Milyen tárhelycsomagok érhetőek el?

Egy olyan keretrendszerrel, mint amilyen a Joomla, bárki könnyedén felépíthet egy igazán profi weboldalt webprogramozói tudás nélkül. Ha van felhasználói szintű számítógépes ismereted, használtál már szövegszerkesztő programot, akkor minden bizonnyal te magad is fel tudsz építeni egy honlapot, amelynek a motorját a Joomla adja.

Dolgozhatsz sablonokkal

Sokan azért választják a Joomlát, mert a sablonokkal sokkal gyorsabban lehet szép honlapokat készíteni, mintha a nulláról kellene kezdeni. Ha valakinek nincs grafikai érzéke, vagy csak szimplán nem akar időt vesztegetni a dizájn megálmodásával, akkor egy csomó időt meg lehet így spórolni.

A sablonokat természetesen nem muszáj egy az egyben felhasználni, kisebb módosításokat végre lehet rajtuk hajtani anélkül is, hogy valaki elvégezne egy gyorstalpalót. A neten rengeteg oktatóvideó található, ezek segítségével könnyedén lehet boldogulni.

A telepítés is egyszerű

Ha Joomla tárhelyet vásárolsz az AB Plusztól, akkor szinte csettintésre telepíteni tudod magát a keretrendszert, azaz a CMS-t. Ehhez a Softaculous alkalmazást kell igénybe venned. Ha így teszel, akkor olyan villámgyorsan fel fogod tudni installálni a Joomlát, mintha csak egy játékot töltenél le a telefonodra.

Jó hír, hogy a Joomlát magyar nyelven is tudod használni, így még akkor sem lesznek nehézségeid, ha nem beszélsz angolul. A Joomla tárhelyeken az ilyen motorral dolgozó oldalak optimálisan tudnak működni, ami egy újabb érv, hogy ne csak egy hagyományos tárhelyre fizess elő. Természetesen akkor is használhatsz Joomlát, ha normál tárhelyet választasz, ám érdemes tudnod, hogy a keretrendszereket előszeretettel támadják a hackerek.

Ennek az az oka, hogy ha találnak egy sebezhető pontot rajtuk, akkor abban bíznak, hogy tömegével tudják átvenni az irányítást a weboldalak fölött. Jobb esetben csak elhelyeznek a támadók néhány kéretlen linket vagy reklámot a feltört weboldalakon, de akár meg is zsarolhatják a portál tulajdonosát, hogy fizessen, ha vissza akarja kapni a tartalmait és a belépési jogosultságot.

Előzd meg a bajt!

A legjobb módszer a védekezésre mint az élet oly sok területén, itt is a megelőzés. Amennyiben Joomla tárhelyre fizetsz elő az AB Plusznál, akkor CXS FTP és WEB védelemmel fogják óvni a honlapodat.

Ezekkel a megoldásokkal a támadások közel 100%-a elhárítható. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy egészen minimális esélye lesz annak, hogy valaki fel tudja törni az oldaladat, feltéve, ha te magad is mindent megteszel ennek érdekében.

Válassz kellően bonyolult jelszót, és gondoskodj arról, hogy senki se férhessen hozzá azon kívül, akinek valóban jogosultságot szeretnél adni a belépésre. Ha többen is kezelik az oldalt, akkor nyomatékosítsd minden adminisztrátorral és szerkesztővel, hogy ügyeljenek arra, nehogy idegen kezekbe kerüljenek a belépési adataik.

loading...