Ungár szerint pótcselekvés a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum és az MSZP vizsgálóbizottsága

Kép forrása: MTI

Négy párt állt ki közös sajtótájékoztatóra tegnap. Parlamenti eseti bizottsággal vizsgáltatnák ki az orbáni rezsihazugságot és rezsikáoszt. A DK és az LMP távol maradt a kezdeményezéstől. Ungár Péter az ATV-ben pótcselekvésnek nevezte a Párbeszéd, az MSZP, a Momentum és a Jobbik kezdeményezését.

Az LMP társelnöke úgy fogalmazott, hogy pártja célja az őszinte kommunikáció, és felesleges vizsgálóbizottság keretein belül vizsgálni azt, amit mindenki tud, hogy a háború, az orosz energiafüggőség és az elhibázott kormányzati döntések tehetnek a kialakult helyzetről.

Azt pedig, hogy a kormány valótlanságokat mondott a kampányban, szintén tény – tette hozzá Ungár -, aki szerint az efféle akcióknál az ellenzéki szavazók többet érdemelnek.

Érhető a DK távolmaradása is, hiszen a Dobrev Klára vezette árnyékkormány bizottságosdi helyett javaslatokat tesz le az asztalra.

A Párbeszéd és az MSZP reményét fejezte ki, hogy a DK és az LMP gesztusa nem lesz precedens hasonló lépésekre.

A négypárti bizottság amúgy odáig sem jut el, hogy a Fidesz leszavazza a javaslatot, hiszen a DK és az LMP nélkül a szükséges előzetes aláírásokat sem tudják összegyűjteni. Tehát az ötlet gyors bukásra ítéltetett.

loading...