Váratlan: Szélsőjobbikost igazolt a Momentum

MTI-fotó

Váratlan hírrel rukkolt ma elő a Momentum elnöke. Gelencsér Ferenc elnök bejelentette, hogy Stummer János, a Jobbik korábbi alelnöke csatlakozott hozzájuk. Stummer múltja alapján ez a nagy egymásra találás minimum indoklásra szorul.

A Momentumot a Fidesz és az ellenzék , középre pozícionáló Gelencsér Jakab Péter korábbi kihívóját, aki még a tisztújítás előtt inkább kilépett a Jobbikból.

Stummer korábbi szerepléseiben nemigen találni olyan mozzanatot, amellyel a Momentum – elvileg – azonosulni tudna. Támogatta az egyetemek magánkézbe adását, az állástalan nőket szülni akarta küldeni. Neve előkerült az ELTE Hallgatói Önkormányzatának botrányában, amikor aszerint listázták a diákokat, ki a jó csaj, ki a „buzigyerek.” Stummer a Sorsok Háza kapcsán megjegyezte, inkább Magyar Sorsok Háza legyen helyette, értsd: a zsidók nem magyarok. Jogszabályban akarta tiltani a koldulást és nekiment az oltalmat adó Menhely Alapítvány Kürt utcai központját is.

Nos, az ő érkezését jelentette be a magát liberálisként meghatározó Momentum, amely a jelek szerint folytatja útját a politikai jobboldalra.

loading...