Mészáros Lőrincnél dolgozik Magyar Péter testvére, aki a sajtófőnöke

Magyar Péter és Orbán Viktor van a képen.
fotó: ellenszel.hu

Volt egyszer két testvér, akik közül az egyik elhatározta, hogy nem dolgozik tovább a királynak, hanem megdönti a birodalmát. A másik fivér is vele tartott, vállalva, hogy a sajtófőnöke lesz, és azt kérve a Királytól, hogy maradhasson az Udvarban is, csak kicsit mozgassák át a szerepét. Ha már Lúdas Matyinak szereti hívni magát Magyar Péter, ezzel a népmesei kis hasonlattal próbáljuk szemléltetni, mi is történt vele és testvérével.

A Media1.hu járt utána Magyar Péter testvérének, és meg is kérdezte a Mészáros Lőrinc-közeli lapcsoportot, hogy náluk dolgozik-e Magyar Márton.

„Bár a napokban eltüntették Magyar Márton, Magyar Péter testvérének nevét a Fidesz-közeli, az Indexet is tulajdonló Indamedia médiacsoporthoz tartozó Economx impresszumából, a Media1 érdeklődésére a Mészáros Lőrinc-közeli médiacsoportnál elismerték, hogy továbbra is dolgoznak Magyar Mártonnal. Mindez azért is érdekes, hiszen Magyar Márton a TISZA Párt alelnökének és a Talpra magyarok alapítójának, Magyar Péternek a sajtósa is, így kettős szerepkörbe került. A NER-es médiacég új, meg nem nevezett munkakörbe helyezte át” – írja a portál.

Indamedia a Média1-nek: Magyar Márton továbbra is a munkatársunk, új feladatkörben foglalkoztatjuk

Media1: Bár Magyar Péter pártjának sajtókapcsolati e-mail címére küldött kérdéseinkre nem válaszoltak, az Indamediának is küldtünk kérdéseket, hogy megtudjuk, dolgoznak-e még az újdonsült politikus testvérével, aki Magyar Péter sajtósaként is tevékenykedik. Utóbbi helyről, az Indamediától azt a választ kaptuk, hogy „Magyar Márton újságíró továbbra is az Indamedia munkatársa.” Kérdésünkre, hogy miért vették le a nevét az Economx stáblistájából nemrégiben, azt írták:

„az említett újságíró továbbra is az Indamedia munkatársa, akit megvédve az esetleges támadásoktól, az eddigiektől eltérő feladatkörben foglalkoztatunk.”

Magyar Péter a TikTok-on ennek az ellenkezőjét állította

Magyar Péter és Szentkirályi.

Egy TikTok videóban Magyar Péter azt állítja, hogy a testvére a kampány ideje alatt nem végez munkát az Indamediánál, mert felfüggesztették a munkaviszonyát. Jó kérdés, hogy akkor az Indamedia miért állította azt, hogy márpedig továbbra is dolgoznak Magyar Mártonnal, csak új feladatkört kapott. Illetve miért nem válaszolt a a Talpra magyarok sajtóirodája semmit A Media1 kérdésére, hogy sajtósuk, Magyar Márton dolgozik-e az Indamediánál vagy sem.

Az Economx oldalon egyébként az látszik, hogy még április 9-én is jelent meg tőle tartalom – vagyis hetekkel a párt március 15-i nagy utcai demonstrációja után és néhány nappal az április 6-i, az Országház előtt tartott hatalmas demonstráció után néhány nappal is. Miközben Magyar Márton részt vett a demonstrációk szervezésében, ő menedzselte a sajtókapcsolatokat, így a kettős szerepköre ekkoriban biztosan fennállt.

A tiszta Lúdas Matyi tehát erről nem mond igazat, ha a Media1 által talált tartalmak valóban Magyar Péter testvére tollából származnak.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...