Tippek, ha okos tv vásárlása előtt áll!

Úgy érzi, hogy már nem felel meg Önnek a régi televízió? Szeretne élni az okos tv-k előnyeivel? Manapság egyre nagyobb a kínálat a piacon, így igen nehéz kiválasztani a megfelelő darabot. Át kell rágnia magát egy hatalmas mennyiségű reklámon, technikai specifikáción, nem beszélve az útmutatókról és a leírásokról. Ebben a cikkben azonban segítséget adunk ahhoz, hogy megtalálja a tökéletes tévét, amin élmény lesz nézni az esti filmet. 

Mi az okos tévé?

Először is tisztázzuk, hogy mi a smart tv, avagy az okos televízió. Ez egy olyan készülék, ami manapság már szinte hétköznapinak számít. Van benne egy set-top-box, amely alkalmas arra, hogy interneten keresztül fogyasszon tartalmat. Emellett számos előnye van annak, ha okoseszközt választ magának otthonra. Az onlineMárkaboltok UHD televíziói tökéletes képet adnak, akár videót, akár filmet, akár sorozatot szeretne nézni. Emellett kiváló hangminőséggel rendelkeznek, így akár zenehallgatásra is használhatja őket. 

A smart készülékeken böngészhet, új vagy helyettesítő funkciókat adó appokat telepíthet, streaming szolgáltatókat használhat, emellett közösségi médiát egyaránt nézhet. Napjainkban bőven akad gyártó, akitől beszerezheti az új családtagot, amin élmény lesz az esti filmezés. 

Milyen eszközt érdemes választani?

Bár kedvezőnek és vonzónak tűnhet a tévében vagy az interneten egy reklám, ott nem fogják kellően bemutatni az adott készüléket. Sem a specifikációkkal nem lesz tisztában, sem azzal, hogy mekkora, milyen fogyasztása van, mennyire szép a képe, milyen felbontásra képes. Ezt kizárólag utánajárással tudhatja meg, így érdemes a vásárlás előtt alaposan szétnézni akár az üzletekben, akár az interneten. 

Mindenképpen tartsa szem előtt a funkciókat, hiszen ezek segítségével össze tudja hasonlítani a televíziókat. Egyes márkák azonban szeretnek különféle neveket használni a saját technológiájukra, így sokszor kutatásokat kell végezni ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő tévét. Hiába írják oda, hogy mit tud, ha egy vásárlónak fogalma sincs arról, hogy az adott szó mit is takar valójában. 

Garancia és támogatás

Lényeges szempont továbbá, hogy a gyártó hány év garanciát vállal az adott darabra. Rengeteg cég van, amely ismert és népszerű a vevők körében, hiszen jó minőséget kínálnak, mindezt elérhető áron.

Mielőtt döntene, mindenképpen olvasson utána, hogy milyenek a garanciális feltételek. Úgy vásároljon készüléket, hogy azt minél tovább vissza tudja küldeni, ha esetleg meghibásodik. Könnyebb úgy venni, ha tudja, hogy gond esetén ki tudja azt javíttatni, van a közelben szerviz, az eszközön pedig nem ülnek hónapokat, mire az elkészül. A könnyen érvényesíthető és a bő jótállás mindig előnyös, de a szervizháttérre is érdemes ügyelni.

Ha mindent betart, akkor biztos lehet benne, hogy egy olyan televízió tulajdonosa lesz, amely minden igényét kielégíti.

loading...