Előre megyünk: Decembertől elzárnák a melegvizet az iskolák konyháiban

Fotó: Ellenszel.hu

„Tisztelt Polgármester Úr! Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel 2022. december 1. napjától nem tudjuk biztosítani melegvíz ellátását a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére. Továbbiakban az önkormányzat feladata a melegvíz ellátás biztosítása. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!”

– ezt a levelet kapta Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a Siófoki Tankerületi Központtól.

A polgármester Facebook-oldalán azt írja, ez néhány siófoki iskolát érint és a munkatársai véleményét kikérve majd ő eldönti, hogy vannak-e ilyen kötelezettségei. Ha vannak, ezeket teljesíteni fogja, „megoldást találunk a problémára”.

Lengyel azt hiányolta, hogy a tankerület korábban nem kereste meg őket a problémával, pedig akkor szerinte előrébb lennének. Szerinte a köznevelési intézményekben a melegvíz elzárása nem csak a konyhákat fogja érinteni, mert az iskolák melegvíz ellátása egy közös rendszerről működik. Tehát megfordítva:

„Ha pl. a sulikban a meleg vizet spórolási céllal elzárnák a gyerekek, pedagógusok elől, akkor -az egy rendszer okán- a konyhában sem lenne mosogató víz.”

Facebook-oldalán egy másik levélből is idéz, amit a tankerületi központ a távhőszolgáltató cégüknek, azaz a Termofoknak küldött. Szerinte ez a levél alátámasztja az ő álláspontját, vagyis az önkormányzatnak nem csak a konyhák meleg víz-ellátásról kell majd gondoskodnia.

„A Siófoki Tankerületi központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. 12.01-től leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, ahol kapcsolatban állunk.”

Szerdán megkerestük a Siófoki Tankerületi Központot is a kérdéseinkkel, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy miért zárják el a meleg vizet, hány iskolát érint a döntés, milyen más megoldásokat kerestek ezen kívül. Cikkünk megjelenéséig nem érkezett tőlük válasz.

loading...