Ez mindennek a teteje: Az ’56-os népnyúzó pribékekhez hasonlította Fürjes Balázs az Európai Unió vezetését

Kép forrása: MTI

A szabadságról beszélt a Vajdasági Magyar Szövetség 1956-os megemlékezésén Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szombat délután.

Nekünk a szabadság nemzetmegtartó erő, mert Magyarország vagy szabad, vagy nem létezik, és csak a szabad Magyarország tud tenni határon túli közösségeinkért – fogalmazott Fürjes az MTI beszámolója szerint.

Ha magányos nemzetként (…) nem sajátunk az önálló, szabad, független Magyarország, akkor egész egyszerűen elveszünk.”

Az államtitkár szerint szabadnak lenni azt jelenti, hogy önmagunk lehetünk, hogy a saját életünket éljük, és nem kell mások elvárásainak megfelelnünk.

Demokratikus körülmények között a magyarok szabad akaratukból, választáson hatalmazzák fel a nemzeti kormányt, hogy képviselje a szabadság és jólét programját. „Mi erre kaptunk felhatalmazást” – jelentette ki Fürjes.

„Nekünk, akárcsak ’56 szabadsághőseinek, Magyarország és az egész magyar nemzet az első, mert magyarul éljük az életet, magyarul nézzük a világot, magyar nézőpontból mérünk meg mindent.” Ha kiáll a kormány az ország önállóságáért, szuverenitásáért, azt Magyarországért és az egész nemzetért teszik szerinte.

„Ha kiállunk jogos jussunkért Brüsszelben, azt Magyarországért és az egész nemzetért tesszük. Ha nemet mondunk hazánk, szokásaink és kultúránk erőszakos megváltoztatására, azt Magyarországért és az egész nemzetért tesszük”

– folytatta Fürjes.

Arról is beszélt, hogy 1956 a nemzet példátlan összefogása, egysége és egyetértése volt. „Az egység, az egyetértés erőt ad, és cselekvőképessé tesz. (.) Minél egységesebbek vagyunk a nemzeti ügyekben, annál nagyobb eséllyel visszük sikerre őket. Ez az egység és egyetértés teszi lehetővé a határokon átívelő nemzetegyesítés politikáját is” – magyarázta. Ez az egység adja szerinte a talapzatot a magyarok önazonosságának és szuverenitásának a védelméhez, illetve ez alapján tudja a kormány érvényesíteni a nemzeti érdekeket a brüsszeli bürokratákkal szemben is.

loading...