Matolcsy bekeményített: azonnali lépéseket tesz a kormánymédia ellen – íme a válaszcsapás

Fotó: Ellenszel.hu

Matolcsy György, akit Orbán a jobbkezének is hívott, látva a Fidesz gazdasági káoszát, maga is kifejtette a véleményét a „fideszes őszödi beszédként” is emlegetett hangfelvételen, ahol elhibázott politikáról beszél, ahogy erről az Ellenszél is beszámolt korábban.

Az adófizetői pénzből fizetett kormánymédia aztán rá is repült Matolcsyra, de a jegybankelnök nem tűri ezt, ezért válaszcsapásba kezdett.

„A Magyar Nemzeti Bank határozottan cáfolja a VG.hu oldalon megjelent azon sajtópletykákat, amely szerint az MNB az elnöki mandátum hosszára vonatkozó szabályok módosítását kezdeményezte volna. Az MNB ezért azonnali helyreigazítást kér minden érintett sajtóorgánumtól” – közölte a jegybank sajtóosztálya.

A reakció annak szól, hogy a kormányzati médiabirodalomba tartozó Világgazdaság kedden egy névtelen cikkben, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról írt: a Fidesz egyik frakcióelnökségi ülésén elhangzott, hogy az MNB felső vezetése azt kérte a kormánypárttól, támogassák, hogy a jegybankelnök megbízatása élethosszig tartson.

A cikk pedig arra utalt, hogy Matolcsy György hétfői, éles kritikája a kormánnyal szemben annak volt köszönhető, hogy a Fidesz ezt nem akarta. Az információt a kormányzati médiabirodalom fontosabb lapjai mind átvették, tehát feltételezhetjük, hogy megadták a kilövési engedélyt központilag is Matolcsyra, amiért a fideszes őszödi beszédet elmondta.

Vajon újabb G-nap közeleg? A kormányzati káoszban Matolcsy Orbán ellen fordul? Annyi biztos, hogy most a közmédiánál pattog a labda. Beismerik-e, hogy hazudtak, avagy tartják magukat az állításukhoz. Izgalmas közéleti események jönnek a Fidesz házatáján.

loading...