“Orbán Viktor egy szent ember, és ha kell, a véremet adom érte!” – na vajon ki mondta ezt?

Fotó: MTI

Felőlem aztán bárki bármit mondhat! Felmászhatnak a Sándor-palota erkélyére, tüntethetnek a Kossuth téren, vagy vidéken is akár, mit bánom én, nekem senki nem fogja elmagyarázni, hogy Orbán Viktor nem jó ember!

Láttam, amikor egyszer a piacra ment. Golyóálló mellényt viselt, mert a jó embereket mostanában üldözik. Majdnem úgy, mint a keresztényeket. A piacon körbevették, mindenki köszönteni akarta, és Viktor nem nézett le senkit közülük, volt két jó szava mindegyikükhöz. Aztán – mivel magas ember a Miniszterelnök úr – meglátta, hogy a tömeg mögött egy koldusasszony kéreget. Kezével enyhén, barátian félretolta az embereket, és a hontalanhoz lépett. Leereszkedett hozzá, mint Gabriel Arkangyal, amikor meghozta a jó hírt, és megkérdezte:

– Mióta élsz az utcán, lányom? – A koldusasszony félig vak volt, de felismerte a Miniszterelnököt. Kezét összekulcsolta, és pityeregni kezdett.
– Az elmúlt nyolc évben lettem hajléktalan – válaszolta a koldus hüppögve.
– Ennek mától vége! – felelte határozottan a Kormányfő, majd hozzátette: kinyittatok neked egy önkormányzati lakást, és találunk neked egy munkát, ahol el tudsz helyezkedni, és év végén, ha jók lesznek a számok, majd nyugdíjat is emelek.

Na jó. Ezen a ponton álljunk meg, mert már nem bírom tovább írni ezeket a sületlenségeket. Ha elhitted ezt a történetet, akkor gratulálni szeretnék, mert te egy igazi Fidesz-fanatikus vagy, meg is érdemled! Ha nem hitted el, szintén gratulálok, mert ez azt jelenti, hogy a kételkedés már benned van. Ha gyűlöletet éreztél a szöveg olvasása alatt, akkor sincs gond, hiszen minden bizonnyal már annyi sérelem ért a kormány által, hogy téged többé nem tudnak becsapni.

Most leginkább a második csoporthoz szólnék. Azokhoz, akik változást akarnak, mert érzik, hogy a mostani állapot nem jó, de eddig bíztak a Fideszben, vagy még nem döntötték el, kire fognak szavazni. Ők vannak a legtöbben, és rajtuk fog múlni a 2022-es választás, ami – és mondhat akárki akármit – még korán sincs lejátszva, és ezt a fideszesek is tudják.

41%!!! – Ennyien vannak a bizonytalanok ma. A többi párt a maradékon osztozik. Az összes párt. Ez azt jelenti, hogy a szavazók közel fele még nem tudja, hogy hova húzná az X-et. Az Orbán-kormány megdöntéséhez a fele is elegendő volna.

2022 a meglepetések éve lesz, és legjobban azok fognak meglepődni, akik a legjobban elbízták magukat. Orbán leváltható, és ez csak rajtunk múlik.

 

 

 

loading...