Valamit nagyon titkolnak: jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandóak kiadni a DK által kért adatokat

Lehallgatott telefonbeszélgetés

Jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit.

A DK a tavaly augusztus 20-i állami ünnepség kapcsán közérdekű adatigényléssel fordult az azt szervező céghez, hogy adják ki a giccsparádéval kapcsolatos szerződéseket. Mivel ezt megtagadták, a párt bírósághoz fordult, hogy kipereljék a kért iratokat. A Fővárosi Törvényszék első, majd a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is kötelezte a céget a kért információk kiadására, ezért a DK ígéretet tett arra, hogy amint megkapják ezeket a szerződéseket, azonnal nyilvánosságra hozzák őket. Az adatszolgáltatásra kötelezett Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. azonban nem hajlandó teljesíteni kötelezettségét, és a Kúriához fordulnak, így kérik a végrehajtás felfüggesztését. 

A Demokratikus Koalíció választ vár:

  • mi takargatnivalója van az állami ünnepet szervező Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt-nek, hogy két bírói ítélet után sem hajlandóak teljesíteni a kötelezettségüket, és kiadni az ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket?
  • Milyen kínos dolgok állhatnak a gurulós turul, az újhullámos csodaszarvas és a metálos Szent István mögött?

A DK közleményében leszögezik: a párt eddig sem, és ez után sem hagyja annyiban a nyilvánvaló mutyizást, és minden kiperelt szerződést közzé fogunk tenni, hogy más is értesüljön arról, milyen bizniszek folynak a sógorok között. 

loading...