Előkerült egy elfeledett felszólalás valakitől, ami kétségbe vonhatja Orbán Viktor kormányzását

Forrás: M. Schmidt János / Népszabadság (nol.hu)

Nem mindennapi felszólalást ástak elő Orbán archívumából. Nem csoda, hogy rohamosan el is kezdett terjedni a neten, hiszen a tartalma megkérdőjelezi a miniszterelnök jelenlegi munkásságának hitelességét. Változtatás nélkül közöljük.

“Tisztelt hölgyeim és uraim. Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem, hogy a  közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek, az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell. Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget,ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal”

Gondolhatnánk azt is, hogy ezt egy ma ellenzékben lévő politikus mondta a Fideszre, de nem így történt. Bár tény, hogy ellenzéki mondta, csak kicsit korábban, egészen pontosan 2006-ban mondta Orbán Viktor az akkor hatalmon lévő szocialista kormányra. És láss csodát, ezt azóta Orbán és csapata fejlesztette tökélyre.

Teljesen elképesztő, hogy olyasmivel támadja a Gyurcsány-kormányt, amit ő maga 2010 óta végez rendületlenül:

Mondja ezt Orbán Viktor, holott az ellenségkép szó szinte csak miatta létezik a köztudatban…

131 Comments

 1. Mindegyik ezt csinalja ,ok is, nem veletlenul volt ez a felszolalas sem.
  Raadasul amilyen most az ellenzek,annak ellenere,hogy nem csipem a fideszt,sohasem szeretnek kozuluk egyet sem felelos beosztasban latni!!!

 2. Nem mondott ebben jó Viktorunk semmi újat! Igaz, akkor ellenzékben volt, de hát a kormány azt sulykolja, hogy Ő van az ORSZÁGÉRT A NÉPÉRT ÉS AZ ELLENZÉK A KÜLSŐ ELLENSÉG SZÖVETSÉGESE( ÖTÖDIK HADOSZLOP, GYURIBÁ- bérenc stb.) ergo összezárni, harcolni és védeni a zászlót, különben bukás és vége a világnak.Mióta világ a világ így mennek a dolgok(hol a barbárok a limeseken, hol Karthágót el kell pusztítani, hogy tömegpusztító fegyverei vannak Irak diktátorának stb. stb.). Mert valójában az ország elműködik, jól, rosszul, de a kormánykeréknél maradás a lényeg, annál csak egy van fontosabb, hozzáférni a kormánykerékhez, ha az nem a mi kezünkben van..

 3. Sajnos soha senki nem figyelt oda eléggé, nem értelmezték a sokszor szép szavakba csomagolt mondanivalót, amiben megjelentek az alantas gondolatok. Most pedig már késő…. A nép elszegényedve, az ország feudalista urak kezében, az európai kapcsolatok romokban, mi jön még?

 4. 2006- ban felmondta a leckét, már akkor is tudta, mi a teendő -csak akkor ezt még vádként adta elő – hatalmat kapva már alkalmazza is e módszert. Nem tud kétféle képen gondolkodni, erre a srófra jár az agya, tehát így cselekszik. Ki mint él, úgy ítél, már megint beigazolódott.!

 5. Egy agyilag hiányos nimand még mindig hogyan lehet nagyvezir.Külföldön sokkal kisebb dolgokba buktak be és tüntek el nagyobb emberek az országuk éléröl mint ez a kis vasutas!

 6. igaz! de sosincs késő semmire! minden megváltoztatható!csak akarni,tenni kell.ráeszmélni az évtizedes “oszd meg és uralkodj!” tézis megvalósított politikai játszmájára,és elfeledve a félelmet!,összefogni.csak ez az egy kiút van a közelgő nemzethalál bekövetkezése elkerüléséhez!tavasszal nem szabad elmenni szavazni!!mert az le(nne)sz a kegyelemdöfés az már kivéreztetett nemzet számára!gondolkodni,összefogni,tenni kell!

 7. Mari néni!! Orbán ingyen temetést ígért 2010.-ben!! Úgy látom, neked “DÍSZ TEMETÉST” ígért, esetleg balzsamozást???

 8. Kedves Mária néni! Ha tényleg becsületben megőszült nénike vagy, elnézve a fotódat, éltél te már Horthy-korszakban, II. világháborúban, megélted 56-ot, a szocializmust, a rendszerváltást…
  És ennyi tapasztalattal hogy a büdös fenébe állhatsz ki orbánék mellett? Hogy a fenébe van az, hogy szerinted az a jó, amit csinálnak. Vagy esetleg te is egy nagybirtokon nőttél fel és arra vágysz vissza? Vagy netán már vissza is kaptad a régi birtokokat?
  Nem értelek.
  És nem csak téged.
  A mai fiatalkokat még meg lehet vezetni, illetve írott anyagból tudnak választani. De aki ennyi mindent megélt, saját bőrén megtapasztalt, hogyan érezheti azt jónak, tökéletesnek, elfogadhatónak, tanítanivalónak, amiben manapság élünk?
  Szerinted Mária néni normális dolog, hogy 500e ember él/dolgozik külföldön? Hogy aki itthon maradt és próbál megélni 100-150e Ft-ból szépen lassan jobbágy-sorba került? Hogy aki egyszer elesett soha többet nem tud talpra állni?
  Te jó ég, nem értem én ezeket az idős embereket 🙁

 9. én borzasztóan szeretném 50-100 év múlva a történészek által leírva látni, hogy 2006-ban igenis a fidesznek volt érdeke kirobbantani és táplálni azt a terrorhullámot, csak nem jött be nekik a számítás, mert Gyurcsányék okosan kivárták a végét és nem lépték meg azt, amire számítottak, így nem lett polgárháború. Teljesen biztos, hogy arra utaztak, ugyanis ezeknek se vér, se rabság, semmi nem számít, csakis a mindent nekünk, minden a miénk-hatalom!

 10. nem értem, mire is céloztál Mária néni, de valóban nem teszel mást, mint a fideszesek: mindent úgy értelmezni, ahogy ők akarják, teljesen másra válaszolni, mint amit kérdeztek tőlük. Ennek a tanításnak tökéletes bizonyítékát adtad most kedves Mária néni.

 11. már sajnálom, h beszálltam ebbe a beszélgetésbe, bár túlzás beszélgetésnek nevezni a “néni” által ide böffent szavakat, amiknek semmi köze sincs az előző hozzászóláshoz.
  a stílusról meg …. ennyi elég is 🙁

 12. Én az előző választások előtt is rajongva olvastam az ellenzéki kommenteket , elhittem hogy vége lesz mert mindenki Orbánt szidja . Amikor meg a függöny mögött oda kellett tenni az X-et , kedves szavazó honfitársaim kétharmada erre a tetűre szavazott . Szóval itt nem Orbán a főbűnös hanem az a rengeteg szemét magyar , aki ilyen-olyan okból megszavazta ! Nekünk ellenzékieknek nem a bizonytalan szavazókat kellene izgatni , hanem az előbb említett bűnös szavazókat kellene géppuskázni .

 13. Éppen, hogy elkell menni szavazni és tenni róla, hogy soha többet ne kerüljenek kormány közelbe! Aki NEM MEGY EL szavazni az a jelenlegi Kormányra szavaz! Fel kellene már fogni ésszel, hogy mit és hogyan kell tenni, hogy ez ne ismétlődhessen meg! Ja, hogy ehhez ész is kellene? Meg felemelni mindenkinek a seggét és tenni is valamit, ne csak a fotelból forradalmárkodjon, legyen okos!

 14. Mária “néni” portréja egy lopott fotó, rá kell keresni a neten. Hamis identitás, kamu profil alatt írogat. Ez a senkiházi egy FideSS troll, bérkommentelő sz@r. Minden ellenzéki oldalon ömleszti a szellemi fekáliáját a józanul gondolkodó emberek közé.

 15. De a mai valasztasi torvenynel csak akkor lenne hatasos, ha senki nem menne el! De a fidesz szimpatizansok elmennek38-42 szalekos reszvetelnel is hirdetet a fidesz gyozelmet!Emlekezzunk!

 16. Anyádat mennyiért temetted el? Vagy azt hazudtad, hogy hazaviszed 300 forintos műanyag urnában és közben beszórtad egy kukába?

 17. …igen,gondolkodni kellene! nem a hazaáruló pártok,a a világuralomra törő bankokat irányító háttérhatalom által kilóra megvett megélhetési politikusok kezébe kell hagyni a nemzet kizsákmányolását folytató diktatórikus hatalmat! ’90 óta a mindenkori regnáló,ill.”ellenzékben” lévő pártok,politikusok mind egy alomból valók! kivétel nélkül! ki kell venni végre a fejeket a homokból!! kedves pénzügyi tanácsadó!(ez a “szakma” is minősít …..)

 18. Mint szabadakaratú, magyar állampolgár, szavazás nélkül hogyan gondolja a gondolkodva összefogást? Úgy, mint eddig? Nem elmenni, cserében később ordítani nem megfelelő arányú győzelemről és csalásról, ahogy eddig tették? Menjen el mindenki. Az is, aki eddig a foteljából volt okos és vádaskodó.

 19. Ne hivatkozzon már bármilyen törvényre!! Menjen el mindenki. Főleg azok, akik eddig nem mentek, cserében igen nagy szájjal ordítják világgá a csalást. Nincs vita, menjen szavazni mindenki. Mi a probléma?

 20. te meg egy tetű vagy !!! miért nem írod ide a valós nevedet?! nem mered?!?! így mindenki még jobban gyűlöli az öregeket ha mária-nénizel ezzel is bizonyítod, hogy hova tartozol te névtelen, gerinctelen idióta !!! 🙁 Ildikó ÉN LEÍROM A NEVEM MINDIG de nem is vagyok fizetett fidesz-bérenc !!!

 21. Kedves Tagtársak! Nyugodtan hagyjátok abba. Ez egy fideszes provokátor nő vagy pasi. Ha nem adtok neki “végszó”; nem tud mihez hozzászólni! Egyébként sincs nagy “szókincse” csak annyi, amit mond nekije a fidesz…:-D Ildikó

 22. ” Mária néni ” Te egy ostoba,kamú profílos sz@rjankó.Még mindig e-mail-ben kapjátok az egyen szővegű troll mankókat a fityesztől ?

 23. Nem szégyenli magát….vén asszony létére ilyen nyilatkozatokat tenni:?? Látszik, hogy Fideszes!! Undorító öreglány !!

 24. Ugass az elvársadnak, molnár Péternek! Vagy bekadt a libsi kettős mérce?
  Jobb ha befogod a pofád, vén komcsi.

 25. Milyen tagsághoz tetszik szólni, mama? Már vége a kommunizmusnak. Kómában volt eddig? Már nincs MSZMP, hehyette MSZP van. Már nincs Kádár, helyette Botka van.

 26. Kik is adták el az országot kilóra, kik “privatizáltak” ennyire “szakértően”? /szemben a lengyelekkel, csehekkel/? Ki is mondá anno: el lehet innen menni …tessék csak elmenni…! Aki teheti az el is ment/fog menni!!! Miért is “bővítették” az EU-t? Folytathatnám még napestig, de ez az egy nyakba rakás… ez elvakultság, árokásás és maga a vakság!!!

 27. Anyucikádat hülyézd le TEE mélymagyar-pofátlan képű- sötétben megbúvó szarházi líbsis un. “””baloldali””” …
  Ilyenek vagytok majdnem mindannyian! Kocsmai vitakultúrád egyenlő az agy mosott, gondolat nélküli, a pocsolyában tudattalanul hempergő kábulttal, aki már soha sem józanodik ki!!! Őszinte részvétem…

 28. A vásott stratégia előkerült, a sátáni Nemzet romboló elmebeteg agyrém.

  Ez az elmebeteg ötlet elpusztítja az Országot!
  -De még azt is aki kitalálta!
  -Azt is aki végrehajtja!

 29. Márpedig az a hülye, aki nem tudja, hogy a privatizáció jelentős részét az MDF kormány csinálta, és hogy 2010 óta többen hagyták el az országot, mint előtte. Továbbá az, aki beszopja Orbánék ferdítését és elfelejti (vagy fel sem fogja), hogy az “el lehet innen menni” azoknak a vállalkozóknak szólt, akik az alacsony szlovákiai osztalékadó után sírtak. Mára ott tartunk, hogy nem a vállalkozók, hanem a munkavállalók panaszkodnak, hogy mennyivel jobb a helyzet Szlovákiában!
  Az árokásás a Fidesz műfaja, Orbán osztotta meg végletesen az ország lakosságát (esetenként családokat, rokoni kapcsolatokat is tönkretéve), elvakult pedig az (a fideszes), aki kritika nélkül nyeli a hazugságokat és még vissza is büfögi őket.

 30. Egy frászt szavazott rá kétharmad! A választásra jogosult polgárok 61 százalékának (szavazók) a 43%-a – jóval kevesebb, mint a fele! – szavazott rá. Az az összes szavazásra jogosultnak a 26%-a, vagyis kb. egy negyede!
  Ráadásul jóval kevesebb szavazatot kaptak, mint a 2006-os, általuk elveszített választásokon!!! Csak 2010 után úgy írták át a szabályokat, hogy egy negyednyi szavazattal is kétharmadot kaphassanak!
  Legalább ne az ő hazugságukat szajkózzátok!

 31. Váci Mihály szavai jutnak eszembe :
  ” Nem elég jóra vágyni:

  a jót akarni kell!

  És nem elég akarni:

  de tenni, tenni kell!

  A jószándék kevés! ”

  további magyarázatra nincs is szükség !

 32. Kedves Tamas! Ha a vitakultúrát vitatjuk, abszolút vesztésre állsz! Olvasva feljebb a hozzászólásodat, csöpög belőle – nem kicsit – az undor, utálat, csakis gusztustalan jelzőkkel illeted a vitapartneredet. Pontosan ez az egyik legfőbb tulajdonsága az orbán-hívőknek! Nyílt vitába nem szálltok, mert úgyis veszítetek. Képtelenek vagytok normális hangnemben, kulturáltan vitatkozni, érvelni. Csak vagdalkodtok, ocsmánykodtok, obszcén szavakat használtok. Pedig kíváncsiak lennénk a gondolataitokra, már ha lenne, mert az építő vita előre visz.
  Na, akkor térjünk rá konkrétan a hozzám – szólásodra.
  Szerinted ki volt a rendszerváltás utáni első miniszterelnök? Melyik párt került hatalomra? Igen, Antall József és az MDF. Bizony, bizony ők kezdték el a kemény privatizálást, ez a kormányzat volt, ami 10.000 Ft-ot fizetett mindent leölt szarvasmarha után 🙁 Azt hittem elhallottam valamit, amikor először beszéltek róla a rádióban. Ez az ország elég régóta elsősorban a mezőgazdaságából élt. A fél világnak exportáltunk élelmiszert. Mi a jó büdös francért kellett leépíteni a mezőgazdaságot? Hogy van az, hogy a híres szabolcsi alma ránk rohad????? Nem részletezem tovább, ez is elég fájdalomnak.
  Végül beszéljünk az “el lehet innen menni” idézetedről. Ezt is ugyanúgy, mint az őszödi beszédet, szándékosan félreértelmezitek, ti, fideszesek. Persze ennyi idő távlatából egyre többet merik kijelenteni, hogy a teljes beszédet meghallgatva, megértve egészen mást jelentenek azok a mondatok, amiket kiragadtatok és éjjel-nappal bömböltétek a nép fülébe. Ez az idézett mondat sem úgy hangzott el, ahogy te most értelmezed, vedd magadnak a fáradtságot, hallgasd végig azt a beszédet, rájössz, hogy mit is értett akkor a miniszterelnök.
  Tudod, én meg vagyok róla győződve, hogy talán soha az ország történetében nem okozott ekkora kárt még senki, mint orbán viktor. Hatalmas az anyagi kár is (kedves barátainak forintbeomlást okozó – következmények nélküli – nyilatkozatai, az MNB garázdálkodása, bizonyos vezetők hihetetlen nagyságú fizetése, stb. stb… . De a legnagyobb kár a lelkek zsurmolása. Az ország kettészakítása, a gyűlölködés, az arrogancia, a balkáni stílusú parlament, a nők lenézése, az erőszak elfogadása, sajnos ezt aztán tényleg nagyon sokáig sorolhatnám. Ez az igazi baj. Ez katasztrófa. Nem vagyok vallásos, de ha mégis van mennyország, nagyon szeretnék 100 év múlva lenézni, bízva abban, hogy az újabb nyugodtabb, higgadtabb, bölcsebb, kulturáltabb vezetők képesek voltak valódi egységgé kovácsolni ezt a szerencsétlen népet, és az EU igazi, értékes, megbecsült tagjává tenni. És szeretném a tanulmányokban elolvasni, hogy 100 év távlatából a történészek, szakemberek – főleg külföldről, mert őket aztán nem lehet elfogultsággal vádolni – hogy ítélik meg orbán viktor személyét, politikáját, zsarnokságát, elmeállapotát.
  És szeretném, ha higgadtan, nyugodtan tudnánk egymás elé állni, egymás szemébe nézni,nem felheccelni a bőven nyugdíjaskorú bácsikat és néniket, hogy sósavat kínáljanak az egyetemen tiltakozók arcába, stb.

 33. Éppen hogy el kell menni szavazni! Ha nem megy el az ember, akkor a törpediktátor marad, mert a rá szavazók tuti hogy elmennek! Így csak akkor lesz változás, ha elmennek a választók és oda teszik azt a jelet ahová kell! De akik nem tudnak gondolkozni, csak addig hogy nem mennek el a választásra, azok hatalmon tartják ezt a nyomorultat! Ezen kell elgondolkozni!

 34. Tisztelt Hölgyem!
  Előre bocsátom, hogy nem vagyok/voltam semmilyen párt tagja. Csupán próbálok ismereteim szerint reális maradni.
  Reméljük együtt, hogy a világ mindenkori miniszter elnökeinek az elme állapota rendben “üzemel”!!! A biztosítékok gyakori cseréje csak-csak feltűnik a környezetnek…
  Persze, hogy én is EU párti vagyok, de azt senki sem mondja meg, hogy kit kell elfogadnom kötelezően…Amikor egy megszokott, működő szomszédság helyébe egy teljességgel más kultúra lép…
  Mert számomra a nyugalom és a kiszámíthatóság az értékrendem része!
  Az EU a magyarság részére nagyon egyoldalú. Létrehoz egy kötelezően előírt problémát, ahol csakis nála megvásárolható a megoldás…Ami persze egy keleti tőkehiányos gazdaságnak szinte elérhetetlen…Persze ezután ajánl hitelt…Annak végkimenetele/eredménye közismert az általában kínált feltételekkel…
  Annyira álságos /nem tudom hová tenni/ az EU orosz politikáját sem! Sorra látogatják Putyint az EU-s vezetők. A Mercedes mostanság autógyárat épít Moszkva mellett…Mindenki /embargó?/ kereskedik velük, mi pedig miért kell, hogy ebből is kimaradjunk? Az orosz kártya előhúzása mindig eladható a köznépek piacain. Politika…

  Amikor elolvasta válaszom a /talán hál Isten…/ arctalan un. “Virág elvtársnak”, olvashatta Őkegyelmessége arroganciáját! /részemről csupán viszont válasz reakció volt/. Volt kitől tanulnia, hiszen az ebben is példát mutató Vezérét ebben a gyalázat áradatban is görnyedt alázattal követi! Sajnos nem kellene ilyen agygörcsös állapotú, stílustalan és elvakult hívőknek /legyen bármilyen pártállású/ egyáltalán válaszolni. Mert aki csak egy oldalról képes látni…az mind ilyen “demokrata”, akiknél még a halványító zeller is korrektebb. Én minden rosszban próbálom a jót megtalálni. Ahogyan kurvák mindig voltak úgy mindig is lesznek. Korrupció is mindig /nem a Simicska találta ki/ volt és -bátran mondom- mindig is lesz! Hofi után szabadon: “csak az a baj, hogy engem kihagynak belőle”…Na ez a mindenkori ellenzéknek a legfájóbb pontja!
  Szerintem -ha választhatna- akkor bizonyára Ön is ott dolgozna szívesen, ahol vastagabb a boríték. Régen is aki tehette, az a jobb életminőség reményében disszidált, vállalta a vagyonelkobzást, meg az öt év elévülést, meg még az itthon maradt családtagok vegzálását. A megváltó nyugat pedig örömmel fogadta az un. politikai menekülteket, akiket a szocialista állam kitaníttatott, ők pedig ragyogó fizetséggel élhették dolgos napjaikat a napsütötte Nyugaton…
  Ma /IS/ a tőke olcsó munkaerőt keres! Kérdésem: itt lenne-e egy nyugati gyár is, ha annyit kellene fizetniük, mint pl. Stuttgartban?
  Ma -bármelyik pártocska kerülne is hatalomra- ki meri FELELŐSSÉGGEL ///SZÁMON KÉRHETŐEN azt megígérni, hogy a bér színvonalat az ötszörösére, de legalább min. a kétszeresére fogja emelni? Tud, ismer-e ilyen pártot, aki nem csak sivalkodik, Orbánozik reggel-délben-este, hanem meg is fogja valósítani polgártársaink jogosnak tűnő kívánságait? Ahogy tud kérem, hogy ossza meg velem!!! Medgyesi “csak” ötven százalékot emelt egy szűk körnek, meg is buktatták az elvtársai. Mert nem bírta ki a büdzsé.
  Kiegészíteném Gyurcsány úrnak anno mondását, már mint az elkúrtakat. Mert nem csak Ők, hanem az egész politikai bagázs, akiknek -hitvallásunk szerint- elhittük a beígérteket, melyeket csak elenyészően vagy soha nem tartottak be… /pl. “harmadszor mondom: nem lesz gáz ár emelés”/ Tud-e Ön pl. a patika privatizáció, majd utána a patika liberalizáció körül történtekről, vagy pl. a Kóka által levezényelt 60%-os un. sulinet programról? Mind-mind az 5%-os SZDSZ-es korrupciós kavarás volt, melyet szemérmesen hagyott a társ MSZP.
  Válaszom még az MDF aztán az MSZP privatizációra:
  kiknek a kezébe kerültek is pl. Magyar Villamos Művek, a Hotelek /pl. Hotel Ifjúság/, a TSZ-ek gépparkjai, a Közművek/ Húúú, de hosszú is lenne a sor…Segítek: majd mind a volt és még akkor regnáló funkcionáriusok “vették” meg 1 v.99 Ft-ért, oszt adták tovább már piaci áron. Hol is volt benne akkor a FIDESZ? Vagy tán fátylat reá???
  Elfogyott a tintám…Javaslom, hogy maradjunk mindig a realitások talaján. Bízzunk abban, hogy lesz még szőlő és lágy kenyér…!

 35. Igazad van!!! Az a hülye, aki ilyen pofátlan, sötétben bujkáló, iskolákat mindig elkerülő, műveletlen, tájékozatlan, vad barmokkal szóba áll…

 36. Olvastad hogy mit írtam ?
  ” ..szavazó honfitársaim kétharmada..” , nem az összes jogosultat “szajkóztam ” . Mindegy hány szavazatot kaptak , több volt mint a másoké , és erről a Fityisz szavazói tehetnek . No meg az ellenzékiek is , amikor tíz kis pártra osztják a szavazataikat .

 37. Olvastad, hogy mit írtam?
  “Egy frászt szavazott rá kétharmad! …..(szavazók) a 43%-a – jóval kevesebb, mint a fele! – szavazott rá.”
  Nem is írtam, hogy az összes jogosultat, csak azt, hogy az ő hazugságaikat szajkóztad. Soha semmilyen kétharmad nem szavazott rájuk!

 38. En mindig elmentem es el is megyek,sot minden szavazaskora bizotsagban mint szamlalo ,a fuggetlenek delegaljakent!

 39. Hogy lehet ma is nagyvezír? 2014-ben a szavazók több, mint fele arra voksolt, hogy többé nem kell ilyen vezír. Csakhogy a 2011-ben megbütykölt választási rendszer alapján mégis kétharmaddal alakíthatott újra kormányt. Fontos tudni: a korábbi választási törvény alapján SOHA nem fordult, és nem is fordulhatott elő, hogy ha egy kormányra a többség a választáson azt mondja, hogy ebből elég volt, akkor az a kormány mégis hatalmon maradjon! Mondhatjuk, ma a kormány a többségi akarat ellenére van hatalmon. Mondhatjuk azt is: diktatúra van!

 40. 2011-től olyan választási törvény alapján kell szavazni, amellyel nem lehet leváltani a kormányt akkor sem, ha a szavazók többsége úgy akarja. 2014-ben a szavazók abszolút többsége, több mint 55 %-a ellenzéki pártra szavazott, és csak 43 % a kormány további maradására. Mégis maradt a kormány. Jelenleg azok a pártok ülnek az ellenzék padsoraiban, amelyek a összességében a választók jóval több, mint a felének szavazatát kapták abból a célból, hogy hajtsák el Orbánt. Azaz a jelenlegi törvény alapján akármelyik “gombot nyomjuk”, a “gép” a végén mégis Orbán Viktort hozza ki győztesnek. Szabad-e így elmenni szavazni? Cselekednünk biztos, hogy kell, de tényleg egy csalárd rendszerű választáson való részvétel az egyetlen dolog, amit tehetünk?

 41. A probléma az, hogy a 2014-es választáson a nagy többség kormányváltásra szavazott, és mégis Orbán Viktor uralkodik fölöttünk, a 2011-ben általa hozott választási törvénynek “köszönhetően”.

 42. 2011-től olyan választási törvény alapján kell szavazni, amellyel nem lehet leváltani a kormányt akkor sem, ha a szavazók többsége úgy akarja. 2014-ben a szavazók abszolút többsége, több mint 55 %-a ellenzéki pártra szavazott, és csak 43 % a kormány további maradására. Mégis maradt a kormány. Jelenleg azok a pártok ülnek az ellenzék padsoraiban, amelyek a összességében a választók jóval több, mint a felének szavazatát kapták abból a célból, hogy hajtsák el Orbánt. Azaz a jelenlegi törvény alapján akármelyik “gombot nyomjuk”, a “gép” a végén mégis Orbán Viktort hozza ki győztesnek. Szabad-e így elmenni szavazni? Cselekednünk biztos, hogy kell, de tényleg egy csalárd rendszerű választáson való részvétel az egyetlen dolog, amit tehetünk?

 43. Hi are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started
  and set up my own. Do you require any coding expertise to
  make your own blog? Any help would be really appreciated!

 44. My brother recommended I might like this web site. He was entirely right. This post truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 45. Today, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 46. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of
  hard work due to no back up. Do you have any methods
  to protect against hackers?

 47. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox
  and now each time a comment is added I get several emails
  with the same comment. Is there any way you can remove me
  from that service? Thanks!

 48. I was very pleased to find this web site.
  I want to to thank you for your time for this particularly wonderful read!!
  I definitely enjoyed every bit of it and I have you saved as
  a favorite to look at new things on your web site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.