Használj egészséges és környezetbarát építőanyagot!

Az emberiség talán legtöbbet használt építőanyaga, amely már jócskán kiállta az idő próbáját, a vályog. Bár a közelmúltban egy kis időre népszerűségét vesztette, hiszen a vegyipar termékeként előállított mesterséges építőanyagok először presztízsértékkel bírtak, majd áruk is kedvezőnek bizonyult, de a vályog csak nem hagyta magát.

Tekintettel arra, hogy egyre többen kanyarodnak vissza a természetes megoldásokhoz, a vályog és vele együtt az egyéb természetes építőanyagok a reneszánszukat élik!

A vályoggal a legkönnyebb dolgozni!

Aki dolgozott már betonnal, tudja, mennyire nehéz anyag, ezért mindenképpen tanácsos kipróbálni a BIOKAY vályogvakolatok természetes építőanyagait, amelyek sokkal könnyebb munkamenetet biztosítanak.

Talán ismerős, mennyire gyorsan és tisztán kell dolgozni, ha betonnal dolgozol, hiszen az anyag gyorsan köt, és szinte lehetetlen az odaszáradt részeket letakarítani. Ezzel szemben a vályogot simán vízzel is könnyedén lemoshatod bárhonnan, akár száradás után is.

Szerencsére azonban vannak már olyan szabványosított megoldások is, amelynek köszönhetően háromféle méretben is beszerezhetővé vált a vályogtégla, így aki nem szeretne “sarazni”, annak tökéletes és gyors megoldást nyújt ez a lehetőség.

Egyre többen ismerik fel a vályog és a természetes építőanyagok jelentőségét, ezért a piacon ma már számos modern, ugyanakkor természetes, és nem utolsósorban környezetbarát megoldás létezik.

Minden megoldható!

A vályoggal és a vályogtéglával épített házakat belülről szintén tudod természetes anyagokkal szigetelni, így akár fenyőből készült farost hőszigetelő táblát is választhatsz. Persze nemcsak vályogból készült falra rögzítheted, hanem akár betonból, akár hagyományos téglából készült falra is, itt csupán a rögzítésre használt csavarok mérete és típusa jelent majd különbséget.

A szigetelésen túl a vakolás is megoldható környezetkímélő módon, erre lesz tökéletes a vályogvakolat belülre, a külső falakon pedig az első réteg vályogvakolatot egy második réteg cementmentes mészvakolat követi.

Persze ugyanúgy lehet színezni is a falakat, szintén a természetből kinyert színekkel, sőt még csempét is lehet rakni a vályogból készült falakra.

Láthatod hát, hogy mindenre van megoldás, így ha épp építkezel vagy felújítasz, mindenképpen érdemes tájékozódni a lehetőségeidről a BIOKAY vályogvakolatok szakembereinél!

Legyen minél kisebb az ökológia lábnyomod!

A vályog, a fa, a szalma, a nád mind-mind olyan építőanyag, amelynek “gyártása” nem terheli a környezetet, helyben előállítható, nem igényel hosszadalmas szállítást, valamint újra és újra felhasználható, vagy használat után könnyen lebomlik, így ha ezekhez az építőanyagokhoz ragaszkodsz, jót teszel magaddal és a bolygóval is.

A kisebb ökológiai lábnyom mellett ugyanis sokkal egészségesebb lakóklímát is tudsz teremteni az otthonodban, ahol búcsút inthetsz a penésznek, az allergiás megbetegedéseknek és a krónikus fejfájásnak is.

Építkezz egészségesen és élj egészségesen!

loading...