Orbán megtette, amit eddig mindenki csak viccként mert emlegetni

A tegnap délután megjelent Magyar Közlönyből kiderült, a Fidesz újabb adópénzt áldozna Orbán Viktor szeretett vasútjára. Még korábban hangzott el Orbántól, egészen pontosan 2015-ben az, hogy „Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”.

A jelenlegi 5,7 km hosszú és 3 állomással rendelkező Vál-völgyi Kisvasút nyomvonalának meghosszabbítására, 8,5 milliárd forintot szán a kormány. Ebből fedezik majd Bicske – Felcsút Puskás Akadémia szakasz megtervezését, és az Alcsútdobozi arborétum – Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmányát is.

A második ütemben valósítják majd meg a Vál-völgyi Kisvasút Bicske – Lovasberény közötti, eddig el nem készült szakaszainak kivitelezését, amelyhez pótlólagos költségvetési forrást biztosítanak adta hírül a mno.hu.

A súlyos milliárdokba kerülő újabb kisvasút projektet a kormány azzal magyarázta, hogy hatalmas népszerűségnek örvend a jelenlegi vasút. Érdekessége az egésznek csupán az, hogy az atlatszo.hu által kikért adatok nem épp erről tanúskodnak.

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által vezetett, Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány adatai alapján, napi átlagban 113 utasa volt a vasútnak, valamint 2016 áprilisa és 2017 januárja között egészen pontosan 53 olyan nap volt, amikor egyetlen jegyet sem adtak el. Bár ebből az 53 napból 7 alkalommal utasok nélkül is döcögött a kis mozdony.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • János Csaba Hegyi

  Miért teszi? Mert megteheti…

 • Etelka Berta

  Lesz ott még űrállomás is.😈

 • Zsigó József

  A népszerűség azért hatalmas,mert mindenki röhög rajta,és egyben azon bosszankodik,hogy egy taknyos még meddig szórakozhat egy ország lakosságával!

 • Jenő Kiss

  Sajnos, ilyen hiú és dacos embert tettek meg miniszterelnöknek.

 • László Neumann

  Azoknak a pénzéből kellene tovább építeni akik ezt megszavazták !

  • Kálmán Tóth

   Az is a te pénzed!

 • Vivi Elvira Kiss

  Nem értem! Egy ilyen vérlázító, értelmetlen, cinikus megnyilvánulásra, tervre, elhatározásra csak ennyi? Igen lehet űrállomás és bármi, mert mi csendes beletörődéssel hagyjuk! Meddig és miért?

  • Ibolya Kállay Lászlóné

   Én sem értem, úgyhogy már legalább ketten vagyunk. Ha csak nem megint az akaratosság csimborasszója.

 • Gyula Mák

  El kell küldeni a jó k…a anyjába. Jövőre.

  • László Mészáros

   Sajnos a fasisztákat csak erővel lehet eltávolítani a hatalomból, rendes választásokkal nem. Persze mindent el kell követni!