Követeléskezelés hatékonyan

A követelésmenedzsment egy kifejezetten érzékeny terület, hiszen szorosan kapcsolatban áll az adatvédelmi szabályoknak való megfeleléssel. Ráadásul egy követeléskezeléssel foglalkozó szoftvernek tömegesnek és egyedinek is kell lennie. Nézzük meg, hogyan oldható ez meg a leghatékonyabban!

Követeléskezelés erre szolgáló szoftver segítségével

Az EuroMacc követeléskezelő szoftver megalkotásában is az élen jár, ezért hozták létre a Hyper-X termékcsalád Collect névre keresztelt követeléskezelési rendszerét, amely számos cég számára nyújthat hatékony megoldást. Olyan módon alkalmazható, hogy sem a már meglévő számlázási rendszer lecserélése, sem pedig az ügyfélszolgálati rendszer módosítása nem szükséges. Ráadásul az ügyfél az általa igénybe venni kívánt modulokról is szabadon dönthet. 

A követelésmenedzsment lényege, hogy az egyedi ügyek kezelése mellett a tömeges állapotváltozások támogatására is van lehetőség, ráadásul úgy, hogy a felhasználónak csupán paramétereznie kell. Az egyedi esetek kiválogatására speciális kivételkezelési rendszer áll rendelkezésre, valamint lehetőség van az egyes ügyek vagy vevők ügyintézőre való szignálására is. A rendszer a legmodernebb microservice technológiára épít, amely biztosítja a könnyű illeszthetőséget, a kapacitáshoz való igazíthatóságot és jól skálázható is. 

Ezen cégek számára ajánlott egy ilyen rendszer

Kifejezetten jól jön azoknak a vállalatoknak, amelyek ugyan kevés esetszámmal rendelkeznek, mégis szeretnék szabványosítani a folyamatokat. A jelentős esetszámmal bíró cégek esetében is hasznos, hiszen egy követeléskezelési szoftver segítségével önállóan menedzselhetőek a felszólítások. 

Vannak olyan cégek is, amelyek más vállalatoktól vállalnak át feladatokat, többnyire alvállalkozóként, nekik is hasznos. De jól jön azoknak is, akik adattisztítási céllal szeretnék javítani a vevőszintű törzsadatokat. 

A követelésmenedzsment egyéb előnyei

Nincs járulékos költség, így a követeléskezelésből befolyt összegek rögtön az ügyfél számlájára érkeznek. Költségmegtakarítás érhető el számos területen, így az adminisztráció, a jog, a pénzügy és az ügyfélszolgálat szegmensében is. Elérhető ráadásul a likviditási helyzet javítása is, ezt pedig egy modern vezetői információs rendszer is támogatja. 

Természetesen gyakran előfordul az is, hogy a cégek egyedi elképzelésekkel állnak elő. Ilyenkor lehetőség van a teljes CRM rendszer megújítására is vagy akár egy digital-office bevezetésére is. Ehhez azonban a Hyper-X rendszercsalád többi tagjának telepítése is szükséges.Továbbá igényként felmerülhet hogy a soft collection keretein túl, a hard collection egyes elemei is integrálásra kerüljenek (fizetési meghagyás, végrehajtás, NAV-feladás, behajtói munkalapok) melyek esetén az interfészekkel előregyártott módon rendelkezünk. 

Ha cégtulajdonosként szeretnéd megkönnyíteni munkatársai dolgát, gyorsítani és univerzálni a folyamatokat és hatékonyabbá tenni a követeléskezelést, érdemes megfontolni egy követeléskezelési szoftver beszerzését! Egy ilyenen keresztül egyedi elképzeléseket is megvalósíthatsz, valamint sajátos igényeket is kielégíthetsz.

loading...