Tankokat visz a kormány a pedagógustüntetés helyszínére és városi hadviselésről beszélnek

Ez történne, ha Oroszország megtámadná Magyarországot
Fotó: MTI

Rossz az időzítés? Vagy szándékos? Ennél a kormánynál sajnos már nem lehet eldönteni. 2 napja még sok ezren -főleg diákok – tüntettek ott, most a kormány tankokat pakol a helyszínre.

Ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet, mert az a nép, amely nem képes erre, a jövőben bizonyosan elbukik majd”, mondta Orbán Viktor szombaton, mire a Magyar Honvédség bejelentette:

a Hősök terén lehet megnézni vasárnap az új, lánctalpas, gyalogsági harcjárművét, a Rheinmetall által gyártott Lynx KF41-et és az „ARV Buffalo” harcjárművontatót.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a járműveket 8 és 16 óra között lehet megnézni, a katonai szolgálat iránt érdeklődők a kitelepülő toborzóponton kaphatnak információt. Az invitálás szerint

a Lynxet háromfős személyzet – járművezető, irányító, parancsnok – működteti. A járművet a hadszíntérnek és a várható feladatoknak megfelelően lehet átalakítani, legyen szó békefenntartásról, városi hadviselésről, aszimmetrikus műveletekről, vagy hagyományos – más gépesített egységekkel vívott – ütközetekről.

loading...