Alföldi Róbert kimondta: beleborzongtunk, reméljük, nem lesz igaza

Alföldi Róbert baljós dolgokat osztott meg.
Kép forrása: MTI

Alföldi Róbert az RTL riporterével beszélgetett az Őrült nők ketrece 400. előadása után. Korábban az Ellenszél is beszámolt róla, hogy az előadást Dúró Dóra minden bizonnyal betiltatná, ha módAlföjában állna.

Alföldi Róbert ezúttal olyan baljós jövőképet vázolt fel, amelynek a puszta gondolatába is beleborzongunk. Nagyon reméljük, hogy a Nemzeti Színház volt igazgatójának ezúttal nem lesz igaza.

„Ahogy néztem az utolsó 20 percet, szépen aláment az élet… – kezdte mondandóját a színész-rendező, majd kifejtette, sok minden zsigeribben jelent komolyabbat a darabban, mint korábban. – Arról beszél, ami van és lassan 10 éve mutattuk be, úgyhogy ez külön jó. Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem. Ezen el kell gondolkodni. A magyar történelmet ismerve olyan sokat nem kell rajta gondolkodni.”

A csatorna azt is megkérdezte, hogy Alföldi Róbert mit gondol L. Simon László elbocsájtásáról.

„Egyrészt a Laci megszavazta ezt a törvényt. De másrészt nagyon nagy hírünk lett a világban. Sikerült jó PR-t csinálni Magyarországnak. Tényleg azt gondolom, amit az előbb mondtam félig tréfásan. Ezek a dolgok, de maga a törvény is, meg ahogy most az embereket hergelik, ez nagyon rossz időket idéz. Mondhatunk kommunista időket, de nagyon durva náci időket is. Némileg provokatívan azt tudom mondani, hogy várom, hogy mikor szednek össze minket és mit kell majd viselni. Mert hogy ez a történelemben mindig, mindenhol így indult a normalitásra hivatkozva.”

Csak remélni merjük, hogy a művésznek ebben nem lesz igaza.

loading...