Lemondott Orbán Viktor egyik legfontosabb minisztere

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Telex több egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy

lemondott Palkovics László.

A minisztériumban már főosztályvezetői szinten is értesítették a munkatársakat az átadás-átvétel előkészítéséről. A távozás hátterében úgy tudják, energiapolitikai véleménykülönbségek állnak.

Megkeresték az ügyben Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, aki érdemben nem válaszolt, de nem is cáfolta a hírt:

„A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.”

A Telex kereste az ügyben a Miniszterelnökséget, és magát Palkovics Lászlót is, eddig nem érkezett válasz.

Palkovics László 2014-ben csatlakozott a harmadik Orbán-kormányhoz, előbb az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára volt, majd 2016-tól oktatásért felelős államtitkár lett.

Palkovics László a negyedik Orbán-kormány egyik legerősebb embere volt eddig, irányítása alá tartozik többek között az állami MVM, és tárcájának amúgy is sok energetikai és klímafeladata van már.

Tavaly januárban már egyszer felmerült Palkovics lemondása, akkor a 444 írt arról, hogy benyújtotta lemondását, de Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta neki, hogy ezt felejtse el.

Idén nagy visszhangot váltott ki, amikor menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát miután elmaradt az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték, pedig az utolsó pillanatig volt esély viharra.

loading...