Orbán megtette, amit eddig mindenki csak viccként mert emlegetni

A tegnap délután megjelent Magyar Közlönyből kiderült, a Fidesz újabb adópénzt áldozna Orbán Viktor szeretett vasútjára. Még korábban hangzott el Orbántól, egészen pontosan 2015-ben az, hogy „Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”.

A jelenlegi 5,7 km hosszú és 3 állomással rendelkező Vál-völgyi Kisvasút nyomvonalának meghosszabbítására, 8,5 milliárd forintot szán a kormány. Ebből fedezik majd Bicske – Felcsút Puskás Akadémia szakasz megtervezését, és az Alcsútdobozi arborétum – Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmányát is.

A második ütemben valósítják majd meg a Vál-völgyi Kisvasút Bicske – Lovasberény közötti, eddig el nem készült szakaszainak kivitelezését, amelyhez pótlólagos költségvetési forrást biztosítanak adta hírül a mno.hu.

A súlyos milliárdokba kerülő újabb kisvasút projektet a kormány azzal magyarázta, hogy hatalmas népszerűségnek örvend a jelenlegi vasút. Érdekessége az egésznek csupán az, hogy az atlatszo.hu által kikért adatok nem épp erről tanúskodnak.

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által vezetett, Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány adatai alapján, napi átlagban 113 utasa volt a vasútnak, valamint 2016 áprilisa és 2017 januárja között egészen pontosan 53 olyan nap volt, amikor egyetlen jegyet sem adtak el. Bár ebből az 53 napból 7 alkalommal utasok nélkül is döcögött a kis mozdony.

10 Comments

  1. A népszerűség azért hatalmas,mert mindenki röhög rajta,és egyben azon bosszankodik,hogy egy taknyos még meddig szórakozhat egy ország lakosságával!

  2. Nem értem! Egy ilyen vérlázító, értelmetlen, cinikus megnyilvánulásra, tervre, elhatározásra csak ennyi? Igen lehet űrállomás és bármi, mert mi csendes beletörődéssel hagyjuk! Meddig és miért?

  3. Én sem értem, úgyhogy már legalább ketten vagyunk. Ha csak nem megint az akaratosság csimborasszója.

  4. Sajnos a fasisztákat csak erővel lehet eltávolítani a hatalomból, rendes választásokkal nem. Persze mindent el kell követni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.