Orbán Viktor nyilvánosan is kihirdette zavaros látomását – ebből mi lesz?!

Kép forrása: nepszava.hu

Úgy tűnik, Orbán Viktor nyilvánosan is kihirdette zavaros látomását: ÚJ NÉP KELL! A jelenlegivel sok baj van. Tűnjön el mindenki, aki költséget jelent az államnak!

Először is hulljanak a betegek! Túl sokba kerülnek.  A megoldás egyszerű: kell egy hosszú várólista, amit nem bír élve kivárni a páciens, el kell venni a közgyógyellátást a rászorulóktól, szét kell zilálni a korábban működő körzeti orvosi rendszert, el kell üldözni az orvosokat és nővéreket, az itt maradó egészségügyi személyzetet pedig nem szabad megfizetni és túl kell hajszolni. A kórházakat tilos felújítani, növelni kell a kórházban szerzett fertőzések számát, és reggelire is elég egy mosatlan répa és egy szikkadt zsemle a bent fekvőknek.

Jöhetnek a fogyatékkal élők! Egészségesnek és munkaképesnek kell őket nyilvánítani, akkor is, ha mindkét lába hiányzik, ha vak, és akkor is, ha ágyhoz kötött beteg. Félévente vissza kell rendelni őket felülvizsgálatra, meg kell szüntetni minden olyan intézmény és alapítvány támogatását, amelyik azon dolgozik, hogy ezeknek az embereknek az életét könnyebbé tegye. Külön ügyelni kell arra, hogy a mozgásukban korlátozottaknak eszükbe se jusson a városban kóricálni, és esélytelenek legyenek a nehezített akadálypályaként működő tömegközlekedésben részt venni. A nyugdíjas éveikbe tilos beszámítani a rokkant éveket, így aztán nyugdíjuk sem lesz.

Nem kellenek a szegények sem! Irány a közmunka program! Itt újra átélhetik, milyen volt kiszolgáltatott rabszolgának lenni az ókori Egyiptomban, a munkafelügyelők kezéből már csak az ostor hiányzik.

Hajléktalanok? Ki kell tiltani őket mindenhonnan. Csökkenteni kell a hajléktalanszállók számát, akadályozni kell minden ételosztással kapcsolatos jótékonysági rendezvényt. El kell hitetni a lakossággal, hogy minden hajléktalan fertőző, így eszükbe sem jut segíteni vagy közelebb menni, ha egyikük összeesne vagy megfagyna az utcán.

Hitelkárosultak és Questor-áldozatok? Elég, ha az állam széttárja a kezét, és hagyja fuldokolni őket a többszörösére nőtt adósságban. Mivel úgysem bírják fizetni, előbb-utóbb mindegyikükre a kilakoltatás és a hajléktalanság vár.

Roma integráció? Szó sem lehet róla! Kit érdekel, hogy mit akarnak? Kit érdekel, hogy köztük is vannak értékes emberek? Rákkutató lett a cigányfiú? Cserdi polgármestere azt hirdeti: Önöknek termeltük, nem önöktől loptuk? Nem számít. Maradjon csak az a hit az emberekben, hogy mindegyikük bűnöző! Éljenek tovább a putrijaikban, és esélyük se legyen egy jobb életen gondolkodni. Ők a gyűlöletpolitika ideális alanyai. Farkas Flóri majd képviseli őket!

Nem maradhatnak ki a nyugdíjasok sem. Érthetetlen, hogy bírnak ezek az emberek ennyi pénzből még életben maradni, a gyógyszereiket és a rezsijüket kifizetni, s még mindig azon gondolkozni, hogyan támogassák gyermekeiket és unokáikat. De szavazótábornak kitűnőek! Elég elhitetni velük, hogy hatalmas nyugdíjemelés várható. Elég kiszúrni a szemüket néhány ezer forintos Erzsébet utalvánnyal. Ha szavaztak, újra feledhetővé válnak 4 évre.

Iskolák? Oktatás? Gondolkodó emberek? Szó sem lehet róla. Minden oktatási intézményt meg kell fojtani, el kell venni az önállóságukat, lehetetlenné kell tenni a kreatív oktatást. Az lenne az ideális állapot, ha csak a Fidelitas tagjai járhatnának egyetemre. Mert az ő értelmi szintjük a cél. Kár, hogy ezzel a szinttel csak a vakond találkozik!

Tanulási nehézséggel küzdő, speciális oktatást igénylő gyerekek? Nincs kivételezés! Ha az elefánt nem tud fára mászni, ő a béna! Ennek az országnak nem kellenek Einsteinek (ő is diszlexiás volt, sőt, enyhe autizmusban szenvedett). A XXI. század Magyarországán, Orbán Viktor uralkodása alatt maximum csak egy kisegítő iskolát végezhetett volna el.

Módszereik hatékonyak. Kivándorlók, öngyilkosok, ideje korán meghalt emberek, depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel küzdők szegélyezik kormányzásuk útját!

Ők azonban megtalálták a megoldást a népességfogyásra, s fennen hirdetik: Magyar nők, szüljétek tele a Kárpát-medencét! Legyen tele az ország sok kicsi Orbán Viktorral, Kövér Lászlóval, Németh Szilárddal, Habony Árpáddal, Matolcsyval, Rogán Tónival. Micsoda génállomány! Orbán Viktor ÚJ NÉPE! A hernyóemberek generációja…

Egymillió gondolkodó, tehetséges ember már elhagyta az országot. További kétmillió fejében ugyanez a gondolat körvonalazódik. Lassan csak az marad, aki nem mehet el, vagy a végsőkig ragaszkodik a szülőföldjéhez. Ahogy én is! Mert nem fogtok elüldözni a saját hazámból!

Remélem, összeszorul a gyomrotok, és rettegtek attól a pillanattól, amikor majd mi mondjuk ki ezt a mondatot: Orbán Viktor, vádolom Önt hazaárulással, az ország kifosztásával, a közpénzek ellopásával, a demokrácia és a jogállam megszüntetésével, a sajtó- és szólásszabadság eltiprásával, milliók nyomorba döntésével, a gyűlölet politikai szintre emelésével…

Remélem, álmotokban látjátok magatokat szakadt ruhában, utcát söpörve, kukában élelem után kotorászva, rács mögött töltve napjaitokat!

Mert ez lesz a mi VÁLASZ-unk 2018-ban! Mi már készülünk, ti is készüljetek!


Katona Andrea


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Ferenc Gyükér

  Magyarországnak úgy Mátyás király idejében volt értelmes irányítása. Azóta nem tudok normális vezetőt.

  • András Kiss

   Mátyás egy elnyomó diktátor volt. Az idő megszépíti a történteket…

   • Pál Pay

    Mátyás éppen olyan geci volt, mint a felcsúti rém… az idejében talán annyival volt jobb, h élt még a faizás, a közös legelő joga és az adóbevallás elfért egy söralátéten…

    • Rozsnyainé Hekman Piroska

     Mátyást annak ellenére igazságos királynak tartották az emberek,hogy tényleg keményen adóztatott.Ha nem csal az emlékezetem,a füst adót is ő vezette be,amit azóta is fizetünk.Akkor mégis miért tartották igazságosnak?Mert a gazdagokat is megadóztatta,amit addig senki nem tett meg.Sajnos ez ma nem így van,mivel minél gazdagabb valaki,annál több lehetősége van “adót kerülni”.A kiskeresetü alkalmazotton pedig az utolsó forintot is behajtják.

     • Pintér Tibor

      Az igazságos Mátyás is ugyanúgy osztogatta a talpnyalóknak a birtokokat, kastélyokat. neki is megvolt az érdekeltségi köre, akik igazságosnak tartották. Ugyanúgy mint most , például a “sósavas bácsi” . vagy a Bözsi nénik.

     • Pál Pay

      rosszul tudod… csak nézz utána… keménykezű, aljas, szipolyozó köcsög volt, mint az apja, aki vhogy beverekedte magát Zsigmondhoz

     • Sallai Tibor

      Frászt. (Bocsánat, de télleg…) Mátyás adóreformot hajtott végre, elsősorban az ország stabilitása érdekében. Az évi 120 ezer aranyforint jobb években felugrott 900 ezerre is. Ennek része volt a füstadó, de a nemes nem adózott. A nemesek szemét az szúrhatta, hogy a korábban megszokottakhoz képest nem vethetett ki saját adót jobbágyaira, feleslegesen terhelve őket. Vámreform, adóreform, központosított pénzügyi rendszer, koronabirtokok visszavétele, rendkívüli katonai sikerek, stb. stb. A 32 év alatt amíg uralkodott, az egyetlen komolyabb összeesküvés is ezért esett: Nem jutott hozzá Vitéz János a szokásos zsebpénzéhez. Lehet divat manapság mindent és mindenkit szidni, aki sikert ért el, talán nincs már jobb, amivel néhány okostóni előállhat… de attól még sületlenség. Ne kössük már össze a nevét azzal, ami most folyik.

     • Kovács Miklós

      A füstadó a jobbágy védelmét szolgálta, mint a rezsicsökkentés. Mentesítést jelentett annak befizetése, maga a ténye, épp a főurak adóitól. A füstről a lángja jut eszembe.(sic)..ki tud ma a természetben tüzet gyújtani? Talán a katona sem, hacsak nem volt elötte kiscserkész. És ha megtanulta, hogy olajoshordók felgyújtásával csak füstöt lehet csinálni, és ezt tilta a klimavédelmi egyezmény.

     • Klára Nemes

      Itt van nekünk a baloldal Ők már bizonyítottak https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE A semmitevésben kitűnőre teljesíttek https://www.youtube.com/watch?v=7hROyOLvM0kA tüntetőkkel sem bántak kesztyűs kézzel.Nem is vettek fel IMF hitelt ?http://magyarnarancs.hu/belpol/az_imf-hitel_tortenete_es_kovetkezmenyei_-_nehez_napok_ejszakai-70117 A bevándorlókat is befogadják.Minek is a kerítés? Kicsit sincs terrorizmus Európában https://www.youtube.com/watch?v=qfORQdmuT28&feature=share Vissza kel Őket tapsolni

     • Grénusné Kelemen Erszébet Anna

      Tán ez most nem ugyan úgy van ,17 % az adó ,egyformán fizeti ,a közmunkás és az is aki miliárdokat keres ,Orbán előtt csak az fizetett adott akinek minimál bérnél nagyobb keresete volt ,és azok csak termék adót fizettek akinek kevesebb volt ,Tehát az úgymond (nemes )most is jobban jár

     • Grénusné Kelemen Erszébet Anna

      Tévedés nem fizetjük már a Füst adót ,az Orbán 2 ÉVE eltörölte ,és mijen ,jó 3 éve nem láttam kéményseprőt ,pedig tűzvédelem okán fél éve elenörizni kéne .
      Ja mégis fizet füst adott aki dohányzik ,mert a dohány ára decemberben ,már a horribilisnál is nagyobb lesz

    • Szabó Albert

     Magyar vagy te?

     • Pál Pay

      és te? Bizonyítsd! Csak nem ott voltál a Feszty körképen? Tudod, azok között, amik egy szekeret húznak…

     • Tamás Bodor

      Mert te ott voltál?

     • Pál Pay

      persze… én az utóvéddel jöttem, mi nem voltunk a képen

    • vajjon ildikó

     és ki nem lenne olyan, mint a felcsúti g……..? lesz jobb jövőre?

     • Pál Pay

      persze—-

     • vajjon ildikó

      akkor neked már biztos jobb életed lesz

     • Pál Pay

      naná… nem leszek a birkák országában

     • vajjon ildikó

      elmész Mo-ról? ott is vannak birkák, a világon mindenhol egyformák az emberek.

     • Pál Pay

      dugd ki a fejed a hodályból és csodálkozni fogsz – egyáltalán nem egyformák az embeek. A magyart leginkább az irigység tartja össze, a többieket a közös szokások, az egymásra történő odafigyelés, segítő szándék, a magyaral szemben az az elv, h “nem azért élek, h mások életét megkeserítsem” .. Leben und leben lassen – ha ez mond Neked vmit

     • vajjon ildikó

      Nekem semmi bajom az emberekkel, vannak kivételek, de azok olyan észlények, mint te lehetsz.

     • Pál Pay

      ahham… van is bennem horatiusi büszkeség 🙂

     • vajjon ildikó

      na és mire vagy büszke?

     • Pál Pay

      arra, h én ismerem Horatiust… és te?

     • vajjon ildikó

      és még mit tudsz a morgáson kivül? szoktál nyugodt is lenni?

     • Pál Pay

      😀 ahham… amikor lerakom Babits Eratoját… 🙂

     • Zsuzsanna Fazekas

      Igaz, a leben und leben lassen az, ami Magyarországon nem érvényesül. Élni nem lehet, mivel nem hagyják az embert élni.

     • Klára Nemes
     • Pál Pay

      túl hosszú – nem

     • Grénusné Kelemen Erszébet Anna

      Birkák ,igen ,Mindenki isten báránya ,

     • Klára Nemes

   • Sallai Tibor

    Mennyi okos történész van itt…

  • Majoros István

   Az ellen is kirobbant a lázadás. Az se tetszett sokaknak.

 • kétllkedő

  Jaj, hát azért nem kell annyira hülyének nézni egy politikust, hogy ilyesmiket kihírdetne! Pláne nyilvánosan! Különösen tetszik: “Éljenek tovább a putrijaikban,” Hát… Nálunk a faluban a cigányok birtokában vannak a legszebb házak, putrik pedig egyáltalán nincsek. Kéretik úgy utálni Orbánt, hogy ne a cikkírót röhögjük ki!

  • Ret Ret

   A cikk írója egy erősen szellemi fogyatékos merev fasz!

   • ququtsch

    Esetleg van olyan punnyadt “fasz” is ,aki nem tudta értelmezni az írást?

    • kétllkedő

     Vannak olyanok! Meg olyanok is, akik tudnak olvasni a sorok között. És hát látják az írás célját. De ismerik az emberi reakciókat, ezért tudják, hogy ez az írás kapufa. Mivel véleményszabadság van, lehet az ilyeneket akár punnyadt fasznak is titulálni. Kérdés, hogy megéri -e? Ugyanis az ilyen jelző az íróját minősíti.

     • Greg

      Valóban azt ír mindenki, amit akar. Aztán szépen bezsebelheti a negatív riposztokat is, ahogy ebben az esetben is.

   • Gyula Tóth

    Szerintem te vagy az, Ő teljesen igazat ír sajnos:( Aki nem veszi észre az meg is érdemli!

   • Hobbit

    akárcsak te

   • József Borján

    Hát akkor te mi vagy?

   • Tamás Bodor

    Dehogy merev, csak fasz!

   • Rozsnyainé Hekman Piroska

    Arccal nem meri vállalni gyönyörű anyanyelvünkön megfogalmazott véleményét?

    • Ret Ret

     Ha jár érte egy oral sex akkor még a címemet is megadom.

  • morgoelektronika

   Én nem érzem öngólnak. Az “úgy tűnik” nem állítás…

  • ququtsch

   Sajnálom,hogy nem értette a fenti írás lényegét.Volt benne egy adag irónia és írói szabadság, viszont amelyeket tételesen felsorolt,az mind-mind megtörtént,történik és IGAZ!!!!

   • kétllkedő

    Értem én az iróniát, ha irónikus! Ez nem az. Az írás célja egyértelmű: undort, gyűlöletet kelteni Orbán ellen. De ahhoz is tehetség kell! Ez az újságíró tehetségtelen abban az értelemben, hogy nem tudja, mennyi az elég.

    • Molnar Peter

     Utálom én e nélkül a cikk nélkül is! Te nem? Mert ugye van miért!

     • Tamás Bodor

      Na miért Petike?

     • Anomander

      Mert egy szarkupac, aki felhasználja a jobboldali emberek jóindulatát.

     • Kővágó István

      Mert van olyan ! Hát környezetemben nem látom !csak víz fejeket lehet látni !

     • Molnar Peter

      Csak! Tamáska!

     • Tamás Bodor

      Nyomós érv!

     • Molnar Peter

      Na ugye!

    • Greg

     Nagyon is tudja. Az orbánellenes megnyilvánulásokból pedig nem lehet elég.

     • Tamás Bodor

      Magatok alatt vágjátok a fát!

     • Souky Sanjay

      Miért is?Mert nem nézi jó szemmel a szabadrablást?

     • János Feyér

      Ő rabol a legjobban!

    • Szűcs József

     Nos,ez nagyon is jó írás,az írója pedig nem írhatta úgy,hogy tessen az Orbán híveknek ,meg a humortalan embereknek is! A hiba az Ön készülékében van!

     • kétllkedő

      Az írás esztétikai értelemben silány, a célját pedig nem éri el. Mert aki utálja Orbánt, annak minek ez az írás? Aki meg isteníti, az pedig az írót fogja utálni. Jómagam csak elemzem. Soha nem szavaztam a Fideszre. De érdekel, mit írnak vezető embereiről. Meg azt is elolvasom, amit ők írnak másokról. Azokat is kielemzem. Aztán jót röhögök mindegyiken, mert átlátok a szitán. (A régi szép időkben 1 hónappal a választás előtt kezdődött a kampány. Arról folyt a vita, ki mit szeretne csinálni, ha megválasztják. Mos gyakorlatilag nincs kampányszünet, állandóan az megy. És hát arról szól, ki a hülyébb, ki a mocskosabb, ki lop többet, kinek szennyesebb a magánélete. Kit vett meg Soros, kit Putyin. Undorító. Ezért nem megy kb. 2millió ember szavazni.)

     • Szerintem Ön nem értette meg ezt az írást. Ennek az lehet, az oka, az itt felsoroltakból, egyiket se élte át. Vannak akiket sújtottak ilyenekkel. Van olyan akit többszörösen is. Az írást mondatanilag és stílusosan nem elemezném, de a lényeg nem is ezekben rejlik,hanem a tényszerű felsorolásban. Az a szomorú, hogy sokszor még a képviselők sincsenek tisztában a törvénnyel és, hogy valójában mi is történik…………………..Itt nem szeretném bővebben kifejteni, de ……………..

     • kétllkedő

      Hát igen. Ha az ember megpróbál tárgyilagos maradni, könnyen megkapja, hogy nem értette meg az írást. Pedig értem én, és értem a célját is. A cél érdekében pl. teljesen megfeledkezik a cikk írója a családok erőteljes támogatásáról. CSOK, családi adókedvezmény. Tanuláshoz diákhitel, de ezeket most hagyjuk. Tény, hogy ezeket a különböző családok különböző mértékben tudják igénybe venni, de hol voltak ezek az én időmben?! Ja igen, mert én sok mindent átéltem. A Rákosi korban voltam kisgyerek, – tehát ismerem a diktatúrát – 10 évesen átéltem az állandóan hamisított 56 -os eseményeket. (Szándékkal nem minősítem) Aztán jött Kádár, majd a fene nagy rendszerváltás! Az ország szétrablása privatizáció címén. Túléltem Antallt híres mondásával együtt. “Tetszettek volna forradalmat csinálni!” Jött Boros, Horn, I. Orbán, Medgyessi, Gyurcsány, Bajnai. Most II.és III. Orbán korát nyűvöm. Szóval van némi összehasonlítási alapom. Ha tehát azt mondom, az egyik politikus kutya, a másik eb, akkor tudom, mit beszélek. És 2 dolog biztos: 1. ahogy a késő Kádár – korban nem volt vidéken egyáltalán forradalmi – vagy rendszerváltó hangulat, úgy most sincs. Az emberek végzik a dolgukat, aki pedig nem olvassa a politikát, a TV – ben pedig csak a szappanoperákat meg a Szulejmánt nézi, az nem is tud semmit a felsorolt dolgokról. Mert jól él. 2. Ilyen mocskos a politikai közbeszéd nem volt soha! Fentebb felsoroltam, miért. Végül pedig pontosan tőlünk indult az a cigánygyerek, akiből rákkutató lett. Gratulálok neki! És megkérdem szerényen, hány magyarból lett rákkutató? Hát ez igazán nem a kormánytól – a mindenkoritól!- függ! Büszkén döngetjük a mellünket Nobel – díjas tudósaink felsorolásával, közben elfelejtjük, hogy idehaza nem lett volna belőlük semmi. Pedig akkoriban nem a Fidesz és a “csuti törpe” volt kormányon. Nem szeretm Orbánt! De a hülye gyűlöletkeltő írásokat sem! Bárki írta, bármilyen párt szekértáborából! És igenis öngól, mert az Orbán – elleneseket nem kell győzködni, az Orbánpártiakat meg nem lehet. A semlegesek – a többség – pedig utálja a politikai hányadékokat. Magának is jó reggelt!

     • Bercsényi György

      Tökéletesen összefoglalta a lényeget !

     • Szabó Ilona

      Egyetértek!

     • Miklós Erdős

      Akinek egy ilyen vádirat elolvasása után stilisztikai problémája van,az egy megalkuvó féreg, akinek mindig jó minden ahogy van ,mert az ő élete rendben van. Ez segítette hatalomra mindig a diktátorokat, amire a kis férgek rájöttek hogy a struccpolitikájuk csőd, addigra háborúk és forradalmak pusztítottak el mindent,ami emberi.Vedd már észre öreg,hogy mi van

     • kétllkedő

      Megalkuvó féreg? Remélem, te a cikk elolvasása után rohansz forradalmat csinálni! Vagy legalább tüntetni. Apropó, tüntetés. A legnagyobb tüntetések idején egyes médiumok szerint 70ezren voltak. Mások vitatják ezt, de maradjunk ennél. Á, legyünk nagyvonalúak, legyen 100ezer tüntető. Magyarország lakossága durván 9 és fél millió. Budapest lakossága 2017-ben körülbelül 1.732.000. Ha 100ezer vonult utcára, számold már ki, hányat nem érdekelt az egész. Láttál már igazi diktátort? Én láttam egy keményet meg egy puhát. Rákosit meg Kádárt. Ha te a forradalmat egy kalap alá veszed a háborúval, akkor hogyan akarsz egy diktátort elkergetni? Kommenteléssel és mások legyalázásával? Tudod mit? Legközelebb szavazz valaki másra.

     • Miklós Erdős

      Demagóg emberrel nehéz vitatkozni,nem is szeretnék. Ahhoz hogy valaki elfogadja azt,amit ez a maffia tesz a magyar lakossággal,ahhoz velejéig romlott bűnpártolóvá kellett válnia.Ide züllött (veled együtt) a szavazók egynegyede és azt gondolom a média segítségével további harmada fog ide aljasodni. Aki Európában, kultúrában szeretne élni,bármilyen fájdalmas is ,de mennie kell amíg nyitva az ajtó. A hagymaszagú,pálinkától bűzlő parasztvilág 200 évvel veti vissza ezt az országot- tied lehet barátom,élj benne boldogan!

     • kétllkedő

      Jó ember,aki nem fogadja el, azt mit tegyen? Verje a seggét a földhöz? Te pl. mit teszel? Szóval maradt az, hogy akinek nem tetszik, az szavazzon másra. Jómagam soha nem szavaztam erre a bandára, most sem fogok. Ha elég sokan gondolják így, lesz kormányváltás. Ha nem, akkor maradnak. Pálinkától bűzlő parasztvilág már régen nincs. A hagyma meg egészséges. Tschikós, gulasch, délibáb, betyártschárda már a Hortobágyon is csak a derék deutsche thúristáknak van! Munka után farmert ránt a tschikós meg a tschárdásné. A földeken pedig digitális műszerekkel megrakott, légkondicionált gépek dolgoznak.

     • Tamás Bodor

      Remek írás Kétllkedő uram!

     • Ön, miből gondolja, hogy nem éltem át sok mindent? Miből gondolja, hogy szappanoperákat nézek? Sokkal aktívabban töltöm a napjaimat, annak ellenére, hogy már nagymama korú vagyok és vannak unokáim is. Nem véletlenül írtam amit írtam. Bizony sok mindenen keresztül mentem, többek között itt is le van írva pár dolog, ami engem is sújtott megváltozott munkaképességű vállalkozóként. 40 év munkaviszony után nem mehetek el nyugdíjba, mert megváltozott munkaképességű vagyok és a kutyát nem érdekli, hogy dolgoztam és fizetve voltak utánam a járulékok is. A 2012-es jogszabály, lehetőséget ad rá, hogy ne vizsgálják ki után fizették és ki után nem. Elvették a rokkant nyugdíjamat, amit saját jogon kaptam, rehabilitációs ellátásomat lecsökkentették 32.000 forintra és köteleztek arra, hogy a vállalkozásomat 1 napra szüntessem meg, mert ezt írta elő a jogszabály, amit jeleztem egy képviselőnek és kértem nyújtsanak be módosítást, mert rengeteg megváltozott munkaképességű vállalkozót tesznek így tönkre. A jogszabályt 2016 júniusában módosították, de ez rajtam már nem segített, nekem január 1.én kellett megszűnni. Negyedikén itt voltak a megrendeléseim, mégse tudtam visszaindulni, egy másik jogszabály miatt 2 évig nem lehetek ugyan azokkal a feltételekkel vállalkozó, mint voltam és a kutyát nem érdekli, miért szűnt meg a vállalkozásom. Ez csak egy példa és nem a FIDESZ ellenesen, hanem tényszerűen. A családi baráti körömben is vannak fideszes képviselők is, de sajnos a fent leírtakról se tudtak, hogy ez így van, teljesen megdöbbentek és mondták is, hogy kihez forduljak, hogy változtassák meg. De, más dolgokról is írhatnék, amit ismerőseim átéltek, átélnek.

     • kétllkedő

      Már ne haragudjon, de ön mondta rám, hogy: “Szerintem Ön nem értette meg ezt az írást. Ennek az lehet, az oka, az itt felsoroltakból, egyiket se élte át.” Én önre nem mondtam semmit. Sőt, olyat sem állítottam, hogy az írásban felsorolt dolgok hazugságok lennének.

     • fiktív

      remélem tudod hova NE TEDD AZ X-ET VÁLASZTÁSKOR !

    • Tamás Bodor

     Teljesen egyetértek!

    • Aron Janos Lang

     A kedves vezető megteremti maga körül az undort, a megvetést. Ez az írás, csupán egy kivonat arról, hogy mivel is vívja ki magának.

    • Éva Kútvölgyi

     Nem kell undort és gyűlöletet kelteni, megteszi az Orbán saját maga nap, mint nap. Ami a cikkben van, bármennyire is ironikusnak tűnik, de csontra igaz.

     • Tamás Bodor

      Mondod te!

     • fiktív

      én is mondom .. és még hányan !!!

     • Tamás Bodor

      Ne hagyj tudatlanul, áruld el hányan! Tippelhetek? 80-100000?

     • fiktív

      bízom benne attól sokkal , d sokkal többen !!

     • Istvanne Koczka

      Egymillió hétszázezren küldték vissza a konzultációt…ennyi kb a fityiszes őrült,meg néhány hozzá nem értő nyugdíjas.A többi nem akarja a fityiszt,de nem ám!

     • Marcipa Anikó

      Ettől a tudatlan nyugdíjasozástól égnek áll a hajam. Az egykori tanárokról, orvosokról, mérnökökről… stb beszélsz butuska

     • fiktív

      én is ezt mondom .. nem akarjuk ezt a tolvaj csaló kizsákmányoló népnyúzó mocskos csürhét ..rossznak címezted a beírásodat ..
      na meg aki visszaküldte sem mind a seggét nyalja ennek a gecorbáncnak sokan úgy hogy orbán takarodj .. csak azt nem beszélik ezek .. na meg én is nyzgdíjas vagyok tudod ???

     • Tamás Bodor

      A fityiszt majd te kapod az orrodra jövőre, amikor összeszámolják a szavazatokat, azt nektek csak a maradék jut!

     • Léber Károly

      Azt a fityiszt te is megkapod ám!

     • Tamás Bodor

      Mire gondol, kedves uram?

     • vajjon ildikó

      Tied a kisgyerek Éva? ha igen, akkor azért jó a gyerektámogatás nem? Azt ki adja Gyurcsány?
      attól éhen halna a gyereked.

    • Emília Széchényi

     feleslegesen tolod a szekerét bárkinek, én nem tolom.

    • Rozsnyainé Hekman Piroska

     Szerintem irónikus,vagy nevezhetjük cinizmusnak is.De a cinizmusnak mindig OKA van.És szerintem itt nagyon sok ok van felsorolva,talán még folytatni is lehetne!

    • Katalin Patakiné Farkas

     Már nem kell kelteni semmit, meg van az már anélkül is!
     Tökéletesen egyet értek a cikket író minden mondatával, mert sajnos igaz!

   • Tamás Bodor

    Még, ha igaz is lenne, de nem Orbán mondta!

  • József Borján

   Még a sunyi nicknevedet sem vagy képer bepötyögni. És mit keresel a Facen? Hülye bayered véleményét ismered? Tökkel ütött vagy.

   • kétllkedő

    A “sunyi nicknevemben” azért van két ll, mert a valódiban is annyi van. Amúgy pedig joggal kételkedem a sajtóban megjelent dolgokban. Mindegy, melyikről van szó. Bayer nem az enyém és nem szoktam a véleményét olvasgatni. Orbán nekem sem tetszik. De az olyan hülye újságíró sem, aki hülyeségekkel akar gyűlöletet kelteni! Tudod mit? Te sem tetszel, ill. a véleményed nem teszik. Fütyülök rá!

  • Vándor Andrea

   Akkora marha politikusunk viszont VAN, aki eleve azzal rukkolt elő, h.
   “Ne azt figyeljék, mit mondok, hanem h. mit teszek…!”
   MEGLÁTTUK!!! Ebben az írásban pedig tételesen felsorolva olvasható is.
   Tudj’ Isten miért, de ebben az országban (no, meg a határainkon túl is) vagyunk ám pár milliónyian, akik el is veszítettük sorra a humorérzékünket…
   Kétségbeesve mégsem vagyunk, mert hiszen szó sincs kapufáról: ugyanis
   EZ A GÓL RENDESEN BENT ZÖRÖG A HÁLÓBAN – KIVÉDHETETLENÜL!!!
   Annak a bizonyos marha politikusunknak az “áldásos” közreműködésével 😀

   • kétllkedő

    Lassan mondom, hogy érthetőbb legyen: A cikk célja egyértelműen az, hogy Orbánt gyűlöljék meg. Így aztán ne szavazzanak rá, ill. a Fideszre. Bár ezt így nem mondja ki, de mi más lehetne? És azért öngól, vagy legalábbis kapufa, mert: 1, Aki már utálja Orbánt, annak nem kell még egy adag. 2. De vannak szép számmal, akik imádják. Ezek pedig olyanok, mint a Fradidrukkerek, mindegy, mit játszik a csapat, akkor is hajrá Fradi! Ezek egy része az ilyen cikkeket el sem olvassa. Marad a “Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” Akármit is kéne ez alatt érteni. 3. Akik pedig függetlenek, el nem kötelezettek, ingadozók, azaz a többség: azok undorodnak a most divatos politikai sárdobálástól. Mindegy, ki dobálja a sarat, kire. Mert nincs ám különbség. Na, ezeket kéne meggyőzni, de ilyesmivel nem lehet. Tehát öngól. Nekem persze ez mindegy, mert én nem eszem meg egyik oldal mocskosságait sem. Nem véletlenül Kétllkedő a nicknevem. (Ja igen, nem rossz helyesírásból ered a két l, ahogy azt József Burján hiszi.)

   • Tamás Bodor

    Majd jövőre eldől, mennyit érnek ezek a ” kivédhetetlen gólok”!

  • Emília Széchényi

   gyurcsány annyira okos volt, hogy direkt csinálta. ne vitatkozzunk, mert ők szépen megegyeznek a hátunk mögött. névnapra nem minket hívnak el, hanem egymást.

  • mókusOFF

   kétllkedő . micsoda nick… és micsoda arc… nos …PROPAGANDA SZUTYOK,,, nyomd meg a katapult gombot a Teljes megsemmisülés felé és MOST TŰNJ EL!
   melegen ajánlom… előtte gyűjtsd be a nyáladat amit szétfröcsögtél…

   • kétllkedő

    Micsoda logoka! Lenyűgöző érvelés! Hatalmas cáfolat a mondandómra! És ez a filantróp hangnem! Na majd ezzel fogod meggyőzni az ingadozó szavazókat… Tényleg legjobb lesz eltünnöm innét, mielőtt elhányom magam. És a te nickneved meg a csatolt kép… Zseniális!

 • Gábor Héder

  ettől az igaz az államnak a legnagyobb heréi ők! Lázár nem egyszer nyilatkozta “annyit is ér” valaki. Orbán pénzszórása, a milliárdok elsíbolása csak a szociális, a nyugdíj, a betegek , elesettek semmibevevésével lehetséges! Aki náluk dolgozik éhbért kap! Fizetés amit annak lehet nevezni a pribékeknek jár! Vissza kell gondolni nem egyszer mndták majd az olcsó munkaerő , meg dolgozzanak reggel-estig hozzák a hasznot! Nem véletrlen ma már elfogyott a képzett munkaerő, több ezren indulásra készen! Az iskolarendszer szart sem ér! A vidék elmaradott, képzetlen még segédmunkásra sem alkalmas! A közmunka pedig sok esetben a haveroknál jelent olcsó munkaerőt.

 • Tamás Tibor

  József Borbély: A Magyar Mátrix, már a jelen

  Az Aranykor 2011.11.11. elkezdődött, mivel ezen a napon visszahelyeztem a Dunán a Budapest hajón az Apostoli Magyar Királyságot a jogaiba.

  Ezt megelőzően 2011.04.16.-án megalapítottam a Szent Korona Magyar Nemzeti Fejlesztési Bank Innovációs és Tőketársaságot (Szent Korona Bank), majd 2013.03.05.-én kibocsátottuk az új elektronikus fizetőeszközt, a Szentkoronát (STK).

  Mostanára elkészült a Szent Korona Bank teljes alapszoftvere, mellyel képesek vagyunk nemcsak a teljes lakosság, hanem az államapparátus, illetve minden más jogi személy pénzügyeinek kezelésére, valamint a teljes állam irányítására, mindezt – leszámítva a rendszergazda informatikusokat – élőmunka ráfordítása nélkül, hibátlanul.

  Ezzel nemcsak a bürokrácia csökken le a nulla közelébe, hanem a pénzzel elkövethető korrupció is meg szűnik szinte teljes egészében, valamint a megélhetési bűnözés is, mivel havi 400.000 Ft-nak megfelelő Szentkoronát folyósítunk mindenki számára az egész világon.

  Természetesen túlnyomó részt minden más bűnözés is megszűnik, mivel az elektronikus pénz útja nyomon követhető, illetve bármikor visszaellenőrizhető. A Szent Korona Bank szoftverét a világ összes államának ingyenesen bocsátjuk a rendelkezésére egyfajta franchise-ként.

  A Föld is élő lény! A megóvása, azaz az otthonunk megóvása csak és kizárólag teljesen összehangolt világgazdasággal lehetséges, mely megvalósításának az ideje elérkezett, mivel a tudomány jelenlegi állása már lehetővé teszi, így képesek vagyunk az égész világot egyetlen rendszerként kezelni.

  A fenti megoldás nemcsak az átlagembernek jó, hanem a jövő hatalmi elitjének is, mivel legalizálhatják a vagyonuk egy részét, illetve a hatalmukat generációkon keresztül megtarthatják, mivel az abszolút monarchiában nincsenek választások, a vezető csak akkor távolítható el, ha az Ellenállási Záradékban foglaltak alkalmazásának esete áll fenn.

  A fenti új világirányítási rendszer megalkotása az emberiség történetének a legnagyobb innovációja, mivel a Szentkoronával az energia szabad áramlása valósul meg, illetve egy olyan tökéletes rendszert hoztunk létre, mely kizárja a visszarendeződést, leválasztva a pénzről a felesleges és káros funkciókat.

  Minden jog és tulajdon forrása az egész világon a Szent Korona, ez egyben az egyetlen valós ideológia, azaz az egyetlen igaz vallás, mely az Isteni Univerzum Törvénye.

  A Vaskornak vége, mert a vaspénznek is vége

  Az utóbbi évtizedekben már a vízcsapból is az úgynevezett háttérhatalomról szóló információk folytak, rémisztgetve az embereket mindenféle bőr alá ültethető chip-kel, mátrixszal meg világ kormánnyal, az emberiség nagyobb részének kiirtásával és még sok minden más egyébbel.

  Mindez azért történt, mert valóban egy szűk elit uralta idáig a világot már több mint ezer éve, illetve korábbi időkben is előfordult ugyan ez. Minden baj forrása, hogy a pénz kibocsátás kikerült az államok kezéből és, hogy csak kamatért adták, úgy hogy gyakran nem is a kamat kellett az uzsorásoknak, hanem a fedezetre fájt a foguk. A vaskori mátrix szerűségnek az is a vesztét okozta, hogy jogtalanságra épült, és mint tudjuk, a jogtalanságra jogot alapítani nem lehet (Aranybulla, Ptk. 4 § (4) bekezdés: senki a saját felróható magatartására jogot nem alapíthat).

  Másik problémájuk pedig az volt, hogy valódi legálisan és közvetlenül gyakorolható hatalomra, főként világhatalomra nem tudtak szert tenni, mivel vaj van, illetve volt a fülük mögött. Ezért nem állhattak ki a napra, így „csak” befolyásolva tudtak indirekt módon irányítani, ami számtalan problémát okozott számukra, mert a zavarost, amit létrehoztak, más hozzájuk hasonló, csak pitiánerebb bűnözők, igazi posvánnyá züllesztettek, például a szervkereskedelemmel és hasonló bűncselekményekkel. Jobbára persze ezen, kisstílű bűnözőkről is leszedik a sápot a „tápláléklánc csúcsán lévő oligarchák.

  A hatalmi „elit” minden korban megtalálta a módját, hogy hogyan tévesszék meg az embereket. Korábban vallásokkal, majd később izmusokkal, „demokratikus” államberendezkedésekkel, pártokkal, stb. Most, hogy a pártok tevékenységét az emberek kezdik átlátni, újra előtérbe helyezték a vallásokat. A demokrácia látszatát azzal igyekeznek fenntartani, hogy sztrájkokat és tüntetéseket „szerveznek” provokatívan, hogy a nép azt higgye, hogy ezekkel az eszközökkel majd elérhetnek valamit. Valójában a céljuk pedig az, hogy destabilizálni tudjanak egy-egy térséget, zavargásokat, majd polgárháborúkat kirobbantva, hogy növekedjenek a fegyvereladásaik.

  Összefoglalva az államoknak és a világnak kell, hogy legyen egyszemélyi felelőse, mert az úgy nevezett demokráciákban nincs ilyen személy. Ezért aztán minden megtörténhet, aminek nem szabadna megtörténnie. Az államoknak vissza kell venni az irányítást az oligarcháktól, és állami kézbe kell venni a közellátást teljes egészében. A piacgazdaságról át kell térni az összehangolt tervgazdálkodásra a világon. A világ irányítása abszolút monarchia bevezetésével a töredékébe fog kerülni az eddiginek. Csak egyedül ez az egy megtakarítás fedezetet nyújt a havi 400.000 Ft-nak megfelelő alapjövedelem kifizetésére.

  Tudomásul kell venni, hogy nem lehet mindenkit foglalkoztatni a világon és itthon sem, mivel akkor túltermelési válság robbanna ki, amire már nem egyszer volt példa, lásd az 1931-s világgazdasági válságot. Sőt a folyamatosan gyorsuló ipari forradalom hatására kb. 20 éven belül ötödére zsugorodhat a foglalkoztatás. Ezért kell a termőföldeknek és a termelőeszközök nagy többségének állami tulajdonba kerülni. Így az államon keresztül igazságossá tud válni az elosztás, az alapjövedelem folyósítása mellett a munka elsődlegesen motivációvá válik. Egyébként az emberek nagy többsége egy idő után otthon is el tudja foglalni magát, ki fogják találni, hogy hogyan tegyék jobbá és kényelmesebbé az életüket, vagy hogyan egészítsék ki a jövedelmüket az esetleges költségesebb céljaik elérése érdekében.

  Természetesen Magyarország kivételével az államok új vezetői a mostani hatalmi elit köreiből fognak kikerülni, hiszen ők vannak abban a helyzetben, hogy dönthessenek az országuk csatlakoztatásáról az Apostoli Világ Királysághoz. Ez az utolsó „piaci” verseny ahol megküzdhetnek elsőbbségükért a szakrális pozícióra.

  Kecskemét, 2016.04.03.

  I. József Nimród Bátor Atilla

  Apostoli Világ Király

  • Greg

   Hülye.

   • Tamás Bodor

    Kifejtenéd, kedves uram! Vagy a szellemi képességeid nem teszik lehetővé több kibővített mondat leírását!

 • Pusztai József

  Hülye gyilkos, tolvaj, állat!

 • józsef knobloch

  Rémlátomás!

 • Pataki Gábor

  Nagy kalap kula vagytok ellenszelesek!

 • vydámbarak

  ha már faxiszta disznók,akkor végezzék is úgy. majd elmondhatják göbbelsszel szólva,hogy volt pár jó évük.

 • Sandor Kincses

  Aljasság, ez a rágalmazó iromány már átlépte a Rubikont. Jogi elégtételt de azonnal, precedens kell, mert ez gyalázat.

  • Tamás Bodor

   Így igaz Sándor! A régi rendszerben a nyomdáig sem jutott volna el egy ilyen iromány! Repült volna a főszerkesztővel együtt az egész bagázs a gulágra!

   • Bazsi

    Hát akkor miért nem jelentitek fel?

 • István Kiss

  Erkölcsteken, hazug szamársághalmaz.

 • Berecz József

  KI LEHET AZ A MARHA POLITIKUS AKI ILYENEKET MOND ?? EZ KÉSZ ÖNGYILKOSSÁG !! VALAMIKOR FLETÓ MONDOTT MARHASÁGOKAT AMI KISZIVÁRGOTT BELE IS BUKOTT A KÖCSÖG !! ÍRJA LE VALAKI HOGY VAN -E VALAKI AKIRE RÁLEHETNE BÍZNI AZ ORSZÁGOT ?? A FIDESZBE SINCS –DE A BALOLDALON NAGYÍTÓVAL SE LEHET TALÁLNI !!!!! TALÁN TÖRÖK ZSOLT !

  • Mihály Pmisi Polecsák

   Lehet van de nem érdek hogy megjelenjen…minek? Hogy öt is felkeresse Orbán ahogy Botkával tette és őt is megvehesse települési projektekkel vagy mással kilora???? Persze hogy bele menne hisz a saját lakoközösségét akarja,akarná amugy is képviseleni és nem Fideszes ellenszélben illetve Kormány ellenszélel vagy Önkormányzati testületi ellenszélell szemben!

 • Éva Kútvölgyi

  Érdemes elolvasni a “Diktátorok kézikönyvét”, mivel pontosan aszerint tesz Orbán. Teljesen lezülleszti az országot, elszegényíti a lakosságot, a birka kétmillió pedig bőven elég neki ahhoz, hogy újra és újra hatalomba segítse. Persze, ahogy a könyv is írja, mindez csak addig tart, amíg van pénz-utánpótlás (EU-ból) és amig az elszegényített lakosság hajlandó tűrni, hogy kizsigerelik. Az elégedetlenség már elkezdődött, legutóbb a mentősök, de majd jönnek sorban a többi szakmák is, nyiladoznak a szemek.

 • Nagy Ernő

  A cikk stilisztikájával nem foglalkozom, de aki figyeli a törvényalkotás menetét, annak világos,hogy mindaz amit felsorol, valóság. Nagyon ügyesen alkalmazzák az egyéni törvényjavaslatok beterjesztését és így kikerülhető a bizottsági esetleges vétója s így minden egyeztetés, akár másnap már törvény lehet belőle. Ezt én öntörvényességnek nevezem és nem egy demokratikus parlamenti munkának!

 • lábatlan

  őrültek, elől a főnök, mögötte, a Halász Jani!

 • Vándor Andrea

  És még most is azt sugallják egytől egyig a médiák, h. nincs remény:
  a fideSS leválthatatlan!!!
  Akkor e cikk írója, Katona Andrea – amúgy pedig a VÁLASZ nevet viselő párt vezetője – KI, ha nem olyan alternatíva, akire és csapatára nyugodt lélekkel adhatja majd a voksát bárki ember fia és lánya, aki végre normális viszonyokat akar megérni a saját hazájában?!!!
  Ja, hogy nem ismeritek?
  De mi gátol meg itt bárkit abban, h. megismerje őket?!
  Mert a kis pártokat csípőből kamu pártokká minősítették az értünk a jövőben tenni láthatólag továbbra sem szándékozó, béna “ellenzéki” vezérek?
  Akkor hát higgyetek nekik, bújjatok továbbra is az ő “védelmező” szárnyaik alá!
  Csak aztán ne siránkozzon, lázongjon jövőre senki – és csak kushadjon a sarokban, ha egyszer rákérdeznek a gyerekei:
  “Miért hagytad, hogy így legyen?!!!”

  • Mihály Pmisi Polecsák

   Állitolag sok az olyan párt ami csak a támogatások felvevése miatt indult 2014 ben es majd 2018 ban…szerintem csak arrol van szo hogy nem elég maga a pénz szervezetség kell,emberek,szervezetek stb de ha pl nincs helyi párthely személyes találkozás se szervezetség akkor hiaba a pénz…. persze mi a siker relativ aki eleri az 1% os támogatotságot az ujabb állami támogatást kap…

 • Tatár Imre

  Nekem ez az írás itt-ott kissé bűzlik. Ezt inkább szellentés mint ellenszél.

 • Nimcsovics Gergely

  Hozzaszolok a sajat nevemben, regota mondom hulye ez a nep, teljessen mindegy ki MIT is irogat igazat vagy csak legbol kapot baromsagot, a celjat eleri vele ti sok sotet emberek egymasnak estek es nyelveteket egymas mocskolasaval elesititek, kegyelem nincs de ertelmes hozzaszolas since es sajnos eredmeny since. Mert ti Magyarok vagytok virtigli honfoglalok dicso leszarmazotak, csak nem ugy eltek nem vagytok szabadok nem vagytok egysegessek kulonbozik a velemenyetek pedig valamennyien tudjatok azt amit e kormany csinal az nemzet pusztito,minden tekintetben NEP ellenes ez nem mai jelenseg amiota e NEP elvesztette hitet, es gyava patkanya alakitotta a tortenelem, de ti a sajat tortenelmeteket sem tudjatok, elfogadtatok a hazugok tortenelmet es aszerint is eltek, es nem veszitek eszre mennyit artotok onmagatoknak, es a nemzeteteknek.Csak egyszer probaljatok meg fogjatok ossze tegyetek felre az eloiteleteteket a kulon kulon valo igazatokat, egysegben az ero nincs hatalom Ami a nepet letudja gyozni ha eggyseges tud lenni,kulon kis csoportokban sosem lesztek erossek,ha egymasnak estek csak a hatalmat segititek ti ostobak es minden marad a regi, exert volt hiaba valo minden forradalmatok,harcotok az elnyomotok ellen, es marad a jovoben is, csak egyszer meg tamadjon del eggyut e nep hatalmas ereje akkor elfogjatok torolni a zsarnokokat kulon kulon soha.

  • Mihály Pmisi Polecsák

   Nem akar a nép forradalmat csak békét és nyugalmat ! Valo igaz azzal nem lesz valtozás vagy csak sokára…. De addig béke és nyugalom sincs ha egymásban ellenséget látó emberek vannak!

  • Tamás Bodor

   Ezek szerint te nem vagy magyar! A helyesírásod is ezt tükrözi! Akkor ne nekünk osszad az észt, úgyis kevés van neked belőle, hanem a saját népednek!

   • Nimcsovics Gergely

    T Tamar Bodor irhatom a neved a Magyar helyesiras szerint, te virtigli Magyar, Bodor Tamar ur e leveler is egy Angol tabletten iron es az Angol abc-ben a betukon nincs ekezet,es az is igaz neha melle it az ember es meson veszi eszre, mint az is hogy a tablettem korigalja a hibat de sajnos Angolul enyi.Ennel sokkal nagyobb a baj igen a nevem szerint end nem vagytok Magyar es were buszke is vagytok, az end apai szuleim 1300-1400-as evekben imigraltak Magyarorszagban es sokkal tobbet tettek exert a honert mint a tied, nagyapam vegig harcolta a szarajevoi bevonulast es az elso villaghaborut,az spam a masodik villaghaborut, hogy csak e kettot emlitsem end mar ITT szulettem mint ahogy OK is csak Magyarul I’ll azAngolt beszelem, a helyes irasom magassan Jobb mint a tied meet te meg a nevedet sem Tudor Magyarul leirni.Nehany szot magamrol Paszton Latham napvillagot de Szegeden nottem fel es Ott is vegeztem az iskolaimat, ugyszinten Ott alltam 1956 okt 23- an az elso sorban szmben az avosok puskacsove elott hogy ha kell adjam az eletem azert az orszagert es nepeert Ami csereben nem isomer el Magyarnak es persze erted is te sotet Baron,hogy szabadon szulethes es elhes,nem sikerult es tudod- tudjatok miert mert ti akkor is Magyarok voltatok,gondolkoztal-e mar miert is nem sikerult sohasem a Saab area that capitol, mert ti valoban Magyar es gyava es patkanyok vagytok akik masokat taszigaltok Magyarok ele megdogleni a ti szabadsagotokert mig ti csak a menekulessel voltatok elfoglalva es a gyozelem Utah pedig elobujtatok es rendelkeztetek es minden elbasztatok utanna atvedlettetek mint a kigyok spiclinek hogy megussztok a kotelet es a bortont persze voltak nemeslelku bator fiatalok koztetek is csak nagyon kevesen azok meghaltak ertetek vagy a harcok soran vagy a kotelen a megtorlas soran,de MIT is csinaltal te es a hozzad hasonlo Facebook lovagok a mocskolodason kivul es MIT csinalsz most a mocskolodason kivul, na latod te Martha igy sosem leszel szabad saha sem fogsz jogallamban elni,nem lessz soha tied a hazard csak rabszolga leszel sajat honodban becsulet nelkuli senki maradsz a halalodig, igen nekem nincs eszem amit osztogatni lehetne de neked-nektek pedig tul sok van, exert nem tudjatok MIT kellene tegyel-tegyetek azert hogy he igy legyen es ezt ugatod-ugatjatok evszazadok ota.Tudor ki volt Petrovics Sandor, lehet hogy Tudor ne

 • József Marosi

  Kedves Katona Andrea ez az Ön véleménye ilyet senki nem mondott!
  Ez megint csúnya belemagyarázás!

 • Gere István

  A tipikus autópályás vicc…..mi, hogy egy megy szembe a forgalommal?…..hát az összes szembe jön…… Te mocsok, nem veszed észre, hogy te vagy, aki szembemegy az autópálya forgalmával! Az egész ott lett elszúrva, hogy te megszülettél….te állat…..mindenki miattad szív, te MOCSOK!

 • Emília Széchényi

  ennek fele igaz, de az is elég.

 • Gizus Baranyai

  Tisztelet a kivételnek kedves fórumozó társak, de szövegértésből nem állnak sokan jól, mégis kommentelik a meg sem értett írásokat.

  • Tamás Bodor

   Taníts Gizus! Mesélj, te mit értettél belőle?

 • Zoltan Torok

  Félévente vissza kell rendelni őket felülvizsgálatra,
  es ki fogja megvizsgalni oket ha nincs orvos …

 • Herczegfalvi György

  Bolond lyukból bolond szél fúj. Már amikor hazajött Oxfordból már akkor nem volt normális…

  • Tamás Bodor

   Kicsoda?

   • Pal Attka

    A légikisérő 🙂 Látom fideszes vagy :))

    • Tamás Bodor

     Asztamindenit! Nem gondolkoztál még rajta, hogy látnoki képességeidet kamatoztasd? “Kicsoda?” Ebből az egy mondatból megállapítod egy ember pártállását, azér az nem semmi!

   • Herczegfalvi György

    Na ki jött Oxfordból vajon? (hát a mini Szterelnökünk, vagy hat hónapot bírt ott, aztán vagy el
    menekült, vagy kirúgták?)

    • Tamás Bodor

     Ki az a mini Szterelnökünk? Ha Orbánra gondolsz, elárulom, csak, hogy tudd valóban fél évet volt Oxfordban, ösztöndíjjal! És, hogy boldog légy Soros által szponzorált ösztöndíjjal! Nem elmenekült, nem kirúgták, csupán fél évre szólt az ösztöndíj! De, hogy megnyugodjál, ez már az egyetem elvégzése után volt! Mint dr.Orbán Viktor volt kinn! És tudod azok más idők voltak,ő akkor egy huszonéves jogász volt, és Soros bácsi sem volt még olyan, mint most. Te voltál Oxfordban? Milyen diplomád van? Hány éve vagy miniszterelnök? Egyáltalán politikus? És te idiótázod le, Magyarország miniszterelnökét? Szállj már le a magas lóról! Ki vagy te? Egy senki, egy csepp a tengerben, egy homokszem a sivatagban! Szánalmas alak!

     • Nimcsovics Gergely

      Erdekes emberek vagytok ti Magyarok beszeltek partokrol,penzrol, szabadsagrol,jovorol,jobboldalrol, baloldalrol, bizalomrol, kerdem en van eben az orszagban akiben bizni lehet? Van itt ellenzek aki vezetne, van itt meg remeny de hogy itt ellensegek vannak partook akik akarjak a hatalmat megszerezni mert nem mindegy ki lopja csalja az orszagot, ok nem adni akarnak nektek a nepnek ok kapni akarnak barmi aron, minden mas csak szuksegtelen rossz nem erdemes vele foglalkozni, es ti annyira biztok a 2018 as valasztasokban? Hiszitek hogy utanna minden meg fog valtozni,orszagtok lessz a kanaan a paradicsom ahol majd dozsolhettek, minden Jobban ahol semmit sem kell tegyetek azert hogy igy is maradjon.Naiv ostoba emberek, ti delibabot kergettek es szinesben latjatok a helyzeteteket,nem kell ide harc es forradalom nem kell felkavarni az allo vizeket csak varni a sultgalambot,a kanaant,majd szep csendben agastyan korban mindenben beletorodve meghalni, Es majd ha gyerekeitek unokaitok akikbol ha lesznek??? Idegen orszagokban idegeneket csinalnak mert itt nekik mint Magyarnak hely nincs es elet sincs mit fogtok majd mondani nekik, mint Gyursany mondott nektek 2006 ban elkurtuk, gyerekek unokak elkurtuk.Uram isten mive Lett e nep egy atmosot agyu gyava senkik,kell a forradalom a forradalom nem jelent verontast,de jelenti a hatalomnak hogy mi is ITT vagyunk mi is emberek vagyunk nekunk is jar az elet a jog a szabadsag, Tudom mit fogtok erre mondani suket duma talan igazatok is van mikor en voltam fiatal meg nem volt az de akkor meg mas volt e nemzet volt akarata batorsaga ahhoz hogy szabadon elhessen hogy a hazajaban Magyarkent elhessen,nektek mindez mar nem kell ti idegenek vagytok a sajat hazatokban ti mar Angolul irtok olvastok, okostelefont nyomkodtok es igy akartok Jo Magyarnak latszani.Minden megvaltozott,a szozat es a himnusz mar nemmond semmit a szo mint hon az sem,igaz mar nincs is sikerult tonkre tenni multat,jelent,es sajnos a jovotoket is, bravo Magyar igy mi lessz veletek?He is torodjetek vele marad nektek a facebook ITT legalabb mocsktolhatok minden

     • Herczegfalvi György

      Én Önt uram semmilyen módon nem bántottam, nem kritizáltam a véleményét. Gondolom értelmes emberek között lehet nekem is egy véleményem, persze nem kell vele egyetértenie. Nem idiótáztam le az Ön imádott mini Szterelnökét. Nem vagyok és nem is akarok mini Szterelnök lenni és a politikához sem értek annyira mint Ön. Nem vagyok magas lovon, bár a lovakat nagyon szeretem az egyik legszebb állatnak tartom. Szánalmasnak sem érzem magam, csupán azért mert van, -és még lehet-, véleményem. Persze Ön biztos járt már Oxfordban is, hiszen nagyon sokat tud róla. Én csak egy egyszerű magyar nyugdíjas vagyok aki láthatóan Önnek nem tetsző véleményt mertem megfogalmazni. Gondolom ezt még egy darabig szabad, persze ha Önön múlna Tisztelt Uram, lehet, hoy már nem sokáig. NA EZ A BAJ kedves Uram!

     • Tamás Bodor

      Kedves uram, én is tudok nyál(y)asan fogalmazni, nem kell hozzá nagy tudomány! Ha így önnek jobban tetszik, àm legyen!
      “Herczegfalvi György
      3 napja
      Bolond lyukból bolond szél fúj. Már amikor hazajött Oxfordból már akkor nem volt normális…” Ezt ugye ön írta kedves uram! Már-már úgy érzem, kicsit sok a már egy mondatban, de ez betudható annak, hogy ön “csak egy egyszerű, magyar nyugdíjas.” Elemezzük egy kicsit a mondatokat! Első mondat egy szólás. Ez nem kritika, nem vélemény, ebben azt hiszem egyetérthetünk. Második mondat, már érdekesebb! Tehát mikor hazajött Oxfordból, már akkor nem volt normális, mondja ön.Szép magyar nyelvünk egyik sajátossága, hogy változatos. Abban ugye megint csak egyetérthetünk, hogy a “nem normális” nem pozitiv vélemény! Tehát ezt a szókapcsolást rengeteg módon lehet más szóval helyettesíteni! Pl.dilis, debil, hülye,agyatlan, idióta. Hoppá! Tehát lehet akár idióta is, aki nem normàlis! Akkor mégis csak leidiótázta ön kedves uram Magyarorszàg miniszterelnökét! Ez azért elég erős kritika, illetve vélemény! Nem gondolja kedves uram? Mire alapozza ezt? Van önnek valami pszihológusi vagy pszjhiáteri szakvélemény, kórházi zárójelentés a birtokában? Feltételezem, hogy nincs! Ugye uram mivel ön nyugdíjas, tudnia kell a régi rendszerben egy ilyen kinyilatkozásért mi járt volna. Probálta volna a házuk tűzfalára kimeszelni hogy Kádár nem normális. Nagy valószínüséggel fekete bőrkabátos emberek is megkérdezték volna, hogy mire alapozza ezt az állítását? Persze nem ilyen finoman, mint én. Mire alapozza kedves uram, hogy Orbán nem normális(idióta)? Na erre mertem mondani, hogy ön egy szánalmas alak, és még visszafogott voltam, kedves uram!

     • Herczegfalvi György

      Köszönöm Kedves Uram “nyál()y)as” levelét.Köszönöm a figyelmeztetést a “fekete bőrkabátos emberekre”, megértettem. Tessék tovább vigyázni kedves mini Szterelnökére nehogy baja essék… “és még visszafogott voltam, kedves uram”!

     • Tamás Bodor

      Ennél azért többet vártam, kedves uram! Nagyon gyenge válasz! Őszintén? Nem is vártam mást! A szövegértési problémáit kérem orvosolja, bár szerintem, ha eddig nem ment, eztán sem fog! Én ne m figyelmeztettem önt semmire, csupán megemlíttem, hogy a régi renszerben egy ilyen beszólásért a fekete bőrkabátos emberek szétverték volna azt a nagy pofáját, csak finoman fogalmaztam! Nekem nem kell vigyáznom Orbán úrra megteszik helyettem a kormányőrség erre kijelölt tagjai.A kérdésemre nem adott választ, de ezt betudom annak, hogy az ön szellemi képességeivel nagyobb gondok vannak, mint ahogy ön olyan nagy áhitattal írta már számtalanszor, a “mini Szterelnökünknek”! Feltételezem uram, hogy ön legalább 190 cm. magas, ezért degradálja a kisebb növésű embereket. Vagy mégsem? Más méretével, alakjával, külsejével élzelődni nem szép dolod! Ez is az ön szellemi képességeinek hiànyát mutatja. Egy szónak is száz a vége, aki itt nem normális az ön kedves uram! De mondatnám azt is, hogy ön egy idióta! Most nem voltam visszafogott, de tudok durvább is lenni! Szép napot!
      Ui. Hozhatnám a galambos hasonlatot is, de inkább egy Woody Allen idézet a végére.
      “Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a szintjükre, és ott legyőznek a rutinjukkal”
      Ezt elkerülendő, én ezt a vitát most lezárom, nem kell válaszolnia sem, kedves uram! Áldás, békesség, jó edészséget kívánok, minden jót!

     • Herczegfalvi György

      Kár, hogy már elfelejtett magyarul fogalmazni, írni, érteni. És engem reklamál szöveg értésből? Össze-vissza írkál hol magyarul, hol angolul, hol meg egyszerűen trágárul. Mert én az Ön pofáját nem emlegettem egyszer sem és nem is akartam pofán vágni. Viszont azt még sorkatona koromban megtanultam hosszú idő alatt, hogy az alacsony termetű emberek rohadtul utálják azokat akik egy kicsivel is magasabbak náluk és ebből kifolyólag tele vannak kisebbségi érzésekkel. Bizony a lehúzást Woody Allentől jó, hogy emlegeti, mert nem szeretnék az Ön szintjére emelkedni. Igaza van Kedves Uram! “Áldás, békesség, jó egészséget kívánok, Minden jót!”

 • Csaba Tóth

  Íme egy újabb önjelölt. Összebuherált egy pártocskát, és ahogy elnéztem az 50-60 fős társaságát, akikkel éppen most menekült le az előkészített búvóhelyre, csupa ismerősbe botlottam. A régi hazaáruló SZDSZ visszavonulni nem tudó hölgyei és urai tolják a szekerét. Azt hiszik ezek a félresikerült hazaárulók, hogy ha egy strómant tolnak az előtérbe, akkor hitelesek lesznek. Egyszer el lehetett játszani ezt a bulit, jó Kuncze Gábor csatasorba állításával, de többé nem vesszük be ezt a maszlagot. (Kuncze egyébként csinált jó dolgokat is, például remekül kosárlabdázott. Márpedig akit a sport füstje egyszer megcsapott, az legalább a kormány sport építkezéseit nem támadja) Szörnyű amit ez a perszóna megengedett magának. Felsorolta az ellenzék összes bűnét, majd ezeket nemes egyszerűséggel áthárította a FIDESZ-re, természetesen elsősorban Orbánra. Írása csöpög a gyűlölettől, de ezzel a nemzeti oldalt rágalmazza. Van képe azt mondani, hogy Orbánt vádolja hazaárulással, miközben köztudott, hogy szinte hetente mennek a ballib oldalról a feljelentések hazánk ellen. Azt állítja, hogy lopják a közpénzeket, miközben az előző MSZP kormányzás alatt elkövetett lopások miatt (lásd 4-es Metró) száz milliókat kell majd az országnak visszafizetnie. Kifogásolja a sajtószabadság meglétét, miközben megírhatta kedves kis glosszáját, elmondhatta a Kossuth téren 1956-os megemlékező beszédét. Nem tud róla, hogy létezik egy kemény ellenzéki sajtó és média az országban, még a kedvéért se sorolom fel ezeket. Ha nem tudja ne is tudja meg, még képes a következő időszakban oda bejelentkezni. Végül érthetetlenül olvasom, mikor azt írja, hogy milliókat döntött ez a kormány nyomorba. Hol élt ez a nő 2010 előtt? Hasonlítsa már össze a statisztikai adatokat a tíz év előtti átlagbérekkel, a foglalkoztatási létszámokkal, az ipari fejlődés adataival, vagy akár a családokat támogató intézkedésekkel. Lehet, hogy utóbbi a baj. Lehet, hogy ő nem részesül ezekből a kedvezményekből? Vagy a gyerekei se, vagy nincsenek is gyerekei? Sok sok kérdés felmerülhet, hogyan jöhet ki egy tanult 50 körüli nőből ennyi sunyiság és gyűlölet? Megsértették, félre állították, nincs munkahelye, és úgy gondolja, hogy a Parlament neki pont megfelelő volna? Vagy csak arra utazik, hogy pártként elindulnak a választásokon, amihez megkapják az állami támogatást? Amit viszont jól lát ez a némber. Tényleg új nép kell! Olyan állampolgárok kellenek, akik hisznek a családban, szeretnének gyerekeket felnevelni. Akik szeretik hazájukat, és tudják, hogy “itt élned halnod kell”. Akik dolgoznak és örülnek minden kis eredménynek amit az évek során elérünk. Befejezésül ne reménykedjen abban kedves Andrea, hogy azt kívánjuk menjen külföldre. Maradjon csak itt, legyen részese a megvetésünknek, mert aki ilyen szinten aljas, annak csak ez lehet a sorsa!

 • Istvan Koves

  GYILKOSOK! 30 MILLIÁRD FT EGYSZERI BIZTOSÍTÁSÁVAL, 3 – 4 ÉVEN BELÜLI MEGTÉRÜLÉSSEL, CSAK A DAGANATOS BETEGSÉGBEN ELHUNYTAK SZÁMÁT ÉVENTE MIN. 15 %-AL LEHETNE CSÖKKENTENI! ERRŐL ORBÁN VIKTORT 2010-BEN RÉSZLETESEN TÁJÉKOZTATTAM, AMIT ÍRÁSBAN MEGKÖSZÖNTEK, AZÓTA LÉNYEGES INTÉZKEDÉS, MÉG CSAK EGY CÉLIRÁNYOS VIZSGÁLAT SE TÖRTÉNT! AZÓTA ORBÁN VIKTORT SZEMÉLY SZERINT FELELŐSNEK TARTOM TÖBB TÍZEZER MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR ELHALÁLOZÁSÁÉRT!!

  „Az emberölés minősített esetei sok ember életét veszélyeztetve:›

  Az előre kitervelten történő elkövetés

  Az előre kitervelten történő elkövetés az elkövetőben lejátszódó pszichikai folyamat, mely feltételezi az előre elhatározottságot.

  Az előre kiterveltséget a tervszerűség és céltudatosság jellemzi, ami az ölési cselekmény részleteinek átgondolását, viszonylag hosszabb időn át történő fontolgatását, a cselekmény elkövetési szakaszainak megfelelő mozzanatok mérlegelését jelenti. (BH 1999. 436. )

  A nyereségvágy

  A nyereségvágy közvetlen anyagi haszonra (előnyre) való törekvést jelent. E minősítő körülmény nemcsak akkor állapítható meg, amikor az elkövető pénzt, valamely értékes tárgyat, vagyoni jellegű jogosítványt akar megszerezni vagy anyagi jellegű kötelezettség alól akar szabadulni, hanem akkor is, ha a cselekmény bármilyen anyagi haszon megszerzését célozza. (BH 2001. 412. )”

 • Katalin Besze

  Ez a cikk meg a másik véglet……nagyon okos, tudja a tutit. De megoldást, alternatívát? Egészségügy? Esetleg az USA példa tetszene, tisztelt cikkíró. 1 orvosi vizit + 1 Calcium injekció és 2000 $. Ha van biztosítás, amiért fizet havi 5-700-at, akkor nem lesz, csak 200. A havi fizetése 3-3500 $. De szépek a kórházak, rendelők, kedves a személyzet. Mindhez írhatnék, de nem akarok. Kicsit el kellene gondolkodni azon is, hogy ha nincs összefogás, nem lesz előre jutás sem. Én sem értek egyet a kormánnyal sok mindenben, SŐT! De ez az állandó fikázás, komolyan mondom az agyamra megy. Párttól, kormánytól függetlenül. Ha valaki akar valamit csinálni, azonnal 3 ember biztosan a segítségére siet, hogy visszahúzza! Szóval. A cikkben olvastam kritikát, de megoldást, javaslatot, semmit! Úgyhogy így ez a számomra egy értéktelen irka-firka. ” Tartsd távol magad a negatív emberektől, mert minden megoldásodra van egy kifogásuk”. Ennyi.

 • vajjon ildikó

  Nem hiszem, hogy ezt mondta – ami le van írva – már megint keverik a szart.

  • Tamás Bodor

   Dehogy mondta!

 • Ria Kékes

  Ezeket a dolgokat nagyon- de, -nagyon komolyan kell venni minden itt élő embernek! Orbán 2018-as meghirdetett programját itt olvashatja Mindenki! Viszont válaszként meg kell tenni emberi becsületből is, hogy, hogy írmagjaival együtt innen el kell űzni Őket az országból! Kerül, amibe kerül, de egyszer legalább tiszta lappal tud az ország végre elindulni egy Új jövő felé! Nincs értelme semmi okot- okfejtést végigvezetni, mert a magyar ember mindig gyáva volt és mindig a rabigát fogadta el! Most uj szelek fújnak-semmi gyalázatot, terrort és egyéb nácista erőszakot nem tűrünk sem Orbánnak, sem a bandájának! Ki Velük jó messze innen!
  Vagy itt véreznek el, vagy máshol! Nem az országot fogja gyerekeinkkel együtt lemészároltatni és gödörbe lökve elföldelni! Számomra nem csak felháborító, de ereimben megfagyott a vér ! Nem a félelemtől, hanem a gyermekem életének kioltásáért! Legyen az pszichológiai vérengzés, de lehet tevőleges és cselekvő vérengzés is! Drága Istenem, hogyan és meddig tűröd még, hogy családjaink a por martalékává váljon? Hét ez keresztény ország?????? Ezért nem jön a Pápa, mert 1 rothadó földrészen nem szennyezi be még a talpát sem!

  • Tamás Bodor

   Ria, sürgősen látogass el egy szakrendelésre! Ne a sebészetre gondolj!

 • Kiss Béla

  Majd jön a Botka vagy a Gyurcsány és megvilágosult látomásokat fog elmondani a népnek. Minden Magyar család kap egy migráns családot , meg egy kecskét!

 • Hangodi Iren

  Jabronka Richárd Erre a zürzavaros agyement cikkere csak azt tudom mondani, hogy 2018-ban nekünk is meglesz a valaszunk.

 • Nimcsovics Gergely

  T Magyarok ti ures feju hojagok ti aztan tudjatok sajat tortenelmeteket hat ezert vagytok elmerulve a szarba, a pocegodor legaljan, adok nektek lecket tortenelembol pedig en nem is vagyok Magyar.Ki is volt Hunyadi Matyas igaz nagyapja meg Ola kisbirtokoskent kerult Magyarorszagban, de fia Janos mar ITT szuletett hadi tetteivel hazassagaval Szilagyi Erzsebetel megalapozta vagyonat, es szolgalta hazajat, o volt az a szemet kocsog, Aki vedte ezt a tiszta becsuletes tunya szemet nepet a Torok rabigatol es halt meg Nandorfehervarnal ezert a szemet mai diszno Magyarokert akik igy mocskoljak nevet es becsuletet, ezenkivul adta e nemzietnek Matyas fiat Aki 12-evessen tobb esszel es tisztesseggel becsulettel vezette a nepet orszagat mint barki is o elotte es utanna az elmult 1017 even beleertve a ti sent Istvanotokat is Errol a jelemtelen Orban kormanyrol nem is beszelve.Igaz szedet adot is de teremtett egy kiralyi hadsereget es vedte ezt a nevet es becsuletet mocskolodo szemet nepet, tudjatok ti vizfeju barmok amikor o vezette az oorszagat akortajt amit a paraszt elvetett o is aratta le,o volt Aki jogallma alakitotta ezt a disznoolat aki jogot adott nepenek es kulturat mert iskolakat egyetemeket epitettett, es most mi van ti idiota segfejek a 21 szazad idusan orszagtok romokba jog sehol rothado politika, es rothado mezogazdasag ipar kozgazdasag, csak a rablas marakobas a koncon es igy tokeletes ez megfelel nektek mert ti Magyarok vagytok sotetben botorkalo okrok,nem is tesztek tettetek ellene soha semmit, csak a pofa jart de az nagyon csak mint most,tisztelt Magyarsag akinek nem Inge az ne vegye fel de a tobbi az oltozkodjon fel mert nagyon megfazik vagy mar meg is fazott ezert beteg ez az orszag es nepe.Azt mocskolod Aki tett vagy Tesz erted es dicsered elteted azt Aki elpusztit ti igazi Magyarok vagytok ezert vagyok buszke en hogy apai oseim nem magyarositottak a nevuket,mint tettek oj sokan ezert nem erdemes Magyarnak lenni mert a nev senkit sem tessz Magyarra azza szuletni kell es teni erte nem dumalni.

 • Grénusné Kelemen Erszébet Anna

  A rokkantsági nem beszámítása a Nyugdíj időbe nem mostani keletű ,nekem már 16 évem veszett el !