Hollik István szerint több millió magyar nemzeti konzultációját nem hagyhatja figyelmen kívül „Brüsszel”

Kép forrása: MTI

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában volt vendég Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik a műsorban többek között arról beszélt, a kormányoldal azt várja a nemzeti konzultációtól, hogy

 több millió magyar ember véleménye kikényszerítheti az Oroszországgal szembeni uniós szankciós politika megváltoztatását

– írja az MTI.

„Egyben biztos vagyok, hogy ha több millió magyar ember kifejti a véleményét a szankciókkal kapcsolatban – pontosan ugyanúgy, ahogy a kötelező kvótával kapcsolatban is láthattuk -, azt nem tudja figyelmen kívül hagyni Brüsszel”

– fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik az interjúban arról beszélt, „a brüsszeli elit egy buborékban ül”, nem veszi észre vagy nem akarja tudomásul venni, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók „fordítva sültek el”, az emberek pedig az utcán tüntetnek a kifizethetetlen rezsiárak miatt (az MTI szemléje nem részletezi, hogy a kommunikációs igazgató pontosan milyen tüntetésekre gondolt).

Hollik hangsúlyozta: a magyar embereket védi a rezsicsökkentés, de ennek 1500 milliárd forintos többletköltségét a magyar költségvetésnek kell viselnie. Azért kell megszüntetni a szankciókat – folytatta -, hogy az energia ára visszamenjen egy olyan tartományba, amely nem veszélyezteti az európai gazdaságot és annak versenyképességét. Hollik szerint mindent meg kell tenni annak érdekében is, hogy a Paks 2 fel tudjon épülni, mert ha Magyarország függetleníteni tudja magát a nemzetközi energiaellátástól, legalább a villamos áram tekintetében, az hihetetlen nagy versenyelőnyt jelent a magyar gazdaság és nagy biztonságot a magyar emberek számára. A turizmussal kapcsolatban pedig azt mondta: az orosz állampolgárok Európába utazásának tiltása egyedül az európai turisztikai szektornak okoz kárt.

loading...