A fideszes vezetésű Debrecen valamiért olcsóbban kapja a gázt az MVM-től

Furcsa ünnepet hirdet éppen a kormány
Kép forrása: MTI

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szállíthat földgázt Debrecen városának, nettó 798 forint köbméterenkénti áron, áll a közbeszerzési közlönyben. A földgáz lakossági piaci ára 747 forint köbméterenként, emlékeztet a Napi.hu. A portál arra is kitér, hogy

más települések nem ilyen szerencsések: az állami MVM a nem fideszes vezetésű Szentendrének a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres, köbméterenként 103 forint helyett 1801 forintos árajánlatot tett gázszállításra, amikor a helyi képviselők ezt nem fogadták el, az MVM 2644 forintos árat ajánlott.

A Napi.hu korábban már arról is írt, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szállíthatja a földgázt az Alkotmánybíróságnak, nettó 170 millió forintért. A becsült ellenérték 80 millió forint volt. A szerződés alapján 1 köbméter gáz piaci áron nettó 1 276 forintba kerül. Szentendre tehát huszonhatszoros áron kapna csak gázt az MVM-től, de más, nem kormánypárti települések is megfizethetetlen energiaárakra, és a szolgáltatók idevágó ajánlataira panaszkodnak.

Cikkünk megjelenése után helyreigazítási kérelem érkezett a debreceni önkormányzattól, amelyben a következőt írják:

A valóság az, hogy a hivatkozott dokumentum az A.K.S.D. Kft. gázbeszerzéséről szól, azt nem Debrecen önkormányzata indította, és a város nem is részesül semmilyen kedvezményben.

A téves, és Debrecen önkormányzatát alaptalanul rossz színben feltüntető cikkben haladéktalanul kérjük helyreigazítás közlését!

loading...