Érdeklődés hiányában megszűnik a KDNP?

Az ellenzék szerint a civil szervezetek elleni fellépéssel a kormány a demokrácia alapjait támadja. A kormánypárti Hollik István azonban jelezte: a vagyonbevallást nemcsak a kormánnyal kritikus szervezeteknek kell majd készíteniük, hanem például a békemeneteket szervező CÖF-nek is. Utóbbinak talán könnyebb dolga lesz, példának okáért nagyságrendekkel kevesebb nyomozó foglalja majd le a számítógépeiket…

„Mivel ezek semmit nem tesznek hozzá Magyarország jobbulásához, ezért azt gondolom, hogy nem sok értelme van a létüknek” – ezzel magyarázta a KDNP-s Hollik István, hogy miért is kell szigorúbb szabályozás alá vonni a civil szervezeteket.

A legnagyobb kérdés, hogy ilyen karakteres kijelentést, mint amit Hollik mondott, vajon miért kellett kinyögnie a pártnak? Azt mondani, hogy a civil szervezetek nem tesznek hozzá az ország jobbulásához, egyenlő azzal, hogy a demokrácia részeként működő “civil kontroll” is felesleges, hiszen miért lenne bárki, aki belepofáz a kormány esetleges működésébe mind szakmailag, mind más módon…

 

Az MSZP elnöke szerint minden eszközzel meg kell akadályozni a civil szervezetek elleni kormányzati terveket. „Nem véletlenül az angol nyelvben államon kívülinek mondják ezeket a civil szervezeteket. Azt gondolom, hogy el kell vinni a kezét a kormánynak, a mindenkori hatalomnak a civil világtól. Nem gondolkoztunk most azon, hogy milyen konkrét lépéseket fogunk tenni, de azt gondolom, hogy minden lépés ebben a kérdésben megengedett lehet” – nyilatkozta a HÍr TV-nek Molnár Gyula.

Hollik kijelentéséről az jutott eszembe, hogy végre valamelyik civil kiállhatna és közölhetné, hogy érdeklődés hiányában érdemes volna megszűnnie a KDNP-nek is…

loading...

8 Comments

  1. 60 civil szervezet pazarolja a pénzt , lázitja az embereket ..Az eredmény meg nulla akkor minek is kellenek ..Mióta szívügye a külföldről fentartott civil szervezeteknek a Magyar emberek sorsa ??..Mert én évek óta csak a politikába bele beszélő , bevándorlókat védő szervezetekről hallok olyan még egyse volt aki az alulfizetett dolgozó Magyar embereknek béremelést követelt volna a külföldi cégtulajdonosoktól ..VagyiS mit TESZNEK A MAGYAR EMBEREKÉRT ??? SEMMIT …

  2. Én nem kértem Sorost hogy Orbánékat támogassa ha nem jól tanultak kérje vissza tőlük a tandíjat ..Ezt ne az ország adófizetőivel fizettesse meg és az egész ország a SOROS cselédje legyen ..De még az is elképzelhető hogy a Soros mögött a CIA áll..Ahogy néhány éve még MERKEL barátjukat is lehallgatták .Ezek a világ minden táján mindenkin keresik a fogást ..Az alapítványok egy része meg a CIA csápjai mint egy polip …Nem biztos hogy így van de én már mindent el tudok képzelni ebben a mocskos világban ..De lehet hogy tévedek !!

  3. Kevered a civil szervezeteket a szakszervezetekkel. Az ágazati szakszervezetek feladata a hazai dolgozók érdekeinek képviselete.
    A civilek szociális hálózatokon keresztül a rászorulókat támogatják, az emberi jogokat védik és kiállnak az elesettek védelmében.
    Akinek ez nem tetszik, irány a harmadik világ. Ott kevésbé zavarnak bele a civilek a népek nagy-nagy jólétébe.

  4. Több mint 50-évet dolgoztam és volt időm megtapasztalni mit tesznek -tettek a szakszervezetek a különböző érdekvédelmi szervezetek ,látom mit érnek a civil szervezetek .Amíg a szakszervezeti vezetőt a adott cég fizeti , alkalmazza addig csak látszat intézkedik ..A civilek is jól él szófosásból a lázitásból az egész világon de senki ne gondolja nem az őket fizető / /adott esetben Soros érdekeit // szolgálják ..Mi másért fizetik őket ??? Ki érdekel a JÓska a Pista a kisember mint ember ..Mint raszolga , adófizető , fogyasztó úgy igen ..Az államnak mint adófizető a tőkésnek mint fogyasztó és uszítható egyednek kell ..Honnan tudod hogy nem jobb a harmadik világ ?? Próbáltad ?? Ja a hirekből ..Azt ki terjeszti ?? Biztos hogy KUBÁBA is az Oroszoknál is van várólista ??Csak egy példának szántam ..

  5. I’m extremely inspired with your writing skills as smartly as with the layout to your weblog. Is that this a paid topic or did you modify it your self? Anyway stay up the excellent high quality writing, it is rare to see a great weblog like this one today..

Leave a Reply

Your email address will not be published.