A tökéletes rögzítés eszközei: a szegek és vasanyagok

Egy családi házzal vagy a melléképületekkel kapcsolatban gyakran van felújítási teendő. Ezek a kisebb-nagyobb munkálatok különböző anyagszükségletűek. Lehet, hogy a felújításhoz szükséged lesz gyalult faanyagokra, fenyő fűrészárura vagy valamilyen burkolóanyagra. Amennyiben ezekkel dolgozol, biztosan használni fogsz vasanyagokat és szegeket is.

Az ország hat különböző pontján található Káplár fatelepeken szegeket és vasanyagokat is vásárolhatsz, amelyek a különböző faanyagok felhasználása során nélkülözhetetlenek.

A cég kínálatában ezeken kívül a gyalult fatermékek, a fenyő fűrész termékek, tetőfedő anyagok, az OSB lapok és a rétegelt lemezek széles választékát találod. Weboldalukon tájékozódhatsz az egyes telephelyek aktuális készleteiről is.

Rögzítőelemek

  • A fogópár-összekötő csavar egy speciális, mindkét végén csavarmenetes rögzítőelem, amelyet tetőépítés során szelemen lefogatására használnak. A hozzátartozó anyával és alátéttel együtt kapható.
  • A horganyzott huzalszeg 2,8 mm átmérőjű, 65 mm hosszú szeg, amellyel könnyen egymáshoz rögzíthetünk két felületet. Általában 1 kilogrammos és 5 kilogrammos kiszerelésben kapható. 
  • A horganyzott menetes szár egy metrikus menettel ellátott acélrúd, amely a kívánt méretre darabolható. Jól alkalmazhatjuk a nagyobb elemek összefogatásához. 

A csavarokkal vagy szegekkel együtt alkalmazott alátétek

  • A gerendatalp az oszlopok helyükre rögzítéséhez használatos fém elem. A rajta található nyíláson keresztül szögekkel vagy csavarokkal erősítjük a fagerendához. A talpat aztán általában betonozással rögzítik az aljzathoz. Ez a rögzítési eljárás a faoszlop védelmét szolgálja, ami ezáltal nem érintkezik a talajjal.
  • A horganyzott szeglemezek általában sarokösszekötőként funkcionálnak. Két felületet tudunk velük egymásra merőlegesen összecsavarozni, vagy szögelni. 
  • A lambériakapoccsal értelemszerűen lambériát vagy hasonló rendeltetésű anyagot tudunk rögzíteni. A kapocs és a hozzá szükséges szeg egy szettben vásárolható meg, ami általában 250 darabot tartalmaz.

Honnan szerezd be a szükséges eszközöket?

A Káplár fatelep webáruházában egyszerűen megrendelheted ezeket a rögzítő- és alátételemeket. A honlapjukon láthatod, hogy melyik termékből milyen méret kapható, illetve mi a legkisebb kiszerelés, amit rendelhetsz. 

A cég Magyarország területén bárhová kiszállítja a megvásárolt termékeket. Ha az építkezéshez vagy felújításhoz szükséges faanyagokkal együtt rendeled, és ha a rendelésed elér egy meghatározott összeget, akkor a házhozszállítás is ingyenessé válik. Amennyiben nem vagy elégedett a kiszállított termékekkel, nem szükséges átvenned. A cég díjmentesen visszaszállítja, és visszatéríti neked a termék árát. 

Amennyiben a termékekkel vagy a megrendeléssel kapcsolatban kérdésed merül fel, fordulj bizalommal a – telefonos ügyfélszolgálaton keresztül – a cég szakembereihez.

loading...