Gyurcsány Ferenc: „A kormányfő magát nagy stratégának tartva böszmeségeket gondol, beszél”

Kép forrása: MTI

Gyurcsány Ferenc mai bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

„Az Orbán nevű még hivatalban lévő kormányfő szerint akkor leszünk regionális középhatalom, ha nem leszünk része a nyugati világnak, ha bank- és energiaszektorunkra támaszkodva kiterjesztjük regionális befolyásunkat. 

Ilyet?

A nagyotmondás nem takarja el az alkalmatlanságot, a teljesítmény nyilvánvaló hiányát. Magyarország az elmúlt tizenhárom évben minden mutatóban lemaradt a régióban. Minden tekintetben gyengébbek vagyunk, mint amikor ez az ember kormányozni kezdett. 

A bank- vagy az energiaszektor lenne a hatalmi ambíció alapja? Egy tőkehiányos országban, mely egyébként az önmaga által felhasznált energia túlnyomó részét is importálja? Lássuk be, ez böszmeség. 

A holnap erejét nem itt kell keresni. Az az ország lesz erős, melynek polgárai sok nyelvet beszélnek, értik a tudomány, a művészet nyelvét, nyitottak mások véleményére, kultúrájára, élen járnak a digitalizációban. 

Erős országhoz tisztességes, átlátható, felelősen gazdálkodó, számonkérhető kormány kell. Szabad sajtó, független igazságszolgáltatás. 

Magyarország kormánya ma mindennek az ellenkezőjét erőszakolja ránk. A kormányfő magát nagy stratégának  tartva böszmeségeket gondol, beszél. Tönkretesz bennünket. 

Van más út. 

Demokratikus Koalíciónak hívják” – zárja sorait a DK elnöke.

loading...