Győrben ma is tüntettek, a tiltakozó tanárok száma pedig megduplázódott

Győr egyik legnevesebb gimnáziumának negyvenhat tanára és munkatársa szervezett hétfő reggelre élőláncos demonstrációt. Ennek az iskolának az igazgatója a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

„A köznevelés méltatlan helyzetére és súlyos, rendszerszintű problémáira” hívták fel a figyelmet csaknem ezren a reggeli órákban, még a tanítás megkezdése előtt. A szervezők a Révai Miklós Gimnázium tanárai, munkatársai voltak, a 70 fős tantestületből negyvenhatan álltak az ügy mögé. Legutóbb csak huszonegyen tiltakoztak.

A megmozdulás az eddigi legnagyobb volt Győrben, ehhez nyilvánvalóan az kellett, hogy a Révai mellett több közeli iskola diákjai, szülők és tanárok is csatlakoztak az akcióhoz

– írja a Telex.

A városban az elmúlt napokban erősödött a sztrájkhangulat, pénteken két tüntetés is volt Győrben: az egyiket a diákok szervezték, ott is félezren lehettek; a másikat a pedagógusok .

A Révai Miklós Gimnázium országos hírű középiskola, a napokban hozták nyilvánosságra, hogy az ELTE Ezüst Eötvös díjat adományozott számukra, a 2022/23-as tanévre ugyanis 70 volt révais diákot vettek fel összesen az ELTE MSc és a BSc képzéseire, a vidéki intézmények közül a legtöbbet. Az igazgató sok éve Horváth Péter, aki a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is.

A demonstráció rendőri biztosítás mellett zajlott, és Győr legforgalmasabb útjának egy sávját érintette. A szokásosnál is nagyobb dugó alakult így ki, az autósok ugyanakkor a dudálásukkal nem a türelmetlenségüknek, hanem a támogatásuknak adtak hangot – a diákok megtapsolták őket.

Tavasz óta tanárok, diákok és szülők polgári engedetlenséggel, sztrájkkal, élőláncokkal, különböző akciókkal hívták fel a figyelmet a tanárok az oktatás állapotára.

loading...