Szörnyű, népsanyargató dolgok derültek ki Orbán bandájáról – ettől te is beülnél egy tankba

forrás: nol.hu

Vannak hírek, amikre nem tudunk nem odafigyelni. Ilyenek azok, ahol arról lehet hallani vagy olvasni, hogy a kormány mennyi pénzt költ stadionokra, kisvasútra vagy épp kormány-közeli vállalkozók zsebének megtömésére. De miből van ennyi pénz, amit el tudnak szórni?
Nem csak EU-s támogatásból, hisz mi is fizetünk adót, így joggal mondhatjuk, a mi adónkból gazdagodnak meg. És mennyi adót fizetünk? Mutatjuk:

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanulmánya szerint, Magyarország továbbra is dobogós helyen áll, az egy munkavállalóra jutó adók és járulékok mértékét illetően.

A szervezet nemrég kiadott, 2016-os számokra támaszkodó összesítése szerint hazánkban – családi kedvezmények nélkül – a bruttó fizetések 48,2 százaléka landol az államnál. Ennél magasabb adóék (adók és járulékok a teljes bérköltség százalékában) csak Belgiumban (54 százalék) és Németországban (49,4 százalék) van. A régiós országok közül Csehország áll hozzánk a legközelebb – a teljes listán a nyolcadik helyen – átlagosan 43 százalékos adó- és járulékfizetési szinttel, míg Szlovákia a tizenkettedik, 41,5 százalékkal, Lengyelország pedig a huszonharmadik, 35,8 százalékos adóékkel.

A legalacsonyabb, a bruttó jövedelem 21,8 százalékát kitevő kötelezettséggel Svájcban kell számolni Európában, míg az uniós tagországok között Írországban a legkisebb, 27,1 százalékos az adóék.

A családi adókedvezményeket figyelembe véve hazánk esetében valamelyest kedvezőbb a kép: ahol a szülők házasok és legalább két gyermekük van, keresetük 33,7 százaléka megy az államnak. Ezzel az eredménnyel a tizenegyedik helyen áll hazánk, ám a 26 százalékos OECD-átlagtól így is jócskán elmaradunk. Cseh-, Lengyelország és Szlovákia e téren három-hat százalékponttal áll jobban Magyarországnál, adta hírül a mno.hu.

Így azért világosabbá válik, miből tudunk mi magyarok még külföldi régiókat is támogatni, óvodákat építeni határon túl, és miből tudunk rekord összegért megrendezni egy világeseményt. Nem tudom hova vezetne az, ha lenne beleszólásunk abba, hogy az adónkat mondjuk az egészségügyre fordítsa a kormány, ne pedig stadionépítésre.

Addig is marad a felháborodás és az elképzelt tank, amibe mindannyian beleülnénk, hiszen hülyére vesznek minket, és a látszatintézkedéseket is a mi pénzünkből valósítják meg.

 

45 Comments

 1. Miből fizetjük, hát a felvett hitelekből.S majd jön a Tenkes kapitánya és odavág, ahol sanyargatni lát.

 2. Hát igazán a lélegzetem is el áll , ettől az alávaló csalástól hülyének néz bennünket a Kormány szerencsétlen feje ,. Ki a Stadionon kívül nem lát lehetőséget ,. ! Pedig Segíteni kéne a Kórházakat az iskolákat Óvodákat az elesetteket !!! Hogyan volt ennyi esze az embereknek , hogy egy ilyen gondolkodásu embert a kormány élére állít !!! Ez már nekem sok 72–évesen nem tudom emészteni .-!!!..–

 3. Nagyon szomorú vagyok és sajnálom a sok fiatalt, mert ez a kormány semmit nem segít nekik abban hogy szebb és biztosabb jövő várjon rájuk. Nem lett volna szabad 2/3 többséggel kormányra juttatni őket! Ezek csak a saját és rokonaik, barátaik jövőjét segítik a mások kárára!

 4. Soha nem éltek a magyarok olyan jól, mint most. Én is remélem, hogy 2018-ban a Fidesz nem nyer 2/3-ot.
  Inkább 4/5-öt érdemel 😆😆😆😆

 5. Igen, az a par fideszes soha nem elt ilyen jol, mint most, ez teny 😀 Amugy meg az alprofilod alol kibujhatnal te szarhazi, bizom benne, hogy a mostani hozzad hasonlo fergek kormanyvaltas utan munkanelkul fognak valamelyik aluljaroban keregetni.

 6. Kérem, ne személyeskedjen. Nem a romkocsmában van, ahol részegen egymásba szoktak maguk belekötni. Vagy a szülei is annyira primitívek, hogy ezt tanulta otthon?

 7. Te vagy valami elvarázsolt helyen, de gondolj csak a tükörteremre. Ott sem védte meg a szarházit a szemfényvesztés.

 8. Kérem, ha már be van drogozva, vagy részeg, mint most, akkor inkább ne ugasson 😆😂😄😜😊😅😎

 9. Be veheted az összes libsiét, sajnos, az enyémet kivéve, ugyan is, igen távol áll tőlem a baloldal is!!!

 10. Gyűlölködj, trágárkodj libsi, ti csak ennyit tudtok. Apád is ilyen trágár disznó lehetett, tőle tanultad ezt az állati viselkedést.

 11. A családot azt hagyd ki a személyeskedésből, mert még a végén szarul is járhatsz! Azt gondolom, hogy itt nem én, hanem Te lettél félre nevelve, mert még azt sem sikerült elsajátítanod, hogy az egyenes ember, felvállalja a véleményét, ugyebár…

 12. Ner szarj be öreglány te engem véletlenül sem tartasz el.Igaz nem is a fotódat teszed ki mert ahhoz gyáva vagy. Üdv a primitiv hozzá szólónak. Ur legyen veled és a te lelkeddel.

 13. Kedves Csaba ez a “marinéni” nagy valószínűséggel nem a fényképen látható gusztustalan öreglány. Ez egy jellemtelen fizetett troll, aki azért kapja a mocskos júdás pénzt, hogy provokálja az embereket. Az ilyen senkikre figyelni sem érdemes, nemhogy válaszolni neki. Szinte látom magam előtt, hogy nyálcsorgatva ül a gép előtt a 8 dioptriás szemüvegeben, a beesett mellkasával és még tetszik is neki, hogy “férfi” lététe egy gonosz vénasszony szerepébe bújhat. 🙂 🙂

 14. Döbbenten olvasom sorait , majd hangosan felnevettem és elszégyelltem magam. Ül a névtelenségben a hamis fotójával és szemetet szór szét az emberekre. Önnek nem itt, hanem egy zárt intézményben lenne a helye és teljesen mindegy, milyen mocsokkal válaszol, ön klinikai eset! – vagyis: beszámíthatatlan, legyintésre méltó, senki.

 15. Ezért is, írtam neki amit írtam, mert sokan azt hiszik, hogy az internet anonimitása mögé bújva, azt írhatnak-mondhatnak bárkinek, amit csak akarnak. Pedig nem, pillanatok alatt, ki lehet deríteni, hogy ki is az illető, illetve, hogy honnan firkálja a hülyeségeit. Az, hogy a szüleimet pocskondiázza, nem az ami mellett, szó nélkül el tudok menni… Én is, úgy gondolom, hogy egy szaralak és még véletlenül sem egy idős hölgy…

Leave a Reply

Your email address will not be published.