“Libsibolsi büdös ribanc” vs. félművelt sunyi parasztok

Forrás: MTI / Kovács Attila

Amikor már végképp kezded elveszíteni a reményt, és a mindennapi hozzászólásokat látva azt gondolod, hogy a civilizációnak vége, a kultúra az enyészeté, és lehetetlenné vált minden érveken alapuló, másikat tisztelő vita, hirtelen történik valami. A primitív, agresszív, maximum 30 szóból álló szókinccsel rendelkező tömegből fénylő csillagként kezdenek kiemelkedni az eddig háttérbe szorított, intelligens emberek. És kiderül, sokan vagyunk, akik hasonlóan gondolkozunk, akik még olvasunk, értelmezünk, gondolkodunk, tiszteletben tartjuk a helyesírás szabályait, és képesek vagyunk káromkodás nélkül is érvelni.

Fejétől bűzlik a hal, a parlamentben más sem hallani, csak sértegetéseket, személyeskedő gúnyolódást, a másik földbe taposását, a tisztelet teljes hiányát. Ez a minta vírusként terjedt el, és ha az ember ellentétes véleményt mert nyilvánítani, az volt a legkevesebb, ha “libsibolsi büdös ribancnak” titulálták. Milyen igaza volt Márainak:  “És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok.” Hát, itt vannak! Itt vannak, átvették a hatalmat, és minden értéket el akarnak pusztítani, amely nem igazolja a hazugságaikat. Az értelmes ember pedig döbbenten néz, a múzsák is bénultan hallgatnak…

2018-ban nemcsak arról kell döntenünk, hogy ki vezesse az országot! Sokkal többről van szó! Arról kell szavaznunk, hogy milyen jövő felé indulunk el: egy félázsiai, primitív, a tudást lenéző, Európától egyre távolodó irányba, ahol megszűnik a szabad akarat, és egy vérszívó, mindenkin átgázoló, a hatalom mámorában tobzódó, primitív politikai csoport uralkodik milliókon, vagy erőt veszünk magunkon, és süllyesztőbe küldjük őket.

Most nem maradhatsz passzív, nem mondhatod, hogy téged nem érdekel a politika, mert ha ezek a nyakunkon maradnak, az bizony mindannyiunk felelőssége. Nem mész el szavazni? Hajtogatod az agyadba égett mantrát, hogy nincs alternatíva? VAN! MI VAGYUNK AZOK! MI MAGUNK!

A pártok vezetői csak azon dolgoznak, hogy a székük megmaradjon? Ezek ugyanazok? Ugyan, mit tehetnék egymagam? FELEJTSÜK EL EZEKET A MONDATOKAT!

A szavazásoknak mindig van egy olyan résztvevője, aki csak biodíszlet. Aki csak addig fontos, amíg valamelyik négyzetbe berajzolja az X-et, ám utána újabb négy évre el van felejtve. Ez a szavazó! Az állampolgár! Akinek a hátán felmásznak a képviselők, majd elfelejtik őket, mert már csak a pártfegyelem és az önös érdekek marad a mozgatórugóik a gombnyomogatásnál.

Valamelyik nap egy barátom kétségbeesve tette fel a kérdést a Facebookon: No, de ki képvisel ENGEM? Azt mondjátok, nincs az országban 199 olyan ember, akit szívesebben látnánk a parlamentben, mint a mostaniakat? Azt mondjátok, nem vagyunk ennyien?

Én változást akarok! Egy másképp működő országot akarok! Elég volt a primitív, önző, másokat eltaposó emberek uralmából! Nem kellenek Orbánok, Rezsiszilárdok, L. Simonok, Andy Vajnák, Lázárok, Rogánok, Matolcsyk, Farkas Flóriánok, sem pedig nemzeti gázszerelők. Ha az arcukra nézel, nem szorul ökölbe a kezed? Egy képviselő az ország szolgája! Fordítva ez nem működik, mert nem hagyjuk!

Tudom, hogy sokan utáljátok a pártokat, mert nem hisztek bennük. És saját magatokban hisztek? Ha te is úgy érzed, nincs kire szavaznod, de érzed, hogy ideje a tettek mezejére lépned, és tenni akarsz egy megújult országért, mi várunk Téged!

Mert van a szavazóknak saját pártja, ez a VÁLASZ, a Változást Akaró Szavazóké. Nincsenek köztük ismert emberek, se lejárt szavatosságú politikusok. Nincsenek millióink, se hátsó szándékú támogatóink. Nincs se paripánk, se fegyverünk, csak egy álmunk, amely megvalósítható! De ha sokan vagyunk, egy változást hozó tömeggé nőhetünk. Gyere velünk! Ne bújj el a szavak mögött, és kérlek, ne mondd, hogy nincs kire szavazni!

Facebook: VÁLASZ-ra várva csoport

25 Comments

  1. akkor most te vagy az a bizonyos hivatkozott intelligens ember andika?! csak azért, mert te 400 szóban és nem két mondatban szoktad elküldeni a patásorbánt a jókurvaannyába világnézeti különbségek alapján?

  2. Az idézet – mely a beírásban a mai magyar közélet apropójaként lett említve a sok megjegyzés ből… – híven fejezi ki a jelen ( előrelátásból jeles ) valóságot, amit még a jelen bejegyzéshez fűzött vélemény IS fényesen igazol !

    Sajnos ez a stílus, attitűd nem csak a széllel bélelt hozzászólókra jellemző, hanem az a – bár többen még oktatásban IS részt vetek – vezetés bármely státuszát birtoklókra IS jellemző, így parttalan vezetése van az országnak.

    Ezért van a országunk ott, ahol van,,,, vagy nincs !

  3. Ez aztán a szókimondás!És ami sok nő számára érthetetlen,mert maguknak sem merik bevallani…hogy beálltak az ügyeletes “nagy bakok” védőszárnyai alá,ahelyett hogy kiálltak volna magukért,az igazságért.Pedig láthatjuk,Európa egyre több országában ismerték fel,hogy egy képzett nő jobban teljesit azonos munkakörben,és ezt az országvezetésben is kamatoztatják.Nem véletlen hogy a képzett fiatalok elhagyják az országot,és az uralkodó réteg ma az országban a “ha nincs semmilye annyit is ér”mentalitású álkersztény “félművelt sunyi paraszt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.