Jön Orbán új népe, aki kormányon tartja élete végéig

forrás: nol.hu

Mindig is utáltam, ha valaki beleszólt a dolgaimba, pláne, ha semmi köze nem volt hozzá. Az én elveim szerint a szomszédban lakó fickó ne akarja megmondani, hogy nálunk ki legyen az úr a házban, és ne szóljon bele abba se, mire költjük a család pénzét. Pláne ne gondolja azt, hogy a mi keresetünkből neki alanyi jogon bármi is járna, vagy nyugodtan leszedheti a cseresznyefánkról a termést, csak azért, mert anno a dédszülei életében a két telek még egy volt. Már nem az! Mi itt lakunk, ő pedig ott. Kerítés van köztünk, vagy ha úgy jobban tetszik, országhatár.

Ha döntést hozok valamiről, akkor úgy illik, hogy vállaljam annak következményeit. Ne csak a pozitív, hanem a negatív dolgokat is. És legyek tisztában azzal, hogy nemcsak jogaim, de kötelességeim is vannak. A külhoni magyarok – és itt most nem azokra a honfitársainkra gondolok, akik megunták ezt a rendszert, és máshol keresik a boldogulásukat vagy külföldön vállaltak állást, hanem azokra, akik soha nem éltek az ország jelenlegi határain belül és nem is tervezik – az állampolgársággal együtt lehetőséget kaptak anno arra, hogy beleszólhassanak a belügyeinkbe, azaz szavazhassanak arról, melyik párt legyen nálunk a vezető erő. Más farkával könnyű verni a csalánt, de eléggé inkorrekt dolog úgy szavazni, hogy emiatt az itt élők szívnak!

A szolgalelkű, lovon parádézó és leginkább vadászgatni szerető Semjén (Tömjén) Zsolt újabb remek ötlettel állt elő. Szerinte tovább kell egyszerűsíteni a határon túli magyarok jelenlegi szavazási rendszerét. Az, hogy ezek az emberek már most is szavazhatnak levélben, míg a külföldön dolgozó itthoniaknak ehhez egy nagykövetség kell, nem számít! A Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei zárókonferenciáján büszkén jelentette ki, hogy hamarosan meglesz az egymillió új magyar állampolgár. Pompás! Már csak ez hiányzott. Egymillió olyan szavazó, aki nem él Magyarországon! Sokan csalódtak az utóbbi években a Fideszben, a szavazótáboruk folyamatosan csökken. Nincs hát más út, szavazókat kell importálni. Meg kell ígérni neki sok mindent, többek között azt, hogy minden támogatás jár nekik, ami az itthon élőknek, így kaphatnak például anyasági támogatást, nyugdíjat, stadiont, templom és kórház felújítást, egyetemet és ki tudja még, mit!

Hát nem! Elég volt! Én tisztelem az Erdélyben élőket, a kárpátaljai magyarokat és még sorolhatnám, de én se szólok bele abba, hogy mi történjen a portájukon. Érinti őket, ha nálunk bezárják az egyetemeket? Nem! Érinti őket, ha nálunk a sajtószabadság a múlté? Nem! Érinti őket a MANYUP vagyonok lenyúlása, a Quaestor károsultak problémája, a kenyér, hús és benzinárak növekedése? Nem! Adóznak az országunkban? Tesznek hozzá bármit is az ország gyarapodásához? Ha a válasz NEM, akkor milyen jogon akarnak szavazni?

Orbán szerint új nép kell! Szerintem meg új kormány!

loading...

133 Comments

 1. Ez mind szép és jó. Sőt, nyugdíjat sem kellene adni, szavazatért cserébe,mert nem.itt adóznak.Az ellenszélnek viszont a bevándorló migránsokkal.szemben is következetesnek kell lennie.

 2. Ellenszélnek: A magyarországi magyar nem szólhat bele a határon túl élő magyar állampolgárok ügyeibe,mert a magyarországi magyar nem román,szerb,szlovák,cseh,stb.állampolgár.Ezekben az országokban ugyanis a magyar ember kisebbség lett a saját földjén.A magyarországi magyarok tanulják meg ezen országok nyelvét,majd kérjék az állampolgárságot ezektől az országoktól,és ha meglesz a kettős állampolgárságuk,máris szavazhatnak Mo.határain túl is.

 3. Olvassa el kérem az Ellenszélnek írt magyarázatom.Nem szeretem,ha félrevezetik az embereket az újságírók.Nem szeretem,ha a tudatlanságukat terjesztik.

 4. Mellékes hozománya annak hogy a határon túliak beleszólhatnak az itthoni ügyekbe annyi, hogy ha elég sok területen ilyen átjárhatóság lesz számukra, akkor a földrajzi határok egy idő után csak vonalak lesznek a térképen.

 5. Tessék? Én ezt nem értem. Hogy én mint magyarországi magyar kérjek állampolgárságot mondjuk Szerbiában? Miért?

 6. Ismét nem értem a kommentjét Ibolya. Van olyan, a cikkben, ami nem felel meg a valóságnak??

 7. A Jobbik se pénzért,sem parancsra,se szegény, se gazdag migránst nem engedne be ! A többi ellenzék pedig beengedné őket. Orbán csak a Jobbik miatt mondja hogy nem enged be senkit ,de pénzért más kos ezer migránst beengedett és még be is fog,mert kint aláírta,csak itthon hazudik az embereknek. A migránsok átvilágítása sem volt megfelelő, mert az egyik külföldi robbantó hazánkon keresztül ment ki ,de előtte hetekig a mi szállodánkban pihent. A vonaton utazgatottak és a szabadon járkálók a hazánkban csoda hogy nem okoztak komolyabb járványt hazánkban. Az is orbán bűne lett volna,mert szándékos megfélemlítés céljából hozatta fel őket Budapestre. Pharaon-nal még üzleteket is kötöttek,aztán váratlanul az is meghalt, mint már más is a fideszben üzletkötés után. Ezeket a tényeket is ismernie kellene mindenkinek, hogy ez miatt se jusson senki eszébe,hogy mégegyszer a fideszre szavazzon. Győzzön a fidesz,mszp,dk, legnagyobb ellenfele, a Jobbik !

 8. Csak egy magyarországi cím és egy bankszámla kell hozzá az ukránoknak is és már élnek is mint “Marci hevesen”! Ne csináljon már úgy mint aki még nem is hallott erről! Viktorka a szavazatokért cserében nem volt hajlandó aláírni a még az átkosban kötött szerződés felbontását, pedig kész volt már minden a megszüntetésére, csak az aláírásra várt a megválasztása után !!!!

 9. Ott, ahol él és adózik. Szégyen elvenni a Magyarországon élő és dolgozó emberek adóját, ezzel nélkülözésre kényszeríteni gyerekeket és időseket. Aki ezt megteszi, az élete végéig szégyellheti magát! És az utókor is a szégyenpadra ülteti.

 10. A Magyarországi szerbek, románok, szlovákok, örmények, görögök, németek, stb. sem szólnak bele az anyaország belügyébe. Nem mennek oda, hogy adjatok az adótokból nekünk is, az se baj, ha azoknak kevesebb jut, akik megtermelik azt a pénzt!

 11. Ha jól tudom, mindenki olyan nemzetiségű, amilyennek vallja magát. Nem tudom ki vizsgálja, hogy a határon túli magyarok valóban magyarok-e. Az sem kizárt, hogy sok román csak azért szerez kettős állampolgárságot, hogy tönkretegye az általa gyűlölt Mo-ot (tudom ez kicsit összeesküvés elmélet szagú), vagy mert komoly anyagi előnyei vannak annak, ha valaki magyar is Erdélyben, vagy a Felvidéken. Nem tudom vizsgálja-e valaki, hogy ki tényleg magyar ezek közül, és ha vizsgálná, akkor hogy tudja megállapítani? Szavazati, beleszólási jog szerintem annak jár, aki be is fizet a közösbe, illetve akinek viselnie kell az általa hozott döntés következményeit, a megválasztott kormány döntéseit be kell tartania. Én senki magyarságát nem akarom elvitatni, de ne azok döntsék kik és mire használják a pénzünket, akik egy fillért sem adtak bele, mert soha nem éltek és dolgoztak itt, és nem is fognak

 12. Ez így igaz… Bajnaiék mindent előkészítettek! OV. minden hónapban 300 eurót fizet az ukrán nyugdíjasnak….itt csak egy bejelentett lakása legyen. Én meg 60 ezer Ft nyugdíjat kapok….pedig itt fizettem 40 évig!
  Ők meg átbuszoznak a havi 100 ezerért—– ez bizony így van Ibolya Papp!!!

 13. Ti azert hazafiak vagytok es Magyarok, na ez volt a problema 1918-ban es 1920- ban mikor vegre hajtottak a trianoni javaslatott, sot messzebb megyek mikor ugyan sirva de azert meg is allairva lett Trianon. Az pedig meg ugysem zavart senkit hang million magyarnak kellet elpusztulni vagy elmenekulni sajat hazajabol, az ostoba elodeink gyavasaga es aljassaga most, mint most a ti hulyet dumatok amit le is irtok miatt,igen azt valalnunk kell, hogy azok a teruleteink vissza jojenek az a mi hazank teruletei, es az Ott elokbol majd Magyarok lesznek ujra, talan jobb Magyarok mint ti szarhazi Magyarok nem artana egy kurva nagy selejtezes a mostani csak a sajat joletivel torodo selejt Magyarsag kozotti, de ebben beletartoznak a felso polcron pofazo tolvaj szemetek is,ide igen is olyan Magyarok kellenenek akikben lenne batorsag akkarat valtoztatni ezen a csak pofazo segvakaro jelemtelen nulla becsulettel elo Idiota Magyarsagon.

 14. Sajnos, a svindli az első Fidesz-kormánnyal kezdődött, a 2002-es bukás csak megerősítette Orbánt, hogy mivel saját kormánya alatt nem verte, így a másik győztes kormány faszával és pénzével veri a feltétel nélküli kettős állampolgárság csalánját, minden fals állítást bevetett és pengette a szív húrjait. De a saját előző időszakban kokárdás, nemzeti választói is átláttak a hatalmi szitán, és a 25%-os küszöb töredékét és szavazóinak felét is alig érte el az átvert kettős állampolgársági szavaztatásán, érvénytelen lett, pedig óriási kampányt folytatott két évig isten tudja, milyen pénzből. Saját elkábított “hallgasson a szívére” szavazó buzgóságok sem kábultak el a hamis buzgólkodásán. 2006-ban a második bukás után már majd beleőrült, hogy bármilyen hazugsággal és felforgató támadással lépre csalja a választókat, hozzál még egyet, hogy kétharmaddal azt csináljon, amit akar, és a költségvetésünkből tömje és hálára kötelezze a kinti magyar lakosságot.

 15. Elolvastam a hozzászólásokat, és megállapítottam, hogy nem támogatják a kettős állampolgárok beleszólását a magyar belügyekbe! Jogos! Támogassuk a külföldön élő magyarok ügyét, de csak ameddig az erőnkből telik! Minap olvastam, hogy Románia is (ahol sok magyar él) megelőzte életszínvonal tekintetében Magyarországot!!! Jó fiúk avval legyünk, aki rászorult, és elsősorban azt támogassuk aki helyben lakik és dolgozik!!!

 16. Ebben a cikkben nagyítóval kell keresni az olyan állításokat, amik talán még igazak is lennének. Szóval, röhej. Ennyi marhaságot! Komolyan mondom, hogy lehetnek ennyire hülyék a baloldalon???

 17. A ,a román,aszlovák és a szerb kormánynak egy dolga van ezzel.Aki bármilyen juttatást kap a magyar kormánytól,valamint szavaz a magyar választásokon azonnal kiutasítani és állampolgárságát megvonni. Higgyétek el ,egyetlen szavazó sem lenne aki ezt bevállalja

 18. Na, de Tamás, maga trágár. Ezzel nem nagyon szerez híveket az álláspontja mellett, ami mi is?

 19. Idefigyelj te félanalfabéta geci! Húzzál innen az elcsatolt területek valamelyikére ha az itt élőkről ez a véleményed!Az ott élők szíve már régen nem magyar,csak a nyelvük az, aki az volt az 90 előtt már átjött. Aki ide mer szavazni és ezért pénzt kap az bizony ott ahol él HAZAÁRULÓ

 20. Kedvesem. Nos, ha valamit nem tudok nem próbálok róla bármit is feltételezni.
  Elmondhatom, az az ember aki honosítási eljárással magyal állampolgárrá vállik tud magyarul, írni, olvasni, beszélni akár csak bárki az itt komentelők közül (bár olvasgatva vannak kétségeim e felől.) Aki büntetett előéletű akár csak egyetlen napot töltött börtönben már elutasítják kérelmét. Igen, mielőtt ezek az emberek Magyar állampolgárrá válnának önéletrajzot írnak saját kezűleg, beszélgetnek a konzulala Magyarul, sőt esküt tesznek, hogy Magyarországot mint hazájukat megvédik. Büszkén teszik ezt Magyarként. A cik írója nem igazán tudja mit jelent Magyarnak lenni, Magyarnak lenni egy olyan környezetben ahol “bűn” Magyarnak lenni. Fogalma sincs mit jelent egy rosz kormány, mert emelkednek az élelmiszer árak? Emelkedett a bér is. Ez a cik is csak egy politikai propaganda ami már már nem is a kormány ellen szól, hanem Magyar emberek ellen.
  A szavazásról pedig anyit… szinte mindenkinek vannak Magyarországon élő rokonai ismerősei barátai, egy kérdés..”Mit szeretnétek kire szavazzak?” És természetesen jön válasz. A kint éllő állampolgároknak semmilyen alanyi jogon nem járnak azok a támogatások amik egy Magyarországon született gyermeknek, vagy dolgozó, adózó embernek, érdemes utánnanézni.
  Igen valóban sok Román, Ukrán, Szerb vagy egyéb nemzetiségű ember próbál Magyar állampolgársághoz jutni mert voltak Magyar felmenői. Számtalan ember kérelmét láttam elutasítva mert nem tudtak Magyarul beszélni.
  Én csak köszönettel tartozom, mert a honosítási eljárás által lehetőséget kaptam arra, hogy Magyr állampolgár legyek és ez által esélyt kaptam egy jobb életre. Egy biztonságos országban ahol a gyerekeim és magam számára is van jövő.

 21. Miklós, hányszor jártál az “elcsatol területeken és hány magyar emberrel beszélgettél, hogy ezt így ki tudod jelenteni és állítani, hogy ez így igaz?
  Személy szerint nem szeretném, hogy egy olyan ember döntsön a jövőmről aki úgy szólít meg egy másik embert, “félanalfabéta geci”.

 22. Isten malmai lassan őrölnek, de ha a kerekek közé kerülsz nincs kegyelem.Ez vonatkozik mindenkire még a kormány tagjaira is.

 23. Én nem haragszom, de nem unjátok még, ti határon túli magyarok, hogy magyarabbak vagytok nálam, akinek minden felmenője Trianon után itt született, adózott, dolgozott azért, hogy ez az ország talpra álljon? Mire föl veszed magadnak a bátorságot, hogy az én magyarságomat megkérdőjelezd? Élhetünk még itt, vagy inkább költözzünk el, mert ti magyar állampolgárok lettetek? Meddig lesz még az a kötelességünk, hogy titeket támogassunk? 97 év nem volt elég?

 24. Renáta! Ha már cikizel valakit a helyesírása, magyarsága miatt, itt van, amit te elkövettél:cik, rosz, anyit.,Magyr

 25. Milyen kár, hogy a barátnőm Erdélyben élő rokonai, ezt nem tudják, és magyar nyugdíjat kapnak. Akkor ők hazudnak?

 26. Addig örülj, amíg nem találják ki, hogy költözzünk innen a picsába. Ez lesz a következő fokozat. Mert ők sokkal magyarabbak nálunk.

 27. Minden zsidónak aki akarja,lehet izraeli állampolgársága! De csak az szavazhat az izraeli kormány összetételére, aki életvitelszerűen ott is él, és még egyéb kritériumok is vannak azt hiszem! Azon nem sértődhet meg senki, hogy ugyan tagja egy nemzetnek hivatalosan is, de nem szólhat bele olyan dolgokba, amik rá nem, de másokra komoly hatással vannak! Szívesen fogadjuk őket, élhetnek velünk, és ha ezt választják akkor szavazzanak is, de amíg a határon túl, addig helyesebb, ha távol maradnak ettől! Mit szóltak volna, ha valaki más országból megszavaz nekik egy Ceausescut? Ugyanúgy, ahogy olyan területen ami nem tartozik a jelenlegi Magyarország területéhez, nem célszerű fejlesztéseket végrehajtani, főleg addig, amíg itthon nincs minden rendben!

 28. Tessék már a 3 Úr közül Sz.Péter fejét mustra alá fogni. A hajviseleti divatmánia felül írja egy fontos minisztérium miniszterének elvárható megjelenési kötelességét,avagy már nincs poszthoz “előírt” , poszton lévőtől elvárt és valaha még ellenőrzött norma,ami a személy/iség/ köztekintélyét biztosan erősíti ?

 29. Kedves Renáta, kár volt ilyen sokat írni és ilyen hosszan bizonygatnia, hogy nem ért magyarul! Ugyanis ami ellen ön itt berzenkedett, azt az eredeti cikkben senki sem bántotta, sőt kifejezetten leírta, hogy minden tisztelete a külföldön élő magyarok felé és elismerése, hogy mennyit megtesznek azért, hogy magyarnak mondhassák magukat. Másról szól a cikk, tessék elolvasni és arra reflektálni! Tisztelje meg az olvasókat azzal hogy nem rabolja fölöslegesen az idejüket!

 30. Renáta Pozsonyi : A feltételezés,akár = a véleménnyel. Akik itt írogatnak /kommentelnek, elsősorban pl. fájdalmukat szeretnék tompítani,vagy remélik,hogy “fentről” ez valaki elolvassa és elgondolkodik,legalább,stb./ gondolom többségében nem törvényalkotók és nem állami /köztisztviselők,közalkalmazottak mivel ezeknek tudtommal ez a “műfaj” nem is ajánlott / hivatalnokok,így hagyatkozásuk a médiából kapott majd nép nyelvére lefordított információkból lehetséges. Szerintem a kormány úgy értelmezhető,mint az én családom,ahol tiszteletben tartjuk akár a szomszéd jogait,igyekszünk a szomszéd családi ügyeibe nem beleszólni és elvárjuk,hogy ő is hasonlóan tegye,mert az én családom vagy a portám az én örömöm,az én terhem.Ő is úgy él,ahogy kerete engedi és mi is,sorolhatnám még. Tudtommal a honi magyar nem megy pl. Ukránba nyugdíjat igényelni vagy pl. rokonlátogatás gyanánt azt ott felvenni Ukrán állampolgársági utáni lakcím birtokában.Az feltételezés,hogy pl. egyre több ukrajnainál ez nem így van ? Kin segít az,ha anyakönyvi kivonatok,stb. alapján román állampolgár,de jobb nyugdíj,stb. okával azért szerez magyar lakcímet,hogy életvitelszerűséggel pl. itt szavazhasson /az év 365 napjának 350 reggelén a Parajdi sóbánya közeli lakhelyen ébred,csak 15x évente ébred Magyarországi lakcímén/ .Az ilyen gondolkodás,érvelés erősíti és kiben a magyarság tudatot ? Holott a levegőből az érződik,hogy ennek a tudatnak az érzetét kell kiverni a jelen Magyarország földjén élőből..Talán ilyenkor az ideszavazó is vállalja ezt az érzést,a fájdalmat ? Avagy csak a vélt vagy valós érdekekért erősíti pl. a FIDESZT akár az ukrán is, minket pedig un. ellenszavazókat nyomorít szavazatával ?

 31. Milyen kár,hogy maga meg azt nem tudja,hogy azt a nyugdíjat már évtizedek óta kapták a Romániában élő magyarok.Erről a szerződést még a kommunisták kötötték meg,nem a mai magyar Kormány.Miért nem visítottak előbb is ellene?!Megmondom:Mert nem mertek!

 32. Renáta Pozsonyi: a ” geci ” jellem kifejezése elítélésével viszont 100%.-ban Ön oldalán állok.De sajnos A Fontos ember sem védte meg magát,amikor egykori iskolatársa ennek vagy ilyennek titulálta,valamely médium felületén.

 33. Te viccelsz itt? Biztonságos élet? Jobb élet? Akik ide születtek, mind rabszolgák. Aki orbáng.ci diktatúrájának útban van, kinyírják. Egy kifliért, ha ellopod, nehogy éhendögölj, lecsuknak, miközben ez a csürhe, ezermilliárdokat lop el és már még wc-re is helikopterrel jár. Milyen jobb életröl beszélsz? Lehet, hogy ideköltözhetsz majd egy egész életében adózó, az életfogytig tartó, kifizetheteten hitelt bebukott majd földönfutóvá tett, lakásába? Lehet, hogy kapsz majd szociális ellátást is, amit az ideszületettektöl megvontak? Mitöl lesz neked jobb az életed az állampolgárságtól, ha nem a földeddel együtt jössz vissza ide???? Mitöl? Attól, hogy egy agyament féregre szavazol, aki a kis ország összes állampolgárát halálra ítélte? Ettöl lesz jobb?

 34. Ez nem lesz így, mert majd a románok szépen átzsuppolják öket ide, mindenféle földterület nélkül – Mondván, magyar állampolgárok.

 35. NAGYON ÉRTELMESEN MAGYRÁZZA EL,HOGY MILYEN ALJAS MÓDSZERREL AKARJA ov A HATALMÁT MEGHOSSZABBÍTANI. nE HAGYJUK!!!!

 36. Kedves Renáta! Ez itt az ellenszél nevű oldal. Balos, liberális. Így kell olvasnod, hogy tudd, kik az ellenfeleid. Ha meg akarod kímélni és őrizni a lelked, ezt az oldalt ki se nyisd.

 37. Hát ez nagy tévedés. Rengeteg ukrán kap és nem is alacsony nyugdíjat. Hozzák a kamu igazolást, mindegyik jó fizetéssel, vezető beosztásban töltött időrol hozza az igazolást. Az övékét nem vizsgálják, hogy valódi-e. Ez nem légből kapott infó, ez a valóság. Utána lehet nézni. Törvény biztosítja számukra a magyar nyugdíjat.

 38. Dehogynem. Csak kérnie kellett. Tény, hogy az EU-tagállamokban már a közösségi nyugdíjszámítás és -fizetés dívik, de pl. Ukrajnával él az 1962-ben kötött kétoldalú egyezmény (Szovjetunióval kötötte annakidején Mo – hol van ma már a nagy SZU?), ami alapján az áttelepedett ukrajnainak ugyanaz a nyugdíj jár, mint a hasonló beosztásban MO-n dolgozó embereknek. Nos, egy magyaroraszági lakcímkártya (Ózdon volt egy 54 nm-es panellakás, ahová 105 ukrán nyugdíjas volt bejelentve…) és bankszámla ellenében már jön is a nyugdíj – soha annyi iskolaigazgató és agrármérnök nem volt Ukrajnában, ahánynak mi nyugdíjat fizetünk. Hasonló megállapodások voltak érvényben az összes környező országgal, Erdélyből sokan éltek a lehetőséggel, Románia EU-csatlakozás óta onnan már nincs újabb “csinált” nyugdíjas.
  Ami pedig a ht magyarok kettős állampolgárságát illeti: történt néhány egészen bizarr “honosítás” – ui. a jogszabály azt mondja, h “akinek az egyenesági felmenője magyar állampolgár volt” – és bizony a második bécsi döntés értelmében Mo-hoz került területeken mindenki magyar állampolgár lett – nemzetiségtől függetlenül. Leszármazottaik teljes joggal kérték és kapták meg a magyar állampolgárságot. Jobb esetben bemagoltak valamennyit magyarul, rosszabb esetben némi csúszópénzzel megoldották a nyelvkérdést.
  Mindezzel együtt azt gondolom, hogy aki magyarnak érzi magát és nem csekély erőfeszítéssel megtartja anyanyelvét és nemzetiségi kultúráját, azt becsülni kell, és nem leszólni. A szavazati jog egy másik téma lenne, a magam részéről nem látok lényegi különbséget a ht szavazat és a szabolcsi szegénysoron fél kiló száraztésztával vett szavazat között.

 39. A román nem igen teheti meg, neki ott vannak a moldáviai kettős állampolgárok. A szerbek se nagyon ugrálhatnak, nekik az összes ex-jugoszláv állammal vannak ilyes vitáik, lévén arrafelé is nagy nemzetiségi kavarodás és temérdek fölös nemzeti öntudat. Inkább hagyják, h a magyar kormány öntse oda a pénzt.

 40. Kedves Renáta! Ha ön olyan fontosnak tartja, hogy magyar állampolgár legyen, tegye már meg azt az apró kis szivességet, hogy megtanulja a magyar helyesírást. Tudja, a magyar szavunkat csak a mondat eleján írjuk nagy kezdőbetűvel. Ha már képes erre, akkor oszthatja nekünk az észt. Addig pedig legyen sokkal szerényebb!

 41. Török Miklós: A bevándorlásról szóló passzust nem a miniszterelnökök írták alá.Ezen a fórumon ugyais100%-s egyetértés szükséges. Minthogy ez nem volt meg, így az EU.átirányította a téma megszavaztatását a külügy miniszterek hatáskörébe. Itt pedig elegendő volt a minősített többség is.Ha ehhez megnézem a külügy miniszterek irányultságát a bevándorlás témájában, bőven megvolt az 50% feletti minősített többség! Ilyen ravasz a politika, így lehet játszani emberek jövőjével, és még meg is lehet magyarázni!

 42. A Jobbik is szerencsére a beengedés ellen van.Természetesen előbbi bejegyzésben nem rájuk gondoltam.Már csak azért sem,mert ők ilyen alantasan nem szólnak a határon túli magyarokkal szemben.Támogatom a kettős állampolgárságot,nagyon erőteljes irónia volt az előző hozzászólás.Felháborító hogy magyar testvéreibkkel szemben folytatott gyűlöletkampány egyáltalán hatással van az emberekre.Az a baj,hogy az iróniában van igazság is.

 43. Tévedés!Ne nekem higgye el, hanem kérem szépen, hogy nézzen utána!Nem hinném el én sem,ha nem a saját szememmel látom,fülemmel hallom. Elnézést a felkiáltójelért,természetesen nem letorkollni akarom Önt. Sajnos igaz. Nem irigylek senkitől semmit,szerintem ez nem egy jó döntés.

 44. Na akkor te figyelj ram te geci Erdos Miklos,es persze a hozzad hasonlo Os Magyar, nektek teljessen mindegy hogy ki mikor es miert szuletett Magyarok honaban,ti csak a Magyarsagotokbol kizarolag a sosem letezo joletet feltitek ti vagytok azok akik gatlastalanul mocskolodtok es dongetitek a Nagy Magyar meleteket. Kerdem en mit is tettek ti a Magyarsag asztalara es mennyit, hogy neked nektek tobb jarjon mint azoknak akik nem a sajat hibaikbol nem szulethettek az altalatok anyaorszagtok teruletere. En ITT szulettem csak en csonka Magyarorszagnak titulalom es nem anyaorszagnak, az en anyaorszagom az a 387 ezer negyzetkilometeres orszag amelyet az Arpadok alapitottak es vedtek hogy meg maradjon nekunk, dicso utodoknak, nem en es nem az elodeim b@sztak el ezt az orszagot hanem a mindenkori dicso Magyar vezetok, mint Orban,kossuth , Rakoczi es sokan masok a kicsik csak doglottek es doglenek ma is hiaba, mert nekik nekunk csak ez volt nekunk itt kellett es ITT kell elnunk es meghalnunk csak mostmar mindossze 93 ezer negyzetkilometeren miert is nem 387 ezer negyzetkilometeren, na ehhez kellene tudnod es tudnotok a sajat tortenelmeteket,hogy az a beszukult agyad agyatok felismerje, azok is Magyarok es nem csak azert mert Magyarul beszelnek akik a jelenlegi orszaghatarokon kivul szulettem es szuletnek ma is, nem az o hibajuk hogy 97 ev ota nem beszelhetnek Magyarul, es az sem, hogy elmennek innen mint en jomagam pedig en dolgoztam ezert az orszagert de nagyon es sokat de akkor meg volt hol nem ugy mint most es van nekem is nyogdijjam 59 ezer forint es ti ezt sajnaljatok mert ezis van, amiert igy eltunk ahogy es elunk ahogy mi tehetunk rolla mert mi Magyarok vagyunk rengetek duma semmi akarat nulla batorsaga ahhoz hogy ne igy legyen, tovabra is hiszem igen ide olyan Magyarok kellenenek akikben van batorsaga a sorsukon valtoztatni,nem csak pofazni itt a facebokkon.Nem akarok dicsekedni mert az ondicseret neha nagyon tud budos lenni en megprobaltam sok bator Magyarnak eggyut az ido volt 1956 October 23, es te gecike mikor ??? Na majd ha meg mered probalni akkor lehet ugatni,adding kuss a nagy Magyarsagi dumadbol.

 45. Csak jelzem, hogy a magyar szó az köznév vagy melléknév. Ezért a mondat közepén kis betűvel kell írni.
  Ami pedig a kettős állampolgárságú embereket illeti, ők kétféle választásban is részt vehetnek. A saját hazájuk választásában és a magyarországi választásokban. Ők kétszer annyit érnek, mint a határon inneniek? Ehhez hozzáteszem, hogy a külföldön dolgozó magyarok, akiknek itteni címe van, csak a magyar választásokon vesznek részt, az angliain, vagy a németországin nem, mégis nehezítve van a szavazásuk, mert ők levélben nem szavazhatnak.
  És még egy kérdés. A kettős állampolgárok mit veszítenek avval, ha nem szavaznak a magyar választásokon, ha úgyse itt laknak? Semmit. Maximum azt az érzést, amit minden rosszmájú kibic érezhet.

 46. Tiszteletem azoknak akik hozzaszolasukal,segiteni szeretnenek az ossz Magyarsag igen komoly problemain, orszaghataron belul vagy sajnos orszaghataron kivuliek.Ugygondolom azert ok is Magyarok mert meg mindig idegen orszagban kell szuletniok es halniuk,ez nem csak az o problemauk de ez az ossze Magyar problemanak kell legyen. Sajnalatos nem sokan gondoljak igy es foleg azok nem akinek megadatna, tegyenek rolla, hogy nemaradjon igy a kovetkezo 97 evre is. Lassan mar az ujgeneraciok elfelejtik az igazi Magyarorszag hatarait, el hiszik, hogy kolozsvar braso temesvar munkacs Pozsony kassa es meg nagyon sok varosaink es teruleteink mindig is Roman, Szlovak Szerb vagy mas orszagok tulajdonai voltak nincs is igeny arra,hogy megismerjek az igazi hazajuk tajait szegyen milyen konnyen legyintenek az ott elso Magyarsag problemaira,es mikor odatolod a kepedet elvarod, hogy Magyarul beszeljenekveled mit tettek nem is olyan reg Morvai Kristina es a tv- s tarsulat. Kerdezte mar tolluk Orban hogy erzitek magatokat idegenben szakadt Magyarok ot is csak az erdekli hogy a baksisert hajlandok vagytok- e ram szavazni igen persze mint ahogy sokan megcsinalnatok ti is ha ott elnetek, ez nem az o hibajuk, ez Orbane es az orszag-e sokkal becsuletessebben kellene az orszagnepe es annak multjaval jelenevel de foleg a jovojevel foglalkozni es akkor talan nem is kellene megvenni a nep szavazatatt, es lehet, hogy nem is kellene ujjnepet ide telepiteni,mert azzokal is igy jarhat mint a regivel. De lehene maskepp is mondjuk egy tudatos cselekvo Magyar elne itt es nem csak a facebookon rendelkezne az orszaga felett hanem a valos eletben is, tudod Magyar barmennyire is fogy ez a nemzet meg mindig van 8 millio es ha ez a 8 millio eggyut tenne meg akkor Orban es a tarsainak nem lenne eslyesem erre a gatlastalanul diletans hazug nemzetellenes poitikara, ti valasztottatok meg 23- os tobbseggel 2018- ban valasztas lessz most 33 is tobbseggel rugjatok ki oket, de kit valasztotok meg a 33 os tobbseggel??? Engem en mar oreg vagyok ? Talan jol isjanatok es ki van meg aki nem lopna ki a szemeteket,es torodne is veletek ok is csak a hatalom megszerzeseig erdekeltek abban, hogy megszerezzenek titeket es a szavazatotokat, utan ok is Magyarok, es tradicio tisztelok,hazudni lopni csalni tudnak, de ide mar ennel tobb kellene, gerinc sziv, es persze esz de pont az nincs akkor mitcsinalsz? Kezded elolrol azt csinaljuk 1017 eve nem unjatok na ugye hogy ide olyan NEP kell akik akarnak valami mast mint az edigiek a semmiteves es a pofazas a lopas csalasbol eleg volt 1017 ev ugy gondolom.

 47. csak a csonkaorszag polgarai szavazhatnak,a többi polgarhaboruhoz fog veze.orban jatszik a dinamittal holott nem lenne szüksege rá.különben sem raszavaz mind az 1000%.ez osszeugrasztasa a magyaroknak megint.több zsidó telepult at a környezö orszagokbol mint nem zsidó.azok akik szarnak orbanra.csak a költseges akciok amik sehova sem vezetnek.ki kellene egyezni itthon de a lakossaggal nem pernehajderekkel.a gazdasag államipénzes beinditasa az ut a tapsika helyett.videken semmi nincs.nagy varosok kivetelével haldoklasszerü állapot .munkahelyeket es egyseg esz lent.fent meg le van szarva majd athangszereklnekrutinbol megoldják

 48. Először is: Nem vagyok a kedvese. Másodszor: ha Mo-ot biztonságos és jövőképel rendelkező helynek tartja, akkor túl tájékozatlan ahhoz, hogy hozzászóljon a témához. Ha már arról van szó, hogy ki mit tud és mit feltételez. Megjegyzem meg lenne lepődve, ha tisztában lenne azzal, hogy hány olyan ember kap állampolgárságot, akinek semmi magyar tudása nincs, pénze viszont igen. És kérem ne mossa össze a kormányt a magyar emberekkel, ez sértés egy tisztességes magyar ember számára. Az ilyen cikkek igen is a kormány ellen szólnak, és okkal. És nem érdekelnek kinek élnek itt a rokonai, rokonért cserébe nem jár szavazati jog. Nekem is utaztak ki rokonaim Ausztráliába még régen, mégsem szavazhatok az ottani pártokra, ha tehetném sem tenném, mert nem akarnám máséval verni a csalánt.

 49. a KÜLHONI ÁLLAMPOLGÁROK SZAVAZATI JOGÁT A FIDESZ TÖBBSÉG SZAVAZTA MEG. vISSZA KELL VONNI A KÜLHONIAK SZAVAZATI JOGÁT. TERMÉSZETESEN AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG MEGTARTÁSA MELLETT-

 50. Ha Magyarországon is élsz, és dolgozol, akkor nincs is semmi baj azzal, ha itt szavazol. Arról, hogy ki milyen juttatást kap, szerintem nem tudsz mindent, mint ahogy arról sem, milyen rossz tapasztalatai vannak a magyarországi magyarok nagy részének a mostani kormánnyal.

 51. Ja, mert van véleményük? Nincs annyi liberális az országban, mint ahányan egyetértenek ezzel az írással. Aki megsértődik rajta, és magára veszi, az csak azt éri el, hogy igazi ellenségeskedés legyen magyarországi és határon túli magyarok között teljesen feleslegesen.

 52. vagy elment helyette valaki, aki megfelelt a vizsgán. A szavazással se kábíts, a határon túliak egy kis pénzért bármit megtesznek, még ilyen kommunistára is szavaznak, mint a kedves vezetőd. Mi sem szólunk bele a dolgaitokba.

 53. egyébként pedig ne magyarkodj, semmit sem tettél ezért az országért, csupán a szavazatvásárló főnököd kedvében jársz az újabb baksisért

 54. “….sivalkodás. Fasisztázik, antiszemitázik, vagyis a valójában nem sikeres liberális értelmiségiek teljes kórusművét” eléneklik…

 55. Helyette örömmel fogadják a orbán által utalt milliárdokat amit a magyar kissebsegnek utal, mert ami pénz oda folyik a végén az adott állam kasszájában végzi, ingyen pénz semmi más, hülyék lennének akadályozni.

 56. Kedves baloldali fanyalgó! Az írása az “előre megindoklom a már most látható választási vereséget”, semmi más. Ismeri azt a mondást a sportból, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni? 😊 A (szerencsére) töketlen, összefogásra képtelen balos pártok a parlamentbe talán bekerülés esélye miatti acsarkodása az egyik, de nem a legfőbb oka a majdani vereségnek. A legfőbb okot az Önök által kedvelt Lengyel László mondta ki a minap: nincs egyetlen szakpolitikus sem a baloldalon. Így vonzó programot sem képesek írni. Akkor vajon mire kellene szavazni? Továbbá az aktuális problémákat fel sem fogják a baloldalon. Lehet röhögni, hogy (pici híjján, de) érvénytelen lett a mingráns – népszavazás, az a 3,3 millió szavazó egy 8,5 milliós összlétszám (plusz 1 millió külhoni, tudom, erről szól a fanyalgása) mellett nagyon jelentős tétel… ezeket eddig a baloldal meg sem próbálta megszólítani, viszont elijeszteni remekül sikerült őket mind Botkának, mind Gyurcsánynak. A többinek esélye sincs a Parlamentbe kerülésre. A fanyalgása egyébként kérdéses…, létezik legalább közvélemény kutatás arról, hogy a határon túli magyarok hány %-a szavazna most a Fideszre? Ja, hogy az idióta Gyurcsányék 2005-ben lerománozták az erdélyi magyatokat és így valószínűsíthető, hogy nem balra fognak szavazni? Hát igen… bizonyos döntéseknek baromi hosszútávú következményei vannak… Pl. ha védekezés nélkül szexelek egy nővel, ő teherbe esik és úgy dönt, hogy megtartja a gyereket, akkor életem végéig van egy nem kívánt gyerekem és minimum 18 éves koráig fizetek, mint a katonatiszt. Kb. ilyen súlyos hibát követett el anno a baloldal 2004-ben. Most pedig még tetézi azzal, hogy anno a magyarok nem kellettek, de az élősködő illegális migránsokat be akarják engedni. Csak azt érdemlik, hogy elsorvadjon a pártjuk.

 57. …..és aki a nevét sem tudja leirni,magyarul egy két szót tud,a neve sem magyar-szlovák-román-ukrán-stb.mégis kap okmányokat,ha fizet.Ezt nem tudjátok letagadni,mert erre külön szakosodott fitymaszosok ügyelnek!!!

 58. Nem igaz, ezrével kaptak magyarul kukkot se tudó oroszok, ukránok, szerbek, románok, meg még az isten tudja miféle nációk magyar állampolgárságot, csak hogy a maffiának legyen szavazója…

 59. Azt kell hinnem Renáta hogy ittál. ide jőnnél nyomorogni? Hát innen is menekül aki csak tud. Nem hallottál rolla hogy tőbb mint félmilio magyart elüldőzőtt a kormány szerte a világban. Gondolod hogy a jolét miatt menekülnek el? HÜLYE GYEREK LÁNY. Ne haragudj hogy tul dicsérlek. Maradok üdvőzlettel: EGY JOAKAROD,TANÁCSOM Kezeltesd magad.

 60. Ezt ugye ön sem hiszi el, ugye? Én itt élek, sajnos nem feltétel magyarnak lenni és magyarul beszélni a papírokhoz. Kérem, ne a kormánynak legyen hálás

 61. Heya i’m for the primary time here. I found this board and I find It truly helpful & it
  helped me out a lot. I’m hoping to provide something again and help others like you aided me.

 62. Hello there, I found your blog by means of Google whilst searching for
  a comparable matter, your web site came up, it appears great.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, simply was alert to your blog via Google, and located that it is
  really informative. I am going to be careful for brussels.
  I will appreciate should you continue this in future.
  Many folks can be benefited out of your writing.
  Cheers!

 63. Having read this I thought it was rather informative.

  I appreciate you spending some time and energy to put this short article
  together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and
  leaving comments. But so what, it was still worth it!

 64. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.

  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it is
  rare to see a great blog like this one nowadays.

 65. First of all I want to say terrific blog! I had a
  quick question which I’d like to ask if you don’t mind.
  I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts
  prior to writing. I have had a tough time clearing my thoughts
  in getting my ideas out there. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions
  or tips? Cheers!

 66. My spouse and I stumbled over here coming from a different website
  and thought I might check things out. I like what I
  see so now i am following you. Look forward to looking into your web page for
  a second time.

 67. Howdy! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us beneficial information to work on.
  You have done a wonderful job!

 68. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I
  would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
  I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

Leave a Reply

Your email address will not be published.