Miért használj 100% pamut babaágyneműt?

Egy újszülött az első hetekben, hónapokban idejének nagy részét alvással tölti, így az alvással kapcsolatos holmikat kell elsőként beszerezni. Különösen nagy gondot kell fordítani arra, hogy milyen ágyneműben fog aludni a pici. Ez ugyanis meghatározó lesz abban, hogy mennyire telnek majd zavartalanul az éjszakák.

Amikor szemügyre veszed a babaágynemű kínálatot, láthatod, milyen sokféle anyagból készülhetnek. Vannak jó és kevésbé jó alternatívák, de ha biztosra szeretnél menni, akkor érdemes 100% pamut ágyneműt választanod. 

Ha nem tudod, hol lenne érdemes vásárolnod, akkor figyelmedbe ajánljuk a Baby Inside Babatermékek babaágynemű választékát. Itt olyan változatokat találsz, amik kifejezetten a kisbabák igényeinek figyelembevételével készültek. 

Kíváncsi vagy, hogy miért a pamut ágynemű a nyerő választás? Akkor olvass tovább, mert ez a bejegyzésünk erről fog szólni! Elmondjuk, hogy mit érdemes tudnod a picik bőréről, és persze sorra vesszük a pamut anyag előnyeit is. Végül pedig felhívjuk a figyelmed egy fontos dologra is. 

Mit érdemes tudnod a babák bőréről?

A kisbabák bőre még nagyon érzékeny, mert a szaruréteg keskenyebb rajta, illetve a hám- és kötőszövetek között lazább a kapcsolat. Ebből kifolyólag egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagokkal érintkeznek.

A nem megfelelő tulajdonságú anyagok könnyen bőrirritációt okozhatnak számukra, aminek a kipirosodás az egyik legjellemzőbb tünete. Arról nem is beszélve, hogy viszkető érzést is okozhatnak. Mivel a picik nem tudják megvakarni magukat, így sírással fejezik ki, hogy valami nem jó.

Mik a pamut ágynemű előnyei?

A pamutnak nagyon sok előnyös tulajdonsága van. Ennek köszönhetően tulajdonképpen minden belőle készített holmi ideális választás a picik számára, beleértve természetesen a babaágyneműket is.

A pamut ágyneműket egyszerűen imádják a kisbabák, mert elképesztően puhák. Amikor benne fekszenek, az olyan nekik, mint egy puha és meleg ölelés. Nagyon ellenállóak, kellemes tapintással rendelkeznek és ami szintén hatalmas pozitívum: nagyon jól szellőznek. Ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kicsik alvása nyugodt és pihentető legyen. 

Mire érdemes még figyelned?

A babaágyneműknek nemcsak az anyaga, hanem a vastagsága is sokat számít. A tavaszi-nyári hónapokban érdemes vékonyabb fajtákat használni, amikor pedig beköszönt az őszi-téli időszak, akkor vastagabbakra cserélni. Persze nemcsak az évszakot, hanem a baba egyéni igényeit is érdemes figyelembe venni. A fázósabbak melegebb időben is elviselik magukon a vastagabb ágyneműket.

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, miért érdemes 100% pamut ágyneműt választanod a babáknak. Nagyon kellemes érzetet nyújt számukra, mert puhák és légáteresztők, ennek köszönhetően pedig hagyják “lélegezni” a bőrüket. Az pedig már csak egyfajta plusz, hogy nagyon ellenállóak, így sokáig tudod használni őket.

loading...