El akarták sunnyogni, de lebuktak: egy fideszes EP-képviselő megbocsáthatatlan dolgot tett – ezen a fideszesek is kiakadnak

Tücsköktől féltik a magyarokat
Kép forrása: AFP

DK: Az év lebukása Brüsszelben – Orbánék meg akarták akadályozni, hogy a magyar emberek, vállalkozások és önkormányzatok uniós pénzhez jussanak.

Az Európai Parlament határozatban mondta ki, hogy az Orbán-kormány nem számolta fel a lopást és a korrupciót Magyarországon. A határozat szövegében szerepel, hogy ha az Orbán-kormány nem kapja meg az EU-s forrásokat, azokat az EU-nak akkor is el kell juttatnia a magyar embereknek és vállalkozásoknak az önkormányzatokon keresztül.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő azonban egy konkrét módosító indítványt nyújtott be arra, hogy ez a rész kikerüljön a határozat szövegéből.

A DK szerint Orbán Viktor az év lebukását mutatta be Brüsszelben azzal, hogy meg akarta akadályozni, hogy a magyar emberek, vállalkozások és önkormányzatok uniós pénzhez jussanak. A miniszterelnök háromszorosan is elárulta Magyarországot és a magyarokat:

  1. először amikor 12 éven át ellopta a magyaroknak szánt uniós pénzt,
  2. másodszor amikor az Európai Bizottság felszólítására sem számolta fel a korrupt rendszerét és állította helyre a jogállamot,
  3. harmadszor pedig amikor saját kezűleg akarta megakadályozni, hogy a magyarok akkor is uniós pénzhez jussanak, ha azt a pénzt nem ő oszthatja el.

Ha tehát Orbán nem tud lopni, akkor szerinte inkább menjen tönkre egész Magyarország. Ez egy magyarellenes politika, ez hazánk nyílt elárulása. Rónai Sándor A DK EP-képviselője

loading...