Botrány a Parlamentben: fél óra után testőrök kísérték ki a tanárokat és diákokat

Kép forrása: parlament.hu

Az oktatás helyzetéről vitázott csütörtök délután az Országgyűlés, de a több órás parlamenti ülést épp azok nem hallgathatták végig, akik a leginkább érintettek. 

A legutóbbi házszabályok értelmében ugyanis a pedagógusok és diákok egy-egy meghívott csoportja mindössze fél órát tölthetett a karzaton, az időkeret lejárta után pedig a teremőrök kísérték ki őket. Így három 20-30 fős csoportra osztották a meghívottakat, akik fél óránként váltották egymást, de a vita végéig így sem maradhatott mindenki.

A meghívottak között volt Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke is, aki nevetségesnek nevezte a szabályozást, de magától a vitától sem várt sokat.

 Nem is nevezném vitának, ami a parlamentben zajlott, a kormánypárti és az ellenzéki képviselők elbeszéltek egymás mellett. Az is beszédes, hogy a közoktatásért felelős miniszter, Pintér Sándor bent sem volt az ülésteremben.

Talán annyi értelme volt az ülésnek, hogy ismét napirendre kerülhettek az oktatás problémái – nyilatkozta a Népszavának Gosztonyi.

loading...