Sokkoló számokat hoztak nyilvánosságra: ezt tette velünk a Fidesz

Idén a harmadik negyedévben a Magyarországon kinevezett önálló bírósági végrehajtók az eljárásaik során 1005 esetben éltek a kilakoltatás, valamint az ingatlan-birtokbaadás lehetőségével – közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) pénteken az MTI-vel.

A Fidesz a szegényeket soha nem támogatta, de az hogy védtelen családok kerülnek utcára az eladósodás miatt, ráadásul 3 hónap alatt több mint ezer ilyen esetről tudunk, vérlázító!

Az MBVK megjegyezte azt is, hogy országos szinten is csekély számú a bírósági végrehajtáson kívül történő ingatlanértékesítés. Az ilyen ügyekben az önálló bírósági végrehajtó az ingatlant a felek kívánságára, az általuk meghatározott vevőnek és az általuk megállapított becsértéken értékesítheti. Az ilyen speciális esetekben ritkán következik be kilakoltatási eljárás. Az ilyen eljárások száma mindhárom negyedévben tíz alatti.
A kar ugyanakkor magasnak nevezte az önkényesen elfoglalt lakások kiürítésének számát, ez a második negyedévhez képest, 83-ról 87-re nőtt.

Miért foglalnak el családok önkényesen lakásokat? Minden bizonnyal azért, mert a családbarát kormányunk tétlenül nézi, hogy a hideg beköszöntével még a hajléktalanszállók is telítettek, nem beszélve az otthonukban megfagyó emberekről. Róluk itt írtunk korábban. 

Az MTI azonban jó hírt is hozott nekünk. Úgy fogalmaznak, “jelentősen visszaesett” a Nemzeti Eszközkezelő (NET) kérelmére elrendelt kilakoltatások száma: az előző negyedévben történt 121-hez képest a harmadik negyedévben 92 ilyen történt. (Micsoda visszaesés…)

Az MBVK megjegyezte: az otthonvédelmi akcióterv keretein belül életre hívott Nemzeti Eszközkezelő a jelzáloghitel-törlesztés miatt súlyosan eladósodott hiteladósok ingatlanját az állam javára megvásárolja, egyben biztosítja a bérleti jogviszony lehetőségét a korábbi adósnak. A NET kérelmére abban az esetben történik kilakoltatás, ha a bérleti szerződést az eszközkezelő részéről felmondják.

Ennek ellenére 3 hónap alatt több mint ezer kilatoltatást sikerült végrehajtania a kormánypártnak. Ezúton is gratulálunk nekik!


Oszd meg ezt a cikket, ha szerinted sincs rendben, hogy a kormány a szegényeket sújtja!

loading...