Amit Orbán haverjai üzentek az MTI-vel, az durvább Simicska G-napjánál

Az üzleti közösség végtelenül csalódott, mert ettől a generációtól ellopták azt a lehetőséget, hogy Magyarország olimpiát rendezzen, a következő 50 évben ugyanis erre nem lesz lehetőség – jelentette ki Parragh László csütörtökön Zalaegerszegen.

Úgy is mondhatta volna Parragh, hogy a család nem felejt… ugyanis megszámlálhatatlan Fidesz-közeli vállalkozó esett el attól a mammantól, amit Orbán Viktor hullajtott volna le az égből különféle olimpiai tenderek megnyerése esetén. Mivel azonban olimpia sem lesz, a százmilliárdos beruházások is aktualitásukat vesztik.

A Nyugat-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének 2017. évi regionális gazdasági évnyitóján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy fogalmazott: a kedden tett hasonló kijelentése azóta csak még inkább megerősödött benne. Tapasztalatai szerint “végtelenül csalódott a magyar üzleti közélet, mert egy lehetőséget loptak el tőle”, az olimpia megrendezése kitörés lehetett volna 2020 után a magyar gazdaságfejlesztésben – jelentette ki.

Az üzleti közélet csak ne csalódjon… Eddig sem volt okuk a panaszra, tisztelet a kivételnek, értem ezalatt a kisvállalkozókat, azokat, akik egy kereskedelmi boltban vagy egy vendéglátóhelyen gürcölnek reggeltől estig, hogy nullszaldóra kijöjjenek. Ugyanez vonatkozik azokra a nagyvállalatokra is, akik munkahelyeket teremtenek a dolgozóknak, és tisztességes munkával, megfelelő marketinggel jutottak el oda, ahol most tartanak. Parragh nem is róluk beszélt.

Ő ezzel a nyilatkozattal azt üzente Orbánnak: a haverokkal csalódtunk benned, Viktor!

Egyetlen oligarcha esetén – igen, Simicskáról van szó – mekkora háború indult a magyar közéletben. El tudjuk képzelni, hogy mi lesz majd, ha több száz nagyvállalkozó lázad fel a kormány ellen?

Ha ez megtörténne, a tündérmese horrorfilmmé változna. De nem nekünk, hanem a miniszterelnök úrnak!

loading...