb arca

Nem akármilyen cikk jelent egy népszerű blogon. A Felhajító-gép szerzője végre nyíltan is megfogalmazta azt a kérdést, amiről mostanában nem illik beszélni az LMP háza táján, ezzel pedig keményen a falhoz szorította az állítólag “tiszta” miniszterelnök-jelöltet, Szél Bernadettet is. Nem lennénk most a helyében, az egyszer biztos!

Egyenesen III. Richárdhoz, Shakespeare hataloméhes zsarnokához (Ő mondja ki azt a híressé/hírhedté vált mondatot, hogy “Úgy döntöttem gazember leszek”) hasonlította az LMP társelnökét, miután az szerinte elhessegette az elvtelenségeiről ismert Ron Werber kampánytanácsadó fizetésével kapcsolatos kellemetlen kérdések megválaszolását.

Persze, ahogy mondani szokás, a politikában sok minden megtörténhet és mindennek az ellenkezője is. Még akár az is elképzelhető (bár felettébb valószínűtlen), hogy a világhírű kampányguru teljesen ingyen dolgozik a “Lehet más” (na persze) sikeréért. Ahogy a blogger fogalmaz:

[Ron  Werber] “pro bono (ingyen, ellenszolgáltatás nélkül – a szerk.) röpköd Budapest és Tel Aviv között, bérel lakást vagy szállodai szobát, csak a tranzakció pénzügyi része nem kerül be az LMP könyvelésébe”.

Ezzel a szerző arra az eshetőségre céloz, hogy nem kell az LMP-nek közvetlenül pénzelnie a tanácsadóját ahhoz, hogy a végére az mégiscsak megszedje magát. Mint a blog beszámol, létezhet ugyanis olyan alternatív, nem feltűnő forgatókönyv is, miszerint  “ha véletlenül Ungár Péter fizetné a havi 15 000 eurós (több mint 4,5 millió forint – a szerk.)  számlát a  fideszes édesanyjával közös cégeikből  származó  jövedelméből, akkor az ugye

“a magyar pártfinanszírozási  szabályok elég nyilvánvaló  megsértése lenne”.

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint ugyanis a félmillió forintnál nagyobb összegű párttámogatásoknál nyilvánosságra kell hozni a támogatók személyét.

Az LMP persze tagad. Hadházy Ákos és Szél Bernadett is kitart amellett a véleményük mellett, hogy Ron Werber bizony teljesen ingyen, merő jóindulatból ad tanácsokat az egykor jobb reményű pártnak. A blog szerzője nem kevés gúnnyal a hangjában aztán ezen állítások komolyságát a Mikulás valódiságához hasonlítja és bizony az aggodalma teljesen érthető. Hát van olyan épelméjű ember, aki szerint komolyan elképzelhető, hogy egy világszínvonalú szakember ingyen dolgozzon egy parlamenti küszöb környékén bukdácsoló pártnak? A következtetéseket persze mindenki vonja le maga…

Háttérben a bábmester

Van aztán még  egy vonal, ami mellett nem mehetünk el  említés nélkül. Ha igaz volna a blogger fenti okfejtése, abból az is következne, hogy a Ungár Péter anyukáján, Schmidt Márián keresztül valójában

maga a Fidesz pénzeli az LMP-t.

Félelmetes lehetőség, de logikailag nem zárható ki. Hovatovább emlékezzünk csak a négy évvel ezelőtti különös eseményekre, amikor az akkor még Orbán-haver Simicska plakáthelyein az ellenzéki Összefogás semmilyen megjelenési lehetőséget nem kapott, Szél Bernadett arcával pedig tele volt az ország. Micsoda véletlenek!

A Felhajtó-gép blog írójának végkövetkeztetése egyértelműen sötét és szinte süt belőle csalódottság. Mint írja:

“Mert ez így, majd egyszer, évek múlva visszatekintve Szél Bernadett “úgy döntöttem, gazember leszek” pillanata lehet. A pont, amikor “profizmusra” hivatkozva új utat választottak, mint 90-es évek elején a Fidesz a székház üggyel. Amikor úgy döntöttek, hogy ilyen léptékű pénzt kihagynak a könyvelésből, és a klasszikus politikai technikákat részesítik előnyben a politika megújítása helyett, de annak jelszavával.”

A magam  részéről nagyon szeretném, hogy mindez ne legyen igaz, még ha a jelek erre is utalnak. Olyan jó lenne, ha Szél Bernadettet csak néhány rosszakarója kívánná ezzel a bloggal alaposan besározni. De ahhoz, hogy ebben ez a kérdés végre megnyugtató módon rendeződjön, neki is tennie kellene valamit. Kezdhetné például azzal, hogy az önfényezés helyett haladéktalanul felhagy az önfejűséggel és megkezdi az egyeztetéseket a többi ellenzéki párttal. Ennek elmaradásával ugyanis nem szolgál mást, csak Orbán Viktort. Arra pedig ráfizet az ország…

117 Comments

 1. Csak meg kell nézni az elnökségi tagok multját és látszik, hogy tele van bukott és mellőzött szivárványos politikusokkal annyira szedett vedett! szinte minden előd politikai pártból vegyítve!

 2. Azok a kommentelők,akik hol a FIDESZ érdekében,hol valamelyik ellenzék ellenérdekében véleményt alkotnak, – ha közülük vannak 1980 után születettek ,hisz már választópolgárok lettek max. 1998.-ban – meggondolják a különféle pocskondiázást ? Az 198o. után születettek különösen ha itthon élnek,átgondolták jövőjüket,gyermekeik jövőjét ? Ha igen,akkor ahhoz a mostani időszak kormányának tettei a kívánatosak,a köz számára biztatóak,avagy már csak az egyéni érdekek a fontosak ? Kommentelők: fontosabb víetnámban pénzünkön onkológiai kórházat építeni /amikor éppen a rákosokat sújtják pl. olcsóbb gyógyszer felírási kötelezésükkel/ ,Erdélyben iskola-óvoda építést ígérni /ha a FIDESZre szavaznak,holott pl. Marosvásárhelyen a katólikus iskolát államosították,ahol csak románul tanitanak/ ,gondolkozzunk mi minden sorolható még ?! Nem úgy kell 2/3-od nyerni,hogy “más szemében a szálkát is meglátják,sajátjukba pedig a gerendát sem “avagy egyikből az ügyészség ügyet csinál a súlyosabból nem .Hol a Jobbikot,hol az LMP-t teszik kirakatba,holott a FIDESZ is odavaló !!!!

 3. Szerintem Schiffert maga Orbán Viktor kérte fel egy olyan párt alapítására, amivel meg tudta-tudja osztani a demokratikus oldalt.
  És amellett tippeket is adott neki a pártja helyzetbe hozásához.
  Ebben kicsit bekavart Hadházi Ákos a korrupció infóval, de megoldották,- Schiffer maradt a szürke eminenciás, és továbbra is Bernadetten keresztül ő irányítja még mindíg a pártot.
  Ez a 23.-ai VISZAKOZZ- ból is kiderült..

 4. Ma volt egy betelefonáló, aki pontosan tudta azt(választási bizottsági tag volt), hogy a kopogtató cédulákat a 200 000-et a fidesz segítette az LMP-nek összegyűjteni, hogy
  felkerülhessenek a választási jegyzékre, na meg Shiffer megrendelt feljelentése, hogy Gyurcsányt kicsinálják és éppen a választások előtt bedobják….már csak hab a tortán Ungár Péter, aki a millióival olyan cégekben részvényes ami offshore, vagy éppen fideszes érdekeltségű. Kérdésre, hogy nem érzi-e kínosnak, a válasza, hogy nem tudja mit csinálnak, neki csak a pénze van bennük. (ugye ezt más nem hozhatná fel érvnek). Hadházyt sajnálom …! Ő többször is elszólta magát, ő összefogáspárti, de a kongresszus kötelezi…Ugye? Szél kisasszony és Shiffer elment Tusványosra is. Elég az LMP-nek a parlament, ők a szelep…jól megmondják és ????????????? Marad minden. Most is különutasok, vajon miért? Elsöprő LMP győzelmet vizionálnak? Ertsey Katalint is átszippantotta a Fidesz -nem érdekes? Mindig kiabált, interpellált a parlamentben aztán …lemondott és kinevezték a külügybe. Szóval vak aki ezt nem látja. Kell a gyurcsányozás…, sajnos a Gémesi pártja nem figyelt ….hacsak nem ígértek valamit nekik ha…hiszen Gémesi pontosan tudja, hogy ők egyedül semmire sem mennek. Sajnálom, hogy nem ézik át, hogy minden ilyen különcködés az orbánt erősíti.

 5. Egy hete sincs, hogy egy firkálmányomban azt írtam, hogy hamarosan belekezdenek a Szél Bernadett elleni lejárató kampányba. Meg is érkezett. A blogger sugall, feltételezésekbe bocsátkozik az oldal pedig partner benne. Mert őket tuti nem Gyurcsány vagy esetleg a zemeszpé fizeti. Vagy de…..
  Ugye?

 6. Várható volt, hogy a rogánTóni vezette fideszes propaganda gépezetet elindítják Szél Bernadett ellen ! ……..ezek a fideszes férgek, ilyen rohadékok ! ,,,,már nagyon kiismertük Orbáncot és maffia bandáját!

 7. Most történetesen balról támadták érzésem szerint. A Fidesz inkább diszkréten támogatni fogja.
  Tudod, az a szalámi-féle, melyet darabolni kell..:)

 8. Na mi van? Most Széll Bernadettet kell lejáratni egy kicsit?
  A szerző biztos nem talált semmit a fidesz közelében…
  Nevetséges!

 9. Miért nem takarodsz már el inenn te büdös kamu képpel ellátott szarházi féreg? Ki a kurvaanyád kíváncsi itt az álarcba bújt gerinctelen kommentjeidre? Takarodj közmunkára unatkoző szardarab ne itt verd magad tróger lény!

 10. Végiggondoltam, mi lenne, ha valóban összeállna az ellenzék, közös jelölt mindenhol stb. Valószínűleg esélyük lenne a győzelemre.
  De tessék mondani: mi lenne utána, amikor kormányra kerülnének?? Marakodás a posztokért, a pénzekért stb, – nem pedig egy normális koalíció. Mert egy ennyire szétforgácsolódott ellenzék esetén sajnos, más nem várható. Ettől persze Orbánnak mennie kell(ene), de nagyon!!!
  Én nem tudom a megoldást.

 11. simán huzzatok izraelbe met aki hagyja hogy a kis rohadek mutyis bevasarolja magat az nem kivanatos a magyaroknak.szandekosan mondom mondok nép helyett magyarokat mert nagyon divik lmp berkekben is a magyarozas.takarodjatok izraelbe

 12. az egesz politikum férgek gyulekezete.sajnos vagy nem sajnos a politikum szaz szazaléka zsido faju.ez se veletlen.pedig a politikai felsö 2 milliot tepsibe kell rakni

 13. Ne dőljetek be ennek a Mária néninek! A discus home irányítása alatt lévő troll. Maga a szerkesztő válaszolgat.Jellemző benyögései: kussolsz, komcsi…

 14. Na, megjött még egy. Velem foglalkozik, nem pedig azzal, hogy tényeket sorakoztasson a feltételezések mögé. Ugye faßfej?

 15. A magyar Nobel díjasokból csak egy nem zsidó származású. Miért baj az bárkinek, hogy mi a vallása és a családfája. A tettei alapján kell mindenkit megitélni .

 16. Dicsérgetni én is tudlak. De nem szolgálnál inkább valami tényszerűségekkel, melyekkel cáfolhatnád a firkámat? Akkor tán még embernek is gondolnálak. Így azonban csak egy, egy mondatos béralakzat vagy.

 17. Ne idegesítsd magad,hisz pont ez a célja! hadd írogassa a hülyeségeit. Már régebb óta olvasgatom,csak még soha nem írtam neki semmit,mert a “kussolsz” válaszon kívül nem sokat tud.

 18. Azért ez erősen rasszista kijelentés! Ha bűnözőt írtál volna,akkor lájk. Senki nem befolyásolhatja kik legyenek a szülei.

 19. Vannak vitathatatlan dolgok. Ilyenek:
  1. Az LMP külön indulása egyértelműen Orbán lehetőségeit növeli, és a demokratikus oldal lehetőségeit csökkenti.
  2. Hadházi (és persze fizetett csapata) tagadhatatlanul nagy feltáró munkát végez korrupció ügyben. Azonban – kérdezhetnénk sokan – mi is az eredménye? Az, hogy szinte semmi, az vitathatatlan, az, hogy ez csak egy feszültséglevezető PR-szelep, az vitatható, de konteonak nem rossz.
  3. Az itt villogó “Mária néni” kódjelű akárki (és hasonlói) igazán eredményes beszélgetőtársai nem a hozzzászólók, hanem a pszichiáterek lehetnének. (pusztán emberiességből is vegyük ezt figyelembe.)

 20. Én tudom teleszel a viki WC-pucolója,mert most a segg törlője vagy ugyan is jövőre vissza mentek a putriba ahonnan jöttetek és ott pottyantó WC-lesz!!!!!

 21. Nekem már régen az a véleményem az LMp-ről, hogy a Fidesztől balra leszakadók gyűjtőpártja, akik adott esetben koalícióra lépnek Orbánnal a parlamenti többség megszerzése érdekében. 2010-ben be sem kerültek volna a Parlamentbe, ha valaki nem dob be a postaládájukba az egyik éjszaka 2000 ajánlószelvényt. Pár nappal azután, hogy Schiffer feljelentette Gyurcsányt Sukoró ügyben. Az LMP soha nem volt igazán Orbán ellen, volt ugyan néhány hangos kirohanásuk, de az szerintem nem volt más, mint a közvélemény megtévesztése.

 22. Sok minden kiderül majd akkor, ha az egyéni jelölteket koordinálja a többi párt és ők külön indulnak. Na, akkor biztosra vehetjük, hogy a fidesz gyermekei!

 23. Idióta a jó anyád, te ostoba fidesz bérenc!
  Ha tényleg nyugdíjas vagy, remélem tudod, hogy az unokáid jövőjét baszod most szét!!!

 24. Ez a kép, Mari https://www.google.hu/search?tbs=simg:CAESrAIJW-czSDEfZGsaoAILEKjU2AQaBAgXCD0MCxCwjKcIGmIKYAgDEii4D9MZ2hnUGa8Png_1XGa4P0RnZGZk6lS6RLpYuki6JOpQumjqNLsE6GjB-m1foERrRxZIJ73fWZdtP9ZBJlQ8XnpdMpZS5k-mpOcnl8-hRVetDWpqLuwzX1AogBAwLEI6u_1ggaCgoICAESBOE8WooMCxCd7cEJGosBCiIKDnNlbmlvciBjaXRpemVu2qWI9gMMCgovbS8wNG43Z21nChcKBGhlYWTapYj2AwsKCS9tLzA0aGd0awoaCgd3cmlua2xl2qWI9gMLCgkvbS8wMl94NjMKGAoFaHVtYW7apYj2AwsKCS9tLzBkZ3c5cgoWCgNleWXapYj2AwsKCS9tLzAxNHN2OAw&q=old+lady&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjF3J_sk_jWAhXJUBQKHfmyDmIQsw4IOQ&biw=1600&bih=769#imgrc=_ ez jogdíjas. Nem használhatod csak úgy. Sokba fog kerülni.

 25. Ránk szakadt ez a század mely tele van alantas eszméket is hordozókkal, kik osztják kérve, s kéretlenül az Igét ! Bizonyítékot a vitatkozó hozzászólók szolgáltatnak, s rajtuk röhög a hatalom.

 26. Generációk óta szorgalmasan dolgozunk. A gyerekek tanulnak, a felnőttek dolgoznak. Nem úgy mint ti, prolik.

 27. Kedves Asszonyom!
  Elégedjen meg a nyugdíjával, amit az én adómból kap. Legyen hálás nekem, és mutasson tiszteletet!

 28. Jaj, nagyon rosszul érzem magam.
  .
  Vagy mégsem?.
  .
  Mégsem, sőt jól érzem magam.
  .
  Akkor te egy idióta vagy.

 29. Ha már, akkor pontosan tessék idézni, ha a műveltségét próbálja fityegtetni. “Úgy döntöttem, HOGY gazember leszek”. Nem is érezte, hogy mennyire sántít a ritmus?!

 30. Abszolút egyértelmű amit leírtál – én azon csodálkozom, hogy ez nem mindenki számra ilyen világos és átlátható?

 31. Szélike kisasszony lefutotta km-ét mehet a búsba Botka után,mégis mit képzel magáról ez a kis idióta liba.

 32. Hát Bernike, most bizony nem lehet tovább hezitálni! Minél tovább húzod a szinvallást, annál mélyebbre süllyedsz a sárban. Gondolj csak vissza néhány hasonló ügybe keveredett, politikus és sportoló ügyére. Pl.: Schmitt Pál plagizálására vagy Kiss László úszó ügyére. Mindegyik addig húzta-halasztotta, hogy az igazság kiderüljön, amíg rosszabb helyzetbe kerültek, mintha azonnal lemondtak volna.

 33. Kedves Mária néni! Fedd már fel az igazi arcod, mert ez egyáltalán nem korrekt. Ezen kívül mit gondolok rólad, most nem írom le, majd talán legközelebb.

 34. Mondja ezt az, akinek a lovagkeresztes zsurnaliszta és a szétdrogozott agyú uniós képviselő a kulturális mérce! Hiába, no! A hívők szerint kizárólag a hatalom primitív képviselőinek – függetlenül a “liberális, vagy komcsi” gyökerektől – Istenadta joguk alpárinak lenni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.