Milyen jutalomfalatot adjunk tengerimalacunknak?

A jutalomfalat választása során törekedjünk arra, hogy természetes finomságokat adjunk kedvencünknek. A tengerimalacok is, akárcsak a nyuszik, kedvelik a gyógynövényalapú nassolnivalókat, hiszen a széna tekinthető alapvető takarmányuknak. 

Jutalomfalatok tengerimalacoknak

Az ideális nasi gyógynövényeket és szárított virágokat tartalmaz. Kerüljük viszont azokat, amelyekben túl sok méz található, ahogyan a magvakban gazdag finomságok sem megfelelőek számukra, ezek ugyanis könnyen hízáshoz vezethetnek. Finomságokat beszerezhetünk malackánknak a Tengerimalac Webshop jutalomfalat kategóriájából. Itt megtalálunk gyógynövényalapú snackeket, zöldségkarikákat, gabonamentes fogápoló sütit és még számos ízletes ropogtatnivalót. 

Jutalomfalatként kiválóak a gyógynövények mellett a zöldségek, gyümölcsök, különösképp, ha C-vitaminban gazdagok, ugyanis ezt a malackák szervezete nem képes előállítani, így a táplálkozás útján kell biztosítani. A gyümölcsöket viszont csak mértékkel adjuk, különben könnyen elhízhat kis kedvencünk. A gabonamentes, gyógynövényes finomságokban nagy örömét leli minden tengerimalacka. 

A kiegyensúlyozott, változatos étrendhez hozzátartozik, hogy olykor jutalomfalatokkal is ellássuk kis barátunkat. Gondosan kell összeválogatni a legmegfelelőbb finomságokat, hiszen a tengerimalacoknak különösen érzékeny az emésztőrendszere, ezért a legtermészetesebb nasikat célszerű választani. 

Kedveskedjünk állatunknak finom harapnivalókkal!

Ahogyan a mondás tartja, malackánk szívéhez a hasán keresztül vezet az út. Nem is alaptalan ez a feltevés, hiszen imádnak majszolgatni, pláne ha nasikról van szó. A játékok mellett nagyon fontos, hogy egészséges finomságokkal is kedveskedjünk, hiszen jóllétének alapja a megfelelő táplálás.

Alaptakarmánya a széna, ezért a gyógynövény- és szárítottvirág-alapú jutalomfalatok tekinthetők a legtermészetesebb megoldásnak. Emellett időnként gyümölcsökkel is megajándékozhatjuk, például egy kis almával vagy dinnyével, de szigorúan ügyelve a mértékletességre!

Keressük meg a legideálisabb pillanatot a jutalomfalatkák adagolására, az egyik ilyen, amikor épp a kezünkben tartjuk a kis kedvencünket. A közös elfoglaltság és játék minden malacka számára elengedhetetlen. Tegyük még színesebbé ezeket a pillanatokat!

A gyümölcsök és snackek kellemes illata és édes íze nagy örömforrás kisállatunk számára, de nem szabad túlzásba vinni! Érdemes a tenyerünkből etetni, hiszen ezzel is építjük a bizalmat, és erősítjük a kötődést. 

Felelősségteljes állattartás

Gondos gazdiként igyekezzünk a lehető legjobbat nyújtani kis kedvencünknek. A kiegyensúlyozott táplálás mellett időnként szerezzünk örömet jutalomfalatokkal, gyümölcsökkel. Az olyan élettér kialakítása szintén létfontosságú, amelyben biztonságban érezheti magát, és ahol játékok, bújókák is helyet kaphatnak. A boldog tengerimalac rengeteg szeretettel ajándékoz meg, és vidámsággal tölti meg a mindennapokat.

loading...