Szavak nincsenek arra, amit egy KLIK vezető küldött kollégáinak karácsonyra

A korábbi évekhez hasonlóan ismét ajándékkal kedveskedett a Pápai Tankerület Igazgatója. A karácsonyfát, melynek csúcsdísze maga az igazgató, a KLIK fenntartásában lévő iskolák pedagógusai, munkatársai kapták meg. Információink szerint azonban nem minden iskolába jutott el a köszöntés, (vagy már az intézményvezető is szégyellte nyilvánosságra hozni ezt képet.) Ez persze egyrészről örvendetes, mert az intézményvezető minimális jó ízlésére vall, másrészről felháborító, mert mégis hogy jön egy intézményvezető ahhoz, hogy önálló döntést hozzon egy ilyen fontos ügyben, miszerint kiteszi-e a KLIK igazgatójának üzenetét vagy sem.

kep

Matolcsy György jó tanácsai az adventi készülődéssel, a karácsony szentségével kapcsolatban szerte az országban megmelengették a szíveket. Így történt ez Pápán is, ahol a KLIK Pápai Tankerületének igazgatója, átszellemülve az ünnep szentségében, körbeküldött a KLIK munkatársainak egy szerkesztett fotót, ahol a karácsonyfa díszeiként az intézmény dolgozóinak arcképei teszik esztétikusabbá az ünnepi fenyőt.

Úgy néz ki a fotó, mintha egy nagy családot ábrázolna, amit kedvességből a családfő állít be úgy, hogy mindenkinek meg legyen a maga helye. A fa alá biggyesztve pedig aláírását hagyta, boldog karácsonyt kívánó üzenettel. A helyi KLIK-vezér a karácsonyfában nemcsak az ünnep szimbólumát látta, hanem a felfelé csúcsosodó hierarchiát. Épp emiatt hova máshova helyezhette volna saját arcképét, mint a csúcsdíszre, hogy mindenkinek világossá váljon: kinél teljesedik ki mindaz, ami a helyi KLIK-ben történik.

Ez az olcsó programmal összetákolt fotó mérhetetlenül infantilis, hiszen ennél gyermetegebb üzenetet arról, hogy ki a főnök a háznál, talán nem is adhatott volna a tankerület vezetője. Másrészről a karácsonyhoz és annak szentségéhez még csak távolról sincs semmi köze… ha csúnyábban akarunk fogalmazni, azt mondhatjuk: méltatlan.

Vajon mi lesz vízkereszt után? A karácsonyfát szedik csak le, vagy az egész KLIK-et?

14 Comments

  1. És ez valószínűleg nem az egyetlen terület, melyen nem state of the art technológiát alkalmaznak az érintett személyek…

  2. Infantilis hülyeség ez a fenyő. Az alkotó nem igazán van tisztában az alkotása jelentőségével. A gyerekek biztosan örültek volna az általános iskola l. osztályában ha ilyen üdvözletet kapnak a szeretett tanítónénijüktől.

  3. Egyenlőséget az “és” szónak! A “munkatársai” mellett csak ez a szó maradt kisbetűvel szedve. Micsoda szégyenletes megkülönböztetés ???? Magyarország Ismét Nagy, Legyen Ezután Minden Szó Kezdőbetűje Is NAGY !!!

  4. Giccs a javából, így aztán – a már megnevezett “erényei” mellett – a felaggatott huszonhetek által hitelesítetten ízlésszintmérőként is eminens lelemény a regnálók által megcélzott birkatermészetű szolgalelkek kinevelésében…

  5. Megnyugtató számomra, hogy mégis csak sikerült megtalálni azokat a szavakat…a tükör törvénye jut eszembe róluk,vagyis hogy mindenki azt látja meg a másikban, ami benne is bőven leledzik…így aztán máris érdekesebb az infantilizmusról és a piramisról beszélgetni. Ítéletet rittyenteni mindenre és mindenkire- ez a legkönnyebb, a fotel komfortjából forradalmat szítani…

  6. Thank you for another fantastic post. Where else may anybody get that kind of information in such
    an ideal manner of writing? I have a presentation subsequent week, and I am at the search for such info.

Leave a Reply

Your email address will not be published.