Bródy János figyelmezteti Orbánt: Mindenki az amerikai oldalon áll, kivéve Magyarország – ami már két világháborút elveszített

Kép forrása: Bródy János Facebook-oldala

Bródy János a HVG360-nak adott interjút, amiben a következőt mondta:

„Úgy látom, és egyébként a kormányzati médiából is ez sugárzik, hogy  a most dúló háború ugyan Ukrajna földjén pusztít, de az valójában Amerika és Oroszország háborúja. Az amerikaiak minden olyan segítséget megadnak a hazájuk szabadságát védő ukránok támogatására, ami remélhetőleg még nem jelent világháborút. De az orosz fenyegetések mintha azt jeleznék, hogy bizony a harmadik világháború küszöbén állunk.

Gondoljunk csak bele, 1939-ben Németország is a németek védelmére hivatkozva támadta meg Lengyelországot, ami a második világháború nyitánya volt. Ezt a magyarok akkor még sokáig nem érezték elég komoly veszélynek. A lakosság még akkor is inkább a hétköznapi gondjaival volt elfoglalva – mit lehet olcsón kapni és mivel lehet fűteni télen –, amikor már kiküldték az orosz frontra a magyar hadsereget. És egészen addig nem vették komolyan, amíg 1944 márciusában a németek megszállták az országot, és aztán már nagyon keményre fordultak a dolgok. 

Nem szeretnék ilyen történelmi analógiákba mélyen belemerülni, de ha ez Amerika háborúja Oroszországgal szemben, akkor itt valójában a NATO áll szemben az oroszokkal. Európa minden nemzete szilárdan az amerikai oldalon áll, kivéve egyet, a magyart, ami egyébként már két világháborút elveszített. Nagyon nem szeretném, hogy a következőben sem a győztes oldalán állnánk. A maihoz hasonló hintapolitikát folytattunk már a második világháború előtt is.”

loading...